Mod Team sznib Napisano 3 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Witam. Znalazłem dziś na Allegro coś takiego: http://allegro.pl/powiekszenie-skoku-marzocchi-dj-tulejki-i1390169746.html Stosował ktoś taki patent? Myśle że skoku to nie zwiększy, raczej tylko wysokość amortyzatora, ale jak się mylę niech mnie ktoś poprawi. Czy sztywność amortyzatora po zamontowaniu tych tulejek będzie do zaakceptowania (to AŻ 4cm wiecej)? No i czy podejdą do Ruxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Co do sztywności amortyzatora, to możliwe że złapie luzy. Co do tulejek, to sprawdziłbym czy gwint się wkręci do tłumika, i czy musiałbyś kupić nowe śrubki od dołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Hmm, w sumie to ostatnia część pytania nieaktualna, bo jak by były na 2cm to bym chętnie nabył żeby sobie podnieść amorka na 150, ale 4cm to zdecydowanie za dużo. Kiedyś podnosiłem Duro i zalecali max. 2cm, a i tak jest duże ryzyko luzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lollex Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Spytaj go skad je ma bo byc moze ze ktos mu je robil wiec napisz do niego czy mialby mozliwosc dorobic takowe. Niektore fabryczne dje ktore byly np fabrycznie montowane w specach big hitach mialy az 150mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Ale to różnica właśnie 2cm i raczej na pewno górne golenie były dłuższe. Zrobić można by u tokarza, ale skoro biorą ok. 50pln za głupie tulejki do dampera, wiec tu cena by podobna była. Chyba sobie daruje to podnoszenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Myśle że skoku to nie zwiększy - skok pozostanie taki sam zmieni się jak już wspominałeś wysokość Czy sztywność amortyzatora po zamontowaniu tych tulejek będzie do zaakceptowania kiedyś brałem udział w eksperymencie 2x XCP jeden oryginalnie na 100mm a drugi na 120mm przerobiony oba jeżdżone mniej więcej tak samo ten na 120 padł duuuuużo szybciej Wiem ze może porównanie XCP z RUXem nie jest dość obrazotówrcze ale moim zdaniem fizyki się nie oszuka (na tulejach będzie większa dźwignia a więc i większe siły) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.