PrzemkoVonLezajsk Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Witam Temat ten wiąże się z tematem Trasy rowerowe w polsce wschodniej O ile temat powyższy odnosił się do ankiety, której osobiście nie znam gdyż wyniki są już niedostępne To na stronie Urzędu Miasta Leżajsk (moje rodzinne miasto) znalazłem mapkę z proponowanym przebiegiem trasy rowerowej przez powiat Leżajski Proponowana Trasa przez powiat Leżajski Odnośnie przebiegu samej trasy nie chce się wypowiadać (ale powiem że jest trochę dziwna ) Ale wracając do meritum sprawy Czy widzieliście, macie informacje lub linki do innych mapek pokazujących przebieg trasy przez inne powiaty Podkarpacia Można by to złożyć w całość. Nie wiem czy były już jakieś konsultacje społeczne w tej sprawie (mam nadzieję że jeśli chodzi o Leżajsk to się nie spóźniłem ) Idea szczytna i warta poparcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soliner Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Następne tworzą? Nie wiem jak u Ciebie to wygląda, ale na południu, trasy rowerowe są prowadzone niemalże każda droga asfaltową, nie wiele zostało już dróg na których nie jakiegoś szlaku. Nie żebym był przeciwny bo kolejne tabliczki w niczym mi nie przeszkadzają ale chodzi o to że trasy prowadzone są bez większego ładu i składu, jeżeli znajdą się pieniądze to znów gdzieś wytyczą a dalej nie wiadomo gdzie można się udać na rowerowe doznania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 U mnie tras jest mało - w okolicy 1 lub 2 - bardziej jako ścieżki krajoznawcze A co do tematu znalazłem jeszcze to Ogólna Mapa Całej trasy Rowerowej Przez Podkarpacie Co do ładu i składu Moim Powiecie to własnie tej trasie brakuje Raz prowadzi drogą asfaltową, raz polami, raz lasami ???? Ani to do trekingu ani MTB - no chyba drogę przez lasy i pola poprawią - tak aby rower obciążony sakwami dał radę Na wiosną zamierzam całą przejechać - teraz znam tylko kawałek po kawałku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soliner Napisano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 aha ale o właściwie o czym my tu rozmawiamy? jaka jest różnica pomiędzy trasą którą przedstawiłeś a ścieżkami czy szlakami (niebieki, zielony a czerwony)? czy to jest ta nowa planowana??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Różnica jest taka że w okół Leżajska nie ma tras rowerowych To pierwsza Inicjatywa tego typu W okolicach Leżajska znam dwie oznaczone trasy rowerowe ale to niepowiązane ze sobą odcinki nie mające nic wspólnego z trasa przez całe podkarpacie Tak więc jest to coś nowego A wg mnie jest dziwna gdyż prowadzi czasem droga asfaltową, czasem ścieżką leśną, czasami polami a czasami..... drogą na której ostatniej wiosny pozmywało mosty nad rzeczkami...... jechałem latem, ciągle nie naprawione a miejscem trasa przechodzi równoległe (w odległości ok 2km) od robionej właśnie ścieżki rowerowej wzdłuż głównej drogi. Ale nic Poczekamy zobaczymy, mam nadzieję że przygotowanie tej trasy nie ograniczy się do przybicia tabliczek informacyjnych i wymalowania znaków na drzewach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w77 Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Jakiś czas temu widziałem tą petycję ale nie pamiętam jak te trasy miały biec, U mnie też lipa z tymi ścieżkami trasa niby wyznaczona a kończy się w jakimś polu i nie wiadomo gdzie dalej jechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.