Rondel96 Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 To czyli tak jakby nogi(stopy) mi będą bardziej na boki latać, true? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 3 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Tak, będziesz mógł poruszać stopami w zakresie wspomnianych 6 stopni (co właśnie jest zdrowsze dla kolan), ale same z siebie nie będą latać na boki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qball Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 polecam CB, mam SL i spisują się ok, a buty nie maja zadnych wgniotow (lizzard sbs) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 A ja polecam look'i quartz. Mają akuratny luz roboczy i spoko wagę - 260 gr i cenę 210 PLN. W porównaniu z shimano xt zdecydowanie bardziej frendly dla kolan... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Przesadzacie z tymi podkładkami. Używam Cranków od początku 2010 (czyli od roku) i używam tych plastikowych podkładek dołączanych do pedałów (służą one do podnesienia bloków w razie wysokiego bieżnika). Podeszwy w Specach Sport MTB są praktycznie nietknięte, jedynie są widoczne ślady na podkładkach. Bez obrazy, ale jeśli przejechałeś tyle km co masz w buttonie od bs, to ja się nie dziwię, że nie masz śladów. Ja używam CB od 1.5 sezonu (z jakieś 5tyś), i będę musiał się zabrać za zabezpieczenie podeszwy bo wgłębienia robią się coraz poważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rondel96 Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Zamówiłem Cranki niedługo powinny być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 4 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Bez obrazy, ale jeśli przejechałeś tyle km co masz w buttonie od bs, to ja się nie dziwię, że nie masz śladów. Ja używam CB od 1.5 sezonu (z jakieś 5tyś), i będę musiał się zabrać za zabezpieczenie podeszwy bo wgłębienia robią się coraz poważniejsze. A to trzeba jeszcze kliknąć i zobaczyć, że bs prowadziłem nieregularnie od końcówki września do kawałka listopada, przez cały sezon nakręciłem ok 4kkm Zależy przede wszystkim od samych podeszw, od stylu jazdy etc. etc. etc. Aczkolwiek zakładając taką podkładkę nic nie stracisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rondel96 Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Ja mam buty shimano m076 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rondel96 Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Siemka, zamówiłem zacisko bolt on i teraz jakieś rogi będzie trzeba mam pytanie odnosnie długosci czy te np. 85 mm to całego rogu czy tylko chwytu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 5 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Moje Smica mają 85mm od końca chwytu do osi mocowania (kierownicy), samego chwytu jest ok 70mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rondel96 Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Kurcze to trochę lipa bo mam rogi giant contact sl i mają długość chwytu 85mm, a jezdziłem u kumpla na długosci 70mm i nie mogę się przyzwyczaić ;( żal P.S Polecasz te rogi smica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 5 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Rogi jak rogi, dla mnie całkiem wygodne (nie mam dużych dłoni), przynajmniej mogę zmienić chwyt, na pewno lepiej niż bez rogów No to szukaj czegoś co w opisie ma albo długość chwytu określoną, albo całkowitą długość jakieś 100mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rondel96 Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 A Wy co na moim miejscu byscie wzieli rogi boplighta czy smica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 5 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 A Wy co na moim miejscu byscie wzieli rogi boplighta czy smica? To jest to samo, tylko inne logo, weź ładniejsze/tańsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 To jest to samo tylko z innym nadrukiem . Bierz które tańsze EDIT: Kurde, nie zdążyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rondel96 Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 co do korby to lepiej do firexa dokupić jakieś lekkie zębatki czy nową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rondel96 Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Jezdził ktos możę na korbach aerozine lub coś słyszał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Ja miałem Aero w rękach , w końcu nie założyłem. Bardzo lekkie , ale opinie na jej temat są różne. Tobo wypowiadał sie dosc szeroko na temat Aero. Na zaowdy to miałbym obawy czy wytrzyma ale tak na przejażdzki spoko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rondel96 Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 będe musiał się na jakąś zdecydować, coś poniżej 800g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Chcesz 3 blaty czy 2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1408 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 co do korby to lepiej do firexa dokupić jakieś lekkie zębatki czy nową? Ogólnie oryginalne zębatki od firexa to tragedia.. Lepiej dokup A jeśli chcesz korbe wymienić to polecam slx'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rondel96 Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 nie chcem slxa bo sie nie podooba a co do blatów to obojętnie ale wolałbym 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rondel96 Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 a warto dopłacić do korby xt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Stosunek cena/jakość zdecydowanie wygrywa SLX. Różnicy w zmianie biegów nie poczujesz. XT to głównie dopłata do nieco większego prestiżu i niższej wagi o kilkadziesiąt gram. Moim zdaniem nie warto, chyba że nie liczysz się z kasą a waga jest głównym priorytetem przy wyborze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rondel96 Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 A jak się ma do tego truvativ stylo? jest on lepszy czy gorszy od xt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.