Hetman Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Oczywiście że będą. Dlaczego "oczywiście" ? Może zależy jakie jedno i jakie drugie? Prosiłbym o podrzucenie tutaj norm wytrzymałościowych dotyczących śrub alu i tytanowych, nie muszą być polskie. Chętnie się doinformuję . Problem widzę w tym, że śrubki (i jedne i drugie) po sklepach rowerowych nie mają żadnych oznaczeń: czyli zgodnie z przyjętą logiką techniczną nie mają żadnej wytrzymałości ponad standardową - czyli są bardzo miękkie...
enduroriderPL Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 Do tytanowych śrubek trzeba mieć klucz dynamometryczny albo wybitne wyczucie w rękach w czasie dokręcania. Fabryczne śruby do tarcz są pokryte środkiem, który zapobiega ich odkręcaniu zatem nie ma potrzeby żeby się chamić na nich bo wystarczy je dokręcić do pierwszego oporu + pół obrotu. Uważam, ze gotowe zestawy są najlepsze ze względu na niski profil łba śruby. Kiedyś ukręciłem śrubę dorabianą i pomimo tego, ze starałem się to robić bardzo delikatnie to był moment - pyk i po zabawie.
Hetman Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 Tytanowe? To ja podziękuję za taką wytrzymałość ... Ma ktoś te normy?
enduroriderPL Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 Tytan to przede wszystkim ultra niska waga a jako, że nie ma nic za darmo to ...
Artro Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 To chyba jakiś chiński tytan... Jak się kupuje jakiś no name, żeby zaoszczędzić kilka zł to potem takie klopsy wychodząNie nazywajmy szamba perfumerią Co do przykręcania tarczy śrubami alu dla 3g zysku... Pozostawię to bez komentarza
enduroriderPL Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 Ziom co sobie ukręcił tytanówki nie kupił no namów - nawet mi mówił co to była za firma, ale nie pamiętam Pamiętam za to że ukręcił i był straszliwie w........y Zysk w gramach
Hetman Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 Handlowy tytan o czystości 99,2% posiada wytrzymałość na rozciąganie 434 MPa, porównywalną z rozciągalnością stopów stali, jednak jest lżejszy od nich o 45%. Tytan jest cięższy od aluminium o 60%, ale charakteryzuje się ponad dwukrotnie większą wytrzymałością mechaniczną niż najpopularniejszy stop Al: 6061-T6. Pewne stopy tytanu (np.: Beta C) posiadają wytrzymałość na rozciąganie ponad 1380 MPa (spada ona przy podgrzaniu powyżej temperatury 430 °C)[11]. Źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Tytan_(pierwiastek) Jakie za darmo? Odpowiednio kosztują te śrubki . Widać trzeba umieć odpowiednio g* opakować i zarobić na sprzedaży... Też jestem zdania, że to jakiś chiński tytan był.
enduroriderPL Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Mówil mi co to była za firma, ale nie pamiętam. Najfajniejsze jes to, że o jakości śrub przekonasz się dopiero jak zaczniesz je przykręcać. Poza tym skoro już zgłebiamy te kwestię to jeżeli komus się chce to proponuję poszukać na stronach producentów wartości w Nm jakimi przykręca się klasyczne śruby oraz tytanowe
Hetman Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 Ooo, nieładnie ... Gmerałem wcześniej po sklepach ale nie znalazłem wytrzymałościowych danych, poza w jednym typowo śrubkowym sklepie info że "klasa 5" dla tytanu ale jak to się ma do fizycznych parametrów - dalej nie wiem. Na zdjęciach dowolnych śrub nie było widać żadnych oznaczeń, więc albo są tak unikalne że wszyscy wiedzą telepatycznie jak są mocne albo są tak kiepskiej wytrzymałości (zwykłej znaczy). Przy śrubach alu gdzieniegdzie był podany materiał - na podstawie którego można przyjąć, że są z masła, no ale czego się po alu śrubach spodziewać? Dalej poporoszę o linki. O stalowych wiem wszystko co jest mi potrzebne i dzielę się tą wiedzą, jak widać wyżej.
enduroriderPL Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 Dane o momencie przykręcania śrub nie są tajemnicą ani technologiczną, ani handlową. Sytuacja, która opisałem jest autentyczna i nie mam żadnych podstaw aby nie wierzyć osobie z którą rozmawiałem. W całej dyskusji umknęło Ci, że ja nie kwestionuję tytanu jako takiego tylko zwracam uwagę na to, ze im bardziej zaawansowane technologie tym większa kultura techniczna potrzebna do obsługi i właśnie dlatego pisałem o sile z jaką dokręca się takie śruby w stosunku do stalowych. Być może tytan jest znacznie bardziej wytrzymały w jakiś zakresie, natomiast dla mnie zbicie wagi za pomocą śrubek jest stratą czasu i pieniędzy ale ja nie mam nic wspólnego z nurtem ligth Nie mam nic tytanowego w żadnym rowerze i nie zamierzam tego zmieniać natomiast z przyjemnością poczytam o doświadczeniach innych osób w tym zakresie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.