Earl Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Witam Chciałem wam zaprezentować mój rower, który będzie miał już niedługo zmiany, będzie przygotowany w 100% do sezonu . Proszę komentować . Opis : Rama: Dartmoor Street Fighter 2010 14" Amortyzator: SR Suntour Duro DJD 2009 (będzie zmieniony na Marzocchi) Koło przednie: -Obręcz: Dartmoor Blizzard -Szprychy: DT Swiss Champion -Piasta: Shimano HB-M475 (będzie zmieniona na inną na oś 20) -Opona: Kenda Knarly (będzie zmieniona na Maxxis Minion DHF) -Dętka: Decathlon Koło tylne: -Obręcz: Sun Rims Double Wide -Szprychy: No name -Piasta: Shimano Deore XT FH-M756 -Opona: Kenda Kolossal DH (będzie zmieniona na Maxxis Minion DHR) -Dętka: Decathlon Stery: Accent na łożyskach maszynowych (będą zmienione na Dartmoor Moloko) Hamulec przedni: -Klamka: Shimano Deore XT BL-M775 -Przewód: Shimano SM-BH59 -Zacisk: Shimano Deore BR-M535 -Tarcza: Avid Roundagon 203 Hamulec tylny: -Klamka: Shimano Deore BL-M575 -Przewód: Shimano SM-BH59 -Zacisk: Shimano BR-M485 -Tarcza: Shimano SM-RT51 160 (jest tylko chwilowo, będzie zmieniona na Avid Roundagon 160) Kierownica: No name (jest tylko chwilowo, będzie zmieniona na Prodigy Probarr) Mostek: No name (też jest chwilowo, będzie zmieniony na Dartmoora Fury) Chwyty: BBB Kraton Manetka: Shimano Alivio SL-M410 Sztyca: UNO Ultralite Siodełko: Dartmoor Dirt-Siterr Zacisk podsiodłowy: UNO Pedały: Octane One Static Łańcuch: Shimano Alivio HG40 Kaseta: Shimano Deore HG50 32-11 (będzie zmieniona na Shimano STX RC) Przerzutka tylna: Shimano Alivio RD-MC10 Napinacz łańcucha: Truvativ Boxguide Korby: Shimano Deore FC-M445 Hollowtech Suport: Shimano Deore Octalink Zębatka przednia: Shimano Deore 32T Jeśli macie jakieś propozycje co do zmian sprzętu, proszę pisać. Zdjęcie jest tylko jedno ale dziś dodam więcej: http://picasaweb.google.com/115515480290371411206/DartmoorSF#5557191957721125698 (trochę stare zdjęcie, z innymi oponami, zaciskiem BR-M575, kierownicą Prodigy Probarr i Mostkiem NS Super Moto [dopóki nie poległ ] ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Skąd masz kasetę STX RC (IG czy HG) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Była kiedyś zamontowana w takim starym kółku, znalazłem w garażu, wymontowałem i wyczyściłem. Kaseta chyba IG ale głowy nie dam. Doszło zdjęcie napędu. To kaseta IG, bo http://pl.wikipedia.org/wiki/Shimano_Interactive_Glide moja kaseta jest identyczna jak ta na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwo1281 Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 I jeszcze załóż hydrauliki i możesz śmigać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Nie rozumiem, iwo1281 przecież już mam hamulce hydrauliczne. Jutro dojdzie amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lollex Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Ja mam propozycje, zdejmij piwoty:D ps: cudotworco, jakim cudem masz mocowania linek na dole? rozumiem przespawać ale znowu oryginalne malowanie etc? daj jakies foto tego jak mozesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Lollex przecież mocowanie linek na dole jest w wersji 2010 ( w 2009 chyba jeszcze były na górze ) . Jest to seryjnie przyspawane, ale jeśli chcesz zdjęcia to proszę http://picasaweb.google.com/115515480290371411206/DartmoorSF#5557915141768746370 . Sorki za jakość zdjęć ale taki aparat . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toluz Napisano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Całkiem ładny sprzęcior.Ciekawosta że na temat wpadłem przeszukując internet w poszukiwaniu kątów street fightera . No to pare osób jeździ już na SF. Ja,Ty i Lollex .Ktoś jeszcze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lollex Napisano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Tania ramka cieszy sie popularnościa. U mnie na osiedlu sa 3 sf'y. Ja niestety sprzedalem ramke bo okazyjnie trafil sie full:P a z sf do niego nic nie pasuje poza heblami i przerzutka:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dogwill Napisano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Zmień dętki bo ważą tyle ile opony(np. krama) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Aktualnie zamierzam zmienić na coś cięższego, Maxxis Downhill albo Freeride . Fakt, SF jest popularna no ii bardzo dobrze, jest tego godna . Doszedł nowy hamulec na tył, klamka Deore XT i zacisk 535, nowe koło na tył Obręcz Dartmoor Blizzard, Piasta Alivo 475, Szprychy DT Champion. Na przód będzie na Fortressie, jak skończę to dodam nowe zdjęcie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toluz Napisano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Lollex a zdradzisz jaki to full wpadł ci w ręcę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lollex Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Piasta troche kiszka ale... Staram sie ogarnać przyszly rower ale ciezko:D wszystko trzeba robic od podstaw, nowe kółka itp. Wpadł mi Mielec Hunter z RS Boxxerem race i musze mu zapodac 24" na tył. Ramke kupilem za 520zł z damperem 5th element 222mm (dlugaśny ale mozna zmienic) ze sprezyną Ti. Boxer drugie 550 i juz jest wmiare rowerek lepszy od calej masy sztywniakow niskim kosztem. Takie przemyslenia polecam kazdemu, bo wg moich obliczen rowerek wyjdzie mnie jakies 1700 max 1800zl, to za tyle sie zrobi nowy sztywniak. Na przód będzie na Fortressie Blizzard byłby lepszy, troche bez sensu zmieniac na gorsze ale jak kto woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Ale Blizzard jest cięższy, a Fortress niewiele słabszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Dokładnie... miałem blizzarda na tyle, zakatowałem. Po blizzardzie kupiłem fortreesa wytrzymał troszkę dłużej Teraz mam Deetraksa i nie mogę go zakatować A tak to fajny rowerek Też mam Dartmoor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Też mam Blizzarda na tyle, i zobaczymy co ogarnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.