Czyzby Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 W 2010r. nie miałem jasno sprecyzowanych planów na sezon ale i tak wyszło chyba nieźle, biorąc pod uwagę ponad półroczną nieobecność na rowerze oraz szereg innych nieprzewidzianych zdarzeń życiowo-losowych uniemożliwiających mi trening. • gruntowna modernizacja roweru (wymiana amortyzatora, nowe koła, wymiana korby, całego napędu, manetek, klamek, nowy tylni V-brake) – zrealizowane • przejechać 4tys. km – niezrealizowane (niestety zamknąłem się tylko w niecałych 3tys.) Co innego w 2011r. Zamierzam trochę wziąć się za siebie: • przejechać 4-5tys. km • trenować regularnie w/g planu • podszkolić swoje wiadomości/umiejętności w serwisowaniu roweru • zaliczyć rowerem Bieszczady • zaliczyć rowerem Karkonosze • wziąć udział w III. Zlocie Forum • złożyć rower zimowy • nie dać się kontuzjom !
Mod Team Odi Napisano 2 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 2 Stycznia 2011 Nigdy stanowczo nie planuję, bo potem zwykle nie wychodzi. Aczkolwiek jakiś zarys zawsze jest. W zeszłym roku chciałem: - jeździć dużo - zrobione 5167 km, - wystartować w kilku imprezach z taką kondycją, żeby mieć satysfakcję z wyniku - udało się, w sumie 3 maratony, 2x XC i 1 jazda indywidualna na czas, - nauczyć się lepszego rozkładania sił na zawodach, żeby na metę nie dojeżdżać wpół żywym - częściowo się udało, - wypad rowerem do Szklarskiej - mimo wielu przeciwności udało się, - próba pobicia rekordu dziennego z założeniem przejechania 250 km - udało się zrobić 265 km. W tym roku będę zadowolony jeśli będzie wyglądał podobnie jak poprzedni, Chciałbym osiągnąć podobny przebieg i choć odrobinę lepszą kondycję żeby widzieć postęp. Poza tym koniecznie kilka startów, wypad do Szklarskiej i być może próba zrobienia 300 km jednego dnia. Chociaż do rekordu dziennego podchodzę dosyć sceptycznie - wiem ile mnie kosztowało zrobienie 265 km. Bym zapomniał - jeśli czas i gotówka pozwoli to chciałbym się zjawić na trzecim zlocie forumowym.
Specjal Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Moje plany na 2011 r.: - przebieg 4-5 k km - zaliczyc w całości na jeden raz szlak wzgórz szymbarskich z Sierakowic do Sopotu (120 km) - wyjazd na min. 1 maraton organizowany w górach - przejechac >200 km w jeden dzień - regularnie trenowac w sezonie (min 4 razy w tygodniu) - odchudzic rower poniżej 10 kg To by było na tyle.
maciekjunior Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Na 2010 miałem plany złożyć rower do street-u ale przez pewne nieprzyjemne sytuacje zraziłem się dlatego w trakcie postanowienia się zmieniły: - zrobić mojego Trek-a pod siebię - namówić na zakup roweru, dziewczyne - pojechać na jakąś dłuższą wycieczkę natomiast na 2011 Plany są już bardziej konkretne i myślę, że w już nawet nadgryzione:) - zakup nowego roweru(na 98% Kross Crime II) - wymiana niektórych elementów(w nowym rowerze) bardziej dla estetyki niż dla poprawy własności jezdnych:) - przerobienie Treczka na miejski(wąskie opony, amortyzator z blokadą, nowe V-ki) no i te mniej rowerowe: - Zakup samochodu - remont pokoju
marcinusz Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Na 2010 r. miałem dwa plany: 1. Mimo mniejszej ilości czasu nie spaść poniżej 2kkm w sezonie. Udało się rewelacyjnie. Ponak 4kkm pękło. 2. Spróbować ścigania się. Udało się. Pojechałem giga (51km) na Silesia MTB Cup oraz w jedne pomniejsze zawody. Nie planowałem schudnąć. A schudłem ok. 5 kg. Na 2011 r. planuję: 1. Punkt honoru: pojechać znów na Silesia MTB Cup i nie skończyć ledwo żywym w końcówce tabeli wyników, ale dojechać z godnością, bez dubla od czołówki i mając za sobą pokaźną ilość wolniejszych rywali. 2. Zaliczyć jeszcze z 2-3 inne maratony na dystansie mega. W tym jeden górski (Ustroń lub Istebna jakaś) 3. Na wiosnę eksploracja okolic z użyciem gps - zapowiada się dobra zabawa, spore przebiegi i dobra forma na resztę sezonu. 4. Od końca kwietnia łikendowa eksploracja Beskidu Śląskiego i Żywieckiego. 5. Rowerowe wakacje w mniej znanych mi górach: Karkonosze albo Pieniny. 6. Do końca maja (przed Silesią MTB) zrzucić kolejne 5kg. 85kg przy 190cm pomoże mi zrealizować cel pierwszy (10kg mniej niż w połowie 2010 r.) i ułatwi walkę z grawitacją w górach. Mam za sobą bardzo dobry rowerowo rok i czuję, że ten będzie jeszcze lepszy. Cieszę się, że już się zaczął
NGH Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Moje plany na 2010 rok - zaliczyć min 3k km zaliczone przejechałem 5936km - zaliczyć rok bez komisów, no prawie się udało - zaliczyć więcej maratonów niż w 2009 udane Plany na 2011 - Zaliczyć ponad 7 000 km - zaliczyć min 10 maratonów - i złożyć wreszcie nowy rower!! (brakuje jeszcze kilka istotnych rzeczy)
Wafel Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Ja może trochę skromniej: - wystartować w minimum dwóch maratonach, w tym co najmniej jeden MEGA (to będą moje pierwsze maratony); - zrobić dniówkę 120km + ; - uzbierać pieniądze na wymianę choćby jednego z zestawu napęd (z korbą)/koła/amortyzator.
Mordiz Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Rok 2010 był zwariowany. Awans w pracy, większe projekty i mniej czasu na jazdę. Mimo to udało się zrobić 4tyś km, a w planach było minimum 5tyś. Udało się zmodernizować rower, a raczej zakupić sporo części (rama, amorek, kiera, mostek , sztyca, linki, siodło) po obronie inż w nagrodę złożę bestię. Plany na sezon 2011 : - ostre przygotowania do sezonu rowerowego, - wystartowanie w majowym maratonie biegowym, - przejechać 6tyś km, - biegać/jeździć przed pracą, - śmigać więcej rowerem niż autem, - wystartować w kilku maratonach rowerowych, - przytyć
Fenthin Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 U mnie zdecydowanie skromniej, ale cóż, będzie to dopiero drugi prawdziwy sezon: - przejechać więcej niż w 2010, - wybrać się na ciekawą wycieczkę krajoznawczą, - co najmniej raz dniówka 100km, - wystartować w zawodach, - wyremontować co najmniej jednego staruszka, - wymienić widelec i jeśli będzie możliwość, przejść na tarczę przynajmniej z przodu.
evo07 Napisano 3 Stycznia 2011 Napisano 3 Stycznia 2011 -dniówka +270km co by w rankingu wyżej wskoczyć, -jakiś wypadzik w górki, -roczny przebieg na poziomie ~11kkm, chyba tyle:-)
Mod Team mrmorty Napisano 3 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 3 Stycznia 2011 1 - zmniejszyć oponkę, czyli spalić efekty moich szaleństw kulinarnych; 2 - kupić za pierwszą wypłatę, po zmianie pracodawcy rower do enduro(już niedługo); 3 - przekonać żonę, że rower to nie eksponat w garażu i nawet szanowana pani prawnik może się na rowerze ubrudzić; 4 - nauczyć się walczyć z niechcicą wewnętrzną 5 - przygotować się do sezonu tak by mocy starczyło na cały cykl; 6 - kupić kajak górski.
fotobiker Napisano 3 Stycznia 2011 Napisano 3 Stycznia 2011 Teraz coś mojego: -dobrze przepracować zimę:ogólnorozwojówka -poprawić siłę obręczy barkowej -dobrze trafić z formą na najważniejsze starty -znacznie podszkolić technikę -ogólnie się raczej oszczędzać, żeby uniknąć wypalenia -dobrać idealną pozycję na wszystkich rowerach no i oczywicie mieć przez cały sezon motywację i czerpać z treningów i startów przyjemność.
SpecjalistaGiant Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 2010 na rowerze zakończył się dobrze Plany na 2011: wyjazd w Bieszczady wyjazd w Beskidy zrobić min. 6 kkm namówić przynajmniej 1-2 osoby wśród moich znajomych na jeżdżenie ze mną ze względu na rehabilitację kolana maratony odpadają w tym roku trasa 130+ w jeden dzień Utrzymać obecną wagę kupić nowe rękawiczki, koszulkę i spd-y I wszystkim bikerom - dobrego kręcenia w 2011!
Bikercwa Napisano 7 Stycznia 2011 Napisano 7 Stycznia 2011 - znaleźć normalną kobite Ja to bym chciał znaleźć jaką kolwiek. Bo u mnie to albo brzydkie a jak ładne to zajęte lub single. Ale do rzeczy - Nowe manetki, kaseta, łańcuch, kiera, mostek - Przejechać min. 2 tys. km na rowerze - Zrobić blacharkę w swoim samochodzie - Wyjazd do Jeleniej Góry - No jak wcześniej napisałem znaleźć sobie kobietę. - Zaliczyć 2 Skandie
stuntman Napisano 7 Stycznia 2011 Napisano 7 Stycznia 2011 Plany na rok 2011: -Zdobyć przynajmniej jeden złoty medal na zawodach MTB Szosa: -Osiągnąć 300km (jednego dnia) -Dojechać do Gorlitz -Dojechać do Poznania -Zwiedzić Hradec Kralove -Uczestniczyć w choć jednej dłuugiej wyprawie rowerowej po za granice naszego kraju
adii22 Napisano 7 Stycznia 2011 Napisano 7 Stycznia 2011 Na ten rok? - dystans roczny ~4000km + - dystans dzienny ~100km bez większych przystanków - na krakowskiej esce bike maratonie awansować o jeden sektor - dojechać żywym do mety na jakimś maratonie - zmienić amorka, koła i kierownicę z mostkiem - zmienić siodełko - jakiś wypad w góry na rowerek - wytrzasnąć na to wszystko kaskę
Jojak Napisano 7 Stycznia 2011 Napisano 7 Stycznia 2011 Plany na 2011 ? -naprawić swojego BH, żeby dało sie nim jeździć -kupić dobrego streeta do skakania -przejechać 150 km jednego dnia -3 razy okrążyć zalew Na początek chyba wystarczy
msegen Napisano 7 Stycznia 2011 Napisano 7 Stycznia 2011 Plany mam , ale czy wszystko pójdzie tak jak będę chciał ? zobaczymy..... -przejechać ok. 1000km -wystartować w maratonie lub małych zawodach -zapoznać się Kolarzami z Susza -kupić dętkę zapasową,łatki,narzędzia -kupić kask, pedały SPD, buty SPD, nowe rękawiczki -kupić ze 3 koszulki , 3 spodenki, bluzę i kurtkę . -wymienić okulary.
borowka Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 -podium w generalce w Skandii -wymienić jak najwięcej w góralu -zdobyć ciuchy klubowe -być na co najmniej 3 zgrupowaniach -przebieg 3000~4000 km -przejechać kilkanaście razy ponad 100km
rafalek940 Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 Główne -znależc dziewczyne -podium generlka Giga m1 u Golonki 1-3 -wygranie jakiegoś maratonu w swojej kategorii Poboczne -ponad 10 tys km -przepracować mocno zime co póki co mi sie udaje -rower ponizej 10 kg brakuje 300 gram -poprawić technike i zawsze byc bardzo mocny na podjazdach
maroxd Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 Ja planuje przejechać jakieś 3 000 km, bo rok temu się trochę przed komputerem zasiedziałem ;/
ditom90 Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 Chcę: -przejechać 3000 km -kupić rower szosowy -wsiąść udział w jakiś zawodach szosowych(ale niestety nie wiem czy są jakieś organizowane dla amatorów szosy w małopolsce)a jak nie to MTB
arroyo Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 - przynajmniej 4000 km - dystans dzienny powyżej 200km - więcej wycieczek
CarNeezA Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 na 2011: - kupić nowy rower - zrobić jakieś 3000 km - przejechać jakąś traskę >50 km (bez przystanków) - wystartować w jakimś maratonie
djwiocha Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 Moje plany: - dokończyć pierwszy normalny (nie makrokesz)rower - na pewno się uda bo już nie dużo zostało - przejechać 200 km w dzień - nauczyć się kilku tricków, a może i więcej - jeździć na rowerku we wakacje codziennie (to się zawsze udaje) - załapać troszkę hajsu i pozmieniać części jak coś będzie do wymiany
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.