Skocz do zawartości

[Hamulec] Szosowy Dura Ace - pokrętło

wilus92

Rekomendowane odpowiedzi

W swoim rowerze mam hamulce Dura Ace model 7700 i przy jednym z hamulców nie ma śrubki zaznaczonej na dołączonej grafice, a w drugim hamulcu śrubka jest, ale nie podnosi się;/ Da rade dokupić same pokrętełka czy muszę hamulce wymieniać?? A może podejdą te śruby z innych hamulców, tańszych.

Jak koś znalazłby takie śrubki na allegro bądź wie gdzie kupić, albo ma takie i chce sprzedać to proszę dać znać na PW lub w temacie.

Zalaży mi na czasie!!

post-134955-0-43198500-1293835416_thumb.jpeg

Pokrętło się kręci, ale nie idzie do góry, nie da si e naciągnąć linki;/ Wyciągnąłem go! Pociągnąłem i wyszło, był tam taki połamany plastik na początku gwintu, ale teraz jak wkładam bez tego plastiku to pokrętło się rusz;/

Pisze na dwóch forach, bo nie wszyscy mają konto na tym forum, wiec może ktoś inny pomoże z drugiego forum:d

Zaznaczyłem na grafice o co mi chodzi, ale jak musi być to mogę wrzucić zdjęcie;) Postaram się jak najszybciej.

kundello byłem chyba we wszystkich sklepach w mojej okolicy i nigdzie nie ma takich śrub;/ na allegro też szukałem i nic;/

Zrobię jak Hetman pisał, wrzucę zdjęcia i opisze wam dokładnie jeszcze raz co i jak;)

Gwint jest dobry, śrubka cała, plastik który powinien być wokół gwintu śrubki jest połamany;/ Śruba jest na całej długości spłaszczona w jednym miejscu, ale daje sobie rękę uciąć ze tak było oryginalnie. Jeśli ktoś ma takie śrubki z tym plastikiem, albo całe hamulce to chętnie odkupie;D

Głównie chodzi mi o to żeby dostać gdzieś oryginał (nowe, używane) albo zastąpić ,,czymś" tak, żeby nie szpeciło roweru;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...