wilus92 Napisano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 W swoim rowerze mam hamulce Dura Ace model 7700 i przy jednym z hamulców nie ma śrubki zaznaczonej na dołączonej grafice, a w drugim hamulcu śrubka jest, ale nie podnosi się;/ Da rade dokupić same pokrętełka czy muszę hamulce wymieniać?? A może podejdą te śruby z innych hamulców, tańszych. Jak koś znalazłby takie śrubki na allegro bądź wie gdzie kupić, albo ma takie i chce sprzedać to proszę dać znać na PW lub w temacie. Zalaży mi na czasie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Srubka do naciagu linki hamulcowej jest przydatna co nie znaczy niezastapiona, hamulec spokojnie ustawisz samym mocowaniem linki. Co masz na mysli 'srubka nie podnosi sie'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwo1281 Napisano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Chyba, że jak kręci nią to się nie napręża linka, co za tym idzie śrubka podnosi się do góry, może gwint zerwany?. Albo nie ma tam gwintu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilus92 Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Pokrętło się kręci, ale nie idzie do góry, nie da si e naciągnąć linki;/ Wyciągnąłem go! Pociągnąłem i wyszło, był tam taki połamany plastik na początku gwintu, ale teraz jak wkładam bez tego plastiku to pokrętło się rusz;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilus92 Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 I co macie jeszcze jakieś pomysły?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Wrzuć zdjęcia, może nie ma czego szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kundello Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Wykręć od starej przerzutki i będzie hulać. Baryłkową śrubkę kupisz w każdym sklepie. Nie wiem po co piszesz dokładnie to samo na dwóch forach:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilus92 Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Pisze na dwóch forach, bo nie wszyscy mają konto na tym forum, wiec może ktoś inny pomoże z drugiego forum:d Zaznaczyłem na grafice o co mi chodzi, ale jak musi być to mogę wrzucić zdjęcie;) Postaram się jak najszybciej. kundello byłem chyba we wszystkich sklepach w mojej okolicy i nigdzie nie ma takich śrub;/ na allegro też szukałem i nic;/ Zrobię jak Hetman pisał, wrzucę zdjęcia i opisze wam dokładnie jeszcze raz co i jak;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Chodzi o to, w jakim stanie jest gwint itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilus92 Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Gwint jest dobry, śrubka cała, plastik który powinien być wokół gwintu śrubki jest połamany;/ Śruba jest na całej długości spłaszczona w jednym miejscu, ale daje sobie rękę uciąć ze tak było oryginalnie. Jeśli ktoś ma takie śrubki z tym plastikiem, albo całe hamulce to chętnie odkupie;D Głównie chodzi mi o to żeby dostać gdzieś oryginał (nowe, używane) albo zastąpić ,,czymś" tak, żeby nie szpeciło roweru;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilus92 Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Temat można zamknąć. Postanowiłem kupić nowe hamulce. Jak ma ktoś do sprzedania to walić śmiało, chętnie wysłucham propozycji. W grę wchodzą hamulce nowe jak i używane. Oferty pisać na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Poszukaj na allegro zepsutych, w których te śrubki są dobre i kup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilus92 Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Gdyby były na allegro to już dawno bym je miał Myślałem że spasują od innych hamulców (np. z SORY), ale te regulatory/śrubki w moich hamulcach są spłaszczone z jednej strony i żadne inne nie podejdą;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilus92 Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Temat do zamknięcia, kupiłem nowe hamulce;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.