kkkrajek18 Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 mam poważny problem. Dzisiaj przyszły mi pedały M 520. Od razu je wypróbowałem z wcześniej kupionymi butami na podwórku. Troszkę sobie ćwiczyłem. W pewnym momenice patrzę...- pedał wypadł z ośki. nie wiem co teraz mam zrobić . ze środka wypadły mi 3 kuleczki... http://zapodaj.net/91b8f0b629e6.jpg.html
AxM Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 Zebrałeś te kuleczki? Jeśli tak, to wyczyść dokładnie bieżnie, kuleczki, nasmaruj wszystko i dobrze skręć, jeśli gwint jest cały. Jeśli później problem nadal będzie występował - wysyłaj na gwarancje. Jak złożyć całość do kupy - w necie masa poradników, na tym forum, na picasie użytkownika detonator, na mtbikes.pl i tysiącu innych... Jeśli nie masz ich, to powinieneś je kupić, w sklepie z łożyskami albo sklepie rowerowym, a później skręcić. @: dopiero zdjęcie zauważyłem; na tej 'ośce' chyba nie ma gwintu? urwany razem z pedałem? jeśli tak, to ja odesłałbym na gwarancje.
kkkrajek18 Napisano 31 Grudnia 2010 Autor Napisano 31 Grudnia 2010 no mam to wszystko. mógłbyś podrzucić jakiś link jak to skręcić i rozkręcić bo jakoś nie znalazłem... zaraz wstawię jeszcze jedno foto. @foto : http://zapodaj.net/5d2a8dd9b110.jpg.html
Fenthin Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 Przeglądnij sobie tego pdf'a: PD-M520 A jak nie uda Ci się skręcić, nie babraj się w tym, odsyłaj na gwarancję.
kkkrajek18 Napisano 31 Grudnia 2010 Autor Napisano 31 Grudnia 2010 a do serwisu jak dam to poradzą sobie z tym ? nie chciałbym tracić kolejnego tygodnia na przesyłanie
Fenthin Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 Jeśli nic nie jest urwane, uszkodzone, powinni sobie poradzić w każdym porządnym serwisie. Tylko czemu masz płacić za naprawę, którą powinieneś mieć darmową na podstawie gwarancji?
AxM Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 Serwis pedałów 1 Serwis pedałów 2 Na podstawie 2 zdjęcia jestem prawie pewien, że ułamane - tylko wysyłka do sprzedawcy albo dystrybutora, bo to wada fabryczna czy tam materiałowa. @Fenthin: Element którym wykręca się ośke z korpusu(te wypustki) siedzi nadal w pedale, a "ośka" jest wyrwana, więc nie da się tego skręcić. @Detonator: nie obraziłeś się chyba na mnie że wcześniej podałem Twój link?
detonator Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 Tu masz serwis pedałów PDM-540 w moim wykonaniu KLIK Może coś pomoże
Fenthin Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 @AxM Dlatego, tak jak mówiłem, jeśli nie uda się z tym nic zrobić, nie ma sensu nic kombinować, bo można tylko jeszcze bardziej popsuć, trzeba je po prostu wysłać i tyle.
detonator Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 AxM nie ma problemu Dobrze, że moja produkcja może komuś pomóc. W lutym chyba zrobię pełny serwis Rock Shox;a Revelation, bo też wiele osób pyta co i jak.
wikrap1 Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 Ośka trzyma się raz, że na tym plastikowym gwincie a dwa, że wciśnięta w korpus tuleja z łożyskami trzyma się sama, na wcisk. Wiem, bo mam urwany w jednym zestawie gwint na tej plastikowej tulei i nie idzie tego wyjąć z korpusu. Ty miałeś dodatkowo nie skręcone łożyska, skoro posypały się kuleczki. Po prostu w tym egzemplarzu wszystko jest rozwalone i nie da się tego naprawić dobrze. Musidz to ustrojstwo odesłać, bo przypadłość będzie się powtarzać, jeśli to skręcisz.
Artro Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 Oddaj to na gwarancję i poproś czy nie możesz za niewielką dopłatą kupić model wyższy M540, które są 1256 razy lepsze
Hetman Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Na moje oko też widzę, że nie ma co zbierać. Ale chyba ktoś tutaj potrzebuje więcej głosów do przekonania ... Statystyka?
kkkrajek18 Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Napisano 1 Stycznia 2011 sprzedawca nie odpowiada... nie powinno tak być, ale cóż. nie chce czekać tygodniami na reklamacje i użerać się z serwisem, więc wrzuce je do szuflady i kupie coś innego... dzięki za pomoc
Fenthin Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Nie dziw się, że nie odpowiada - jest Nowy Rok, nikt nie pracuje. Jeśli zamierzasz kupić coś nowego, tym bardziej nie odpuszczaj, najwyżej sprzedasz na allegro.
kkkrajek18 Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Napisano 2 Stycznia 2011 a czy jest opcja żeby uszkodzenie było z mojej winy(np. to że na początku pare razy musiałem trzasnąc w pedal zanim sie wpial;p, bo nie wiedziałem, że trzeba oprzecz przód stopy na bloku i wpiąc tyl ;p) albo jeszcze cos innego ? może słabo wkręcone pedaly w gwint
Artro Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Nawet jeśli tak było to nie miało prawa się z nimi nic stać chyba, że masz nogę konia
Mod Team safian Napisano 2 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 2 Stycznia 2011 Dokładnie, skoro nie pękają przy nawet lekkich skokach to tym bardziej nie powinny pęknąć od byle mocniejszego kopnięcia.
Hetman Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 sprzedawca nie odpowiada... nie powinno tak być, ale cóż. nie chce czekać tygodniami na reklamacje i użerać się z serwisem, więc wrzuce je do szuflady i kupie coś innego... dzięki za pomoc A co, używki kupiłeś? Bez gwarancji? Pedał ewidentnie był nie teges i nawet nie masz wszystkich części, żeby go żłożyć. Nadaje się tylko jako dawca, ale komu w dowolnych klikach dawca potrzebny?
kkkrajek18 Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Napisano 3 Stycznia 2011 Nie. Kupiłem nowe na allegro. Teorytycznie gwarancja jest...
OKO Napisano 3 Stycznia 2011 Napisano 3 Stycznia 2011 Nie. Kupiłem nowe na allegro. Teorytycznie gwarancja jest... Nie odpuszczaj sprzedawcy - reklamuj, do rozpoczęcia sezonu jeszcze trochę czasu jest, a kupić można w każdej chwili
Hetman Napisano 3 Stycznia 2011 Napisano 3 Stycznia 2011 Nie. Kupiłem nowe na allegro. Teorytycznie gwarancja jest... No to hop! Pedał był ewidentnie źle złożony fabrycznie.
kkkrajek18 Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Napisano 3 Stycznia 2011 OKO- dla mnie sezon trwa cały rok Będę próbował się skontaktować.
wikrap1 Napisano 3 Stycznia 2011 Napisano 3 Stycznia 2011 Ja na maratonie pare razy zahaczyłem pedałem o kamolca, że cały rower mi w górę wywaliło. Jakieś ubijaczki, czy coś, to może, bo to bardziej lajtowa konstrukcja, ale SPD nie ma prawa się rozwalić od byle uderzenia o kamolec, a od kopnięcia tym bardziej. M520 wpinają się nieco ciężej od m540, ale w praktyce to nie ma znaczenia. Fabrycznie kręcą się z większym oporem, ale poprawnie nasmarowane( na łożysko, a nie na wszystko, co się da) kręcą się jak m540. Jechałem na m540 u kolegi i takie mam porównanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.