Skocz do zawartości

[trening] Bez roweru

ulvgar

Rekomendowane odpowiedzi

Na dzień dzisiejszy moja sytuacja wygląda tak, że jadę do rodzinnego miasta, a stamtąd z klubem na zawody i to w zasadzie jest jedyna okazja by dosiąść roweru. Może coś do czasu sezonu się zmieni ale póki co na to specjalnie nie liczę. Od przyszłego tygodnia zaczynam na siłowni adaptację anatomiczną ale jak mogę urozmaicić swój trening poza bieganiem - i kiedy je zacząć? Na siłowni dostępne są orbitreki i bieżnie ale wolałbym skupić się na jednym lub drugim. Preferuję orbitreki bo jeśli chodzi o bieganie to muszę wzmocnić okolice lewego obojczyka, przy biegu powyżej 4-5 minut czuję tam nieznośny ból.

Co do siłowni to przez pierwsze cykle będę trzymać się tego co proponuje Friel bo czy w moim przypadku warto przechodzić cykle wytrzymałości mocy? W ogóle to chciałbym siłownię uczęszczać jak najczęściej i przez cały rok i przydałaby się pomoc w napisaniu rozpiski w tym kierunku.

Dodam tylko, że planuję zapisać się na basen w celu nauki pływania. Z sauną raz na 1-2 tygodnie nie będzie problemu.

Nie mogę już edytować. Na siłowni są też dostępne rowery stacjonarne i spinningowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...