DudiRadom Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 Witam poszukuję ramy do AM lub mocniejsze xc, ale nie wiem czy są jeszcze pod v brake? Mam hardtraila z magurami hs 22 i dobrze mi się z nimi jeździ, a rower chciałbym złożyć przekładając części ze starego. Kasa jaką mogę przeznaczyć na kupno to ok 1000 zł na ramę i jak wiadomo to raczej będzie używana. na przodzie mam starego bombera 120 mm skoku, rama 17 , 18 cali, mój wzrost to 172 cm. Jak możecie to podsuncie jakieś ramki. ,
arroyo Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 Na allegro tylko taka nówka; http://allegro.pl/nowa-rama-kellys-beast-full-warszawa-i1375401944.html
Fenthin Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 1000 zł już z damperem? Jeśli bez, ten Arsen chyba ma miejsce na pivoty: Allegro Choc musiałbyś dopytać.
DudiRadom Napisano 31 Grudnia 2010 Autor Napisano 31 Grudnia 2010 Prwadę mówiąc to wolałbym jakąś używkę z damperem ale jestem w tej kwesti laikiem jeżeli chodzi o damper. Na co zwracać uwagę przy ew kupnie samego dampera ? Najlepiej jeżeli byłby to komplecik coś w tym rodzaju http://allegro.pl/rama-fuji-outland-swinger-3way-i1380703496.html . miałem na to ochotę ale dopiero z jakiś miesiąc będzie kasa więc na razie szukam.
arroyo Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 Jeśli chcesz dać tyle kasy za ramę to pomyśl jednak o hamulcach tarczowych, w przeciwnym razie będzie ciężko. Pamiętaj również, że w używanej ramie prędzej czy później i tak będziesz musiał wybulić kasę na łożyska i serwis dampera.
Mod Team sznib Napisano 31 Grudnia 2010 Mod Team Napisano 31 Grudnia 2010 Pamiętaj również, że w używanej ramie prędzej czy później i tak będziesz musiał wybulić kasę na łożyska i serwis dampera. A w przypadku nowej nie? Sezon bez serwisu pojeździ, ale potem damper by trzba zrobić, a łożyska zależnie od uszczelnień ramy i warunków jazdy, również mozliwe że po sezonie do wymiany jak ktoś się lubi w błotku babrać. Ramę najlepiej kupić w komplecie z damperem, bo mamy wszystko gotowe do złożenia z resztą części, kupno ramy i dampera osobno to dodatkowe koszty wysyłki, raz, koszt dorobienia tulejek (ok. 100pln) dwa.
DudiRadom Napisano 31 Grudnia 2010 Autor Napisano 31 Grudnia 2010 A w tej cenie ok 1000 - 1200 zł na jakie używki zwracać uwagę ? bo przeglądałem allegro i tam obecnie to nic ciekawego nie widzę. Jeszcze pytanie czy ta rama z linku allegro wyżej jest godna uwagi ? i ew coś porównywalnego w tej cenie?
tobo Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 Jeśli chcesz kupić ramę POD HAMULCE to raczej nie widzę szansy na sukces takiego zakupu, szczególnie ramy do am, w którym to tarczówki rządzą od bardzo dawna. Wskazany arsen nie jest ramą do am, ma 100mm skoku. Oczywiście pytanie co znaczy am, bo każdy ma swoją definicję. A co do samych hs, to są to fajne hamulce dopóki nie pojeździ się na tarczówkach. W stosunku do nawet juicy 3 różnica jest wyczuwalna, bo hs'y zostały zastąpione przeze mnie w rowerze miejskim.
Rulez Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 Witam poszukuję ramy do AM lub mocniejsze xc, ale nie wiem czy są jeszcze pod v brake? Mam hardtraila z magurami hs 22 i dobrze mi się z nimi jeździ, a rower chciałbym złożyć przekładając części ze starego. Tak jak napisał Tobo, czas zmienić tok myślenia i nie kupować ramy "pod hamulce", tylko taką która spełni wszystkie pozostałe (dotyczące zastosowania) wymagania Z nówek do AM polecam (Bomber 120 mm podejdzie) : http://cgi.ebay.de/RockMachine-Blizzard-Mountainbike-Fully-Rahmen-130-mm-/200491916566?pt=Sport_Radsport_Fahrradteile&hash=item2eae3fdd16
Bugatti Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 Czasami na allegro są speciale pod v-ki.Tylko za często się nie zdarzają(kto sprzedaje Specializeda )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.