pawellprz Napisano 30 Grudnia 2010 Napisano 30 Grudnia 2010 Witam. Mam okazje kupic nowy rower Carrera Vengeance za 240F- czyli za ok 1100-1200 zl. Podaje link do sklepu z tym rowerem: http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_778061_langId_-1_categoryId_165499http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_778061_langId_-1_categoryId_165499 W przypadku gdyby link nie dzialal to wkleje opis roweru ponizej. * Approximate Weight (KG): 14.75kg * Chainset: Shimano FC-M311 * Frame Colour: Black * Frame Material: Aluminium * Frame Size: 19-20 * Front Brake: New Shimano BR-M445 hydraulic disc brake * Front Mech: Shimano FD-M310 * Gear Shifters: Shimano SL-M360 * Gender: Mens * Handle Bars: Kalloy mid rise bars * Headset: SEMI INTEGRATED * Hubs: Alloy with Q/R * Number of Gears: 24 * Pedals: Wellgo alloy platform * Rear Brake: New Shimano BR-M445 hydraulic disc brake * Rear Mech: Shimano Alivio RD-M410 * Rims: Double wall alloy rims * Saddle: Carrera * Stem: Ahead aluminium stem * Exact Frame Size: 20" Prosilbym ludzi zorientowanych w temacie o opinie i ocene czy warto go kupic za takie pieniadze czy nie. Przegladajac sklepy i neta z takim budzetem jakim dysponuje nie wiem czy moge znalezc cos lepszego czy nie. Za wszystkie opinie i uwagi - Dzieki
iwo1281 Napisano 30 Grudnia 2010 Napisano 30 Grudnia 2010 Witam. No to tak: -Osprzęt pozostawia wiele do życzenia, ale jak za tą kasę może być, -Ciężki... 15 kg to sporo, -Rama fajna, ciekawy wygląd, -Hydrauliki to jest to Za tą cenę można brać, wygląda na takiego, który po wyjeździe ze sklepu będzie służył dobrze. Polecam
pawellprz Napisano 9 Stycznia 2011 Autor Napisano 9 Stycznia 2011 Ogladalem dzis jeszcze Mongoose Tyrax Elite, ktory to mi sie bardzo spodobal. Mongoose Tyax Elite 2010: Frame: Mongoose 6061 formed aluminum, Zero Stack head tube and replaceable hanger Fork: Suntour XCR RL mag crown and lower, 100mm travel, preload and rebound adjust w/ remote lock out Crankset / Chainwheel: FSA Alpha Drive forged alloy (22/32/42T) Bottom Bracket: FSA sealed cartridge Pedals: alloy platform Front Derailleur: Suntour XCM202 Rear Derailleur: SRAM X5 Shifters: SRAM X4 triggers 24 speed Cog set: Shimano HG30 11-32T, 8-speed cassette Chain: KMC Z72 Rims: Alex TD24 disc specific double wall Front Hub: Formula Disc Alloy QR 32H Rear Hub: Formula Disc Alloy QR and freehub 32H Spokes: 14G stainless Tires: 26x2.1 Kenda Komodo black skinwall Front Brake: Tektro Auriga Comp Hydraulic Disc w/ 160mm rotors Rear Brake: Tektro Auriga Comp Hydraulic Disc w/ 160mm rotors Brake Levers: Promax Hydraulic Handlebar: Mongoose alloy riser 31.8x30x635 mm (XS, S) 685mm (M, L, XL) Stem: Mongoose alloy 31.8 x 90 mm (S & M) 110mm (L, XL) Headset: 1 1/8" Zero Stack Grips: Mongoose Dual density Kraton Saddle: Mongoose XC Elite Seat Post: Mongoose alloy w/ micro adjust clamp Seat Clamp: Mongoose Alloy QR http://www.rutlandcycling.com/26087/Mongoose-Tyax-Elite-2010---Hardtail-Mountain-Bike.html Ten Mongoose jest drozszy o ok 60F i zastanawiam sie czy dokladac do niego czy brac ta Carrere. Rozmawialem z kolega ktory jezdzi carrera vulcan i sobie chwali. Ma ja 2-gi sezon i jak dotej pory nie mial zadnych problemow z nia. Co myslicie? Carrera czy Mongoose? Dzieki za pomoc.
swistak Napisano 19 Stycznia 2011 Napisano 19 Stycznia 2011 witam no i kupilem ta Carrere. Kosztowal mnie tylok 175f czyli niecale 800zl.Byl tak tani poniewaz ktos go kupil tydzien temu i rama byla za mala dla niego wiec go oddal do sklepu. Po pierwszych przejechanych kilometrach wrazenia z jazdy sa pozytywne. Hamulce jak na moja jazde b. dobre, przezutki dobrze wyregulowane ( przezara mnie tylko ten altus z przodu ale coz). Jezeli chodzi o rame to wyglada na solidna, no i duzy + za naprawde ladny sposob malowania. Dokupilem do niego odrazu zestaw lamp led i pompke. Teraz usilnie poszukuje jakiegos kasku w ktorym nie bede wygladal jak oszolom. na razie.
gdy Napisano 19 Stycznia 2011 Napisano 19 Stycznia 2011 akurat w przednich przerzutkach to za bardzo nie bedziesz czuł róznicy .z kasków to fajne bell crossfire w decatlonie sa za ok . 100 pln .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.