MMMAAACCC7 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 witam mam taką sprawę: wyjeżdżam w ferie zimowe do Anglii na krótkie wakacje i mam w planach zaopatrzyć się tam w kasetę hg30 7 rzędowa za bodajże 3 funty i mam taki problem: jak wygląda sprawa z przewozem kasety w bagażu podręcznym? jest to możliwe czy nie? bo innego nie będę miał a to jest świetna okazja, jakby nie patrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McWolf Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Nie widze najmniejszych szans zeby wpuscili cie na poklad samolotu z takim przedmiotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 30 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Raczej nie da rady. Pozostaje ci tylko wysyłka do kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 też tak myślałem ale wolałem chociaż spytać, pewnie o łańcuchu też można zapomnieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OKO Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Będzie kłopot chodź zależy na jakiego f-sza trafisz, łańcuch powinien polecieć. Jeżeli masz bagaż główny, to możesz to tam włożyć i nie będzie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 W bagażu podręcznym nie możesz przewozić rzeczy z ostrymi krawędziami, a takie ma kaseta. Łańcuch też raczej nie przejdzie bo przecież świetnie nadaje się do duszenia. Cóż takie życie po 11 września... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menxtr Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 #UP pisał kolega, że bierze tylko bagaż podręczny. Byście czytali a nie pisali takie głupoty. Z Polski byś miał problem przewieźć tą kasete, ale z innego kraju nie widzę problemu. Podróżowałem z Grecji, Hiszpanii, Włoch, Niemiec i nie było problemu z rzeczami takimi jak kosmetyki elementy metalowe czy butelki z napojami. Tam jest jakaś cywilizacja nie tak jak tu głupiego dezodorantu nie można wziąć eh.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OKO Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 #UP pisał kolega, że bierze tylko bagaż podręczny. Byście czytali a nie pisali takie głupoty. Z Polski byś miał problem przewieźć tą kasete, ale z innego kraju nie widzę problemu. Podróżowałem z Grecji, Hiszpanii, Włoch, Niemiec i nie było problemu z rzeczami takimi jak kosmetyki elementy metalowe czy butelki z napojami. Tam jest jakaś cywilizacja nie tak jak tu głupiego dezodorantu nie można wziąć eh.. To ci napisze, że przepisy są wszędzie jednakowe kolego, tyle że inne kraje maja to w dup...ie, a nie Polacy się czepiają - chcesz bezpiecznie latać to zastosuj się to tych niewielu ograniczeń - wszyscy latali 100 razy a tylko w Polsce się czepiają, kocham takie pierniczenie. Jak też latałem parę razy razy i jakoś nigdzie taryfy ulgowej nie było, nawet dla mnie jako pracownika z tym związanego (bezpośrednio) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 a najlepiej to chyba zapytać też można przy odprawie bądź kontroli bagażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Dziwi mnie takie podejście do sprawy,skoro kogoś stać na wyjazd do Angli to i zapewne stać go wydać trochę więcej kasy na zakup w Polsce(Shimano Kaseta ACERA HG30 8-ka 11/34-cena: 31.00 PLN) http://www.xtrabike.pl/?co=311&nr=2024&strona=0 Faktem jest że 3 funty to około 15zł czyli połowa ceny ale bez przesady. Za chwile na lotnisku okaże się że podczas kontroli bagażu podręcznego nie puszczą takich przedmiotów i co wtedy? A tu trzeba wsiadać i wracać do kraju i kaseta prawdopodobnie powędruje do kosza,bo przez bramki nie puszczą i 3 funty pójdą w śmieci. Ale to Twój wybór,jak zechcesz tak zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 P.S. Autor wątku pisał o kasecie 7 rzędowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Jak się będziesz pytał to możesz być w 100% pewny, że dokładnie przetrzepią ci bagaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 P.S. Autor wątku pisał o kasecie 7 rzędowej http://www.rowerek.pl/index.php?products=product&prod_id=26 sorki zapędziłem się trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 30 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Wiesz, żeby to był deal typu XTR za 3 funty to bym zrozumiał ale tego ni groma nie ogarniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Kupuję kasetę za 3 funciaki, 15 zeta. Lancz meni lotniskowe w makdonaldzie kosztuje pewnikiem ze 20 zeta, więc taka skala porównawcza. Ja bym kupił, opcjonalnie się uśmiechnał jak będą buczeć i wyrzucił ot cała filozofia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 31 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 też dlatego zadałem tu pytanie, wyjazd nie jest na mój koszt, a chyba każdy jak ma okazję zaoszczędzić to z niej korzysta chyba że pan cichy 66 kupuje wszystko co najdroższe.. temat do zamknięcia co się chciałem dowiedzieć to wiem ps. dzięki schwefel za tą radę z tym "co gdybym" się tych łepków lotniskowych spytał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.