Skocz do zawartości

[przewóz] samolotem kasety w bagażu podręcznym

MMMAAACCC7

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam taką sprawę:

wyjeżdżam w ferie zimowe do Anglii na krótkie wakacje i mam w planach zaopatrzyć się tam w kasetę hg30 7 rzędowa za bodajże 3 funty i mam taki problem:

jak wygląda sprawa z przewozem kasety w bagażu podręcznym? jest to możliwe czy nie?

bo innego nie będę miał a to jest świetna okazja, jakby nie patrzeć

#UP pisał kolega, że bierze tylko bagaż podręczny. Byście czytali a nie pisali takie głupoty.

Z Polski byś miał problem przewieźć tą kasete, ale z innego kraju nie widzę problemu.

Podróżowałem z Grecji, Hiszpanii, Włoch, Niemiec i nie było problemu z rzeczami takimi jak kosmetyki elementy metalowe czy butelki z napojami. Tam jest jakaś cywilizacja nie tak jak tu głupiego dezodorantu nie można wziąć eh..

#UP pisał kolega, że bierze tylko bagaż podręczny. Byście czytali a nie pisali takie głupoty.

Z Polski byś miał problem przewieźć tą kasete, ale z innego kraju nie widzę problemu.

Podróżowałem z Grecji, Hiszpanii, Włoch, Niemiec i nie było problemu z rzeczami takimi jak kosmetyki elementy metalowe czy butelki z napojami. Tam jest jakaś cywilizacja nie tak jak tu głupiego dezodorantu nie można wziąć eh..

To ci napisze, że przepisy są wszędzie jednakowe kolego, tyle że inne kraje maja to w dup...ie, a nie Polacy się czepiają - chcesz bezpiecznie latać to zastosuj się to tych niewielu ograniczeń - wszyscy latali 100 razy a tylko w Polsce się czepiają, kocham takie pierniczenie. Jak też latałem parę razy razy i jakoś nigdzie taryfy ulgowej nie było, nawet dla mnie jako pracownika z tym związanego (bezpośrednio)

Dziwi mnie takie podejście do sprawy,skoro kogoś stać na wyjazd do Angli to i zapewne stać go wydać trochę więcej kasy na zakup w Polsce(Shimano Kaseta ACERA HG30 8-ka 11/34-cena: 31.00 PLN) http://www.xtrabike.pl/?co=311&nr=2024&strona=0

Faktem jest że 3 funty to około 15zł czyli połowa ceny ale bez przesady.

Za chwile na lotnisku okaże się że podczas kontroli bagażu podręcznego nie puszczą takich przedmiotów i co wtedy?

A tu trzeba wsiadać i wracać do kraju i kaseta prawdopodobnie powędruje do kosza,bo przez bramki nie puszczą i 3 funty pójdą w śmieci.

Ale to Twój wybór,jak zechcesz tak zrobisz.

też dlatego zadałem tu pytanie, wyjazd nie jest na mój koszt, a chyba każdy jak ma okazję zaoszczędzić to z niej korzysta chyba że pan cichy 66 kupuje wszystko co najdroższe..

temat do zamknięcia co się chciałem dowiedzieć to wiem

ps. dzięki schwefel za tą radę z tym "co gdybym" się tych łepków lotniskowych spytał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...