MrOwA Napisano 30 Grudnia 2010 Napisano 30 Grudnia 2010 Witam Na wiosnę chcę nabyć rower typu MTB comfort - tego typu ze względy na problemy z kręgosłupem, muszę prosto siedzieć, więc zwykłe MTB odpada. na razie głównie szukam przez neta i dlatego Was zapytuję. Pewnie macie już jakieś doświadczenia z tego typu rowerumi i możecie podzielić się opiniami 3 modeli?: - trek navigator 2.0. lub 3.0 - giant sedona/cypres (nie wiem czym się różnią) - unibike emotion Z góry dzięki za poradę. Wzrost 178cm, waga 70kg
iwo1281 Napisano 30 Grudnia 2010 Napisano 30 Grudnia 2010 Unibike polecam. Znajomy ma i bardzo chwali.
MrOwA Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Napisano 30 Grudnia 2010 Ale konkretnie ten model? Trochę słaby ma osprzęt jak na unibike. Kiedyś miałem Evolution i był spoko (ale niestety musiałem się go pozbyć).
iwo1281 Napisano 30 Grudnia 2010 Napisano 30 Grudnia 2010 Osprzęt zawsze po jakimś czasie można wymienić, Tak ten model
Fenthin Napisano 30 Grudnia 2010 Napisano 30 Grudnia 2010 Sedona ma koła 26", Cypres 28", to główna różnica. Treki są najdroższe, a Navigator 3.0 to już chyba inna półka cenowa niż reszta, więc... Tak naprawdę któregokolwiek byś nie wziął, większej różnicy nie będzie. Wszędzie atrapy amortyzatorów, klasyczne stery i wolnobiegi. Reszta osprzętu też podobna. Bardziej patrzyłbym na wagę i cenę.
mtths Napisano 30 Grudnia 2010 Napisano 30 Grudnia 2010 I jeszcze Kross Nomia. O osprzęcie się nie wypowiadam. Natomiast mam nieśmiałe pytanie o pezeznaczenie tego roweru i warunki w których chcesz jeździć.
MrOwA Napisano 31 Grudnia 2010 Autor Napisano 31 Grudnia 2010 Przeznaczenie to raczej miasto, ew. jakiś mały wypad poza. JAk mówię główne kryterium to prosta sylwetka siedząca no i przywiązanie do MTB - dlatego wybór tego typu roweru. A Trek 3.0 i np. Sedona DX to praktycznie podobna póka cenowa Jako, że nie mogłem edytować poprzedniego postu to jeszcze kilka uwag: Fakt wcześniej nie widziałem tych Krossów. Więc może zmienimy trochę podział: do 1500zł: - Unibike emotion - Kross Nomia 4+ (chodziaż tutaj jest w porównaniu z innymi inny rodzaj sterów, nie wiem czy umożliwia prosta sylwetkę) >1500zł: - giant cypress/sedona DX - trek navigator 2.0/3.0 Czy warto dołożyć więcej czy zostać przy tej niższej półce? Jako znawcy wybierzcie też najlepszy pod względem osprzętu.
MrOwA Napisano 11 Stycznia 2011 Autor Napisano 11 Stycznia 2011 Przeznaczenie to raczej miasto, ew. jakiś mały wypad poza. JAk mówię główne kryterium to prosta sylwetka siedząca no i przywiązanie do MTB - dlatego wybór tego typu roweru. A Trek 3.0 i np. Sedona DX to praktycznie podobna póka cenowa Jako, że nie mogłem edytować poprzedniego postu to jeszcze kilka uwag: Fakt wcześniej nie widziałem tych Krossów. Więc może zmienimy trochę podział: do 1500zł: - Unibike emotion - Kross Nomia 4+ (chodziaż tutaj jest w porównaniu z innymi inny rodzaj sterów, nie wiem czy umożliwia prosta sylwetkę) >1500zł: - giant cypress/sedona LX - trek navigator 2.0/3.0 Czy warto dołożyć więcej czy zostać przy tej niższej półce? Jako znawcy wybierzcie też najlepszy pod względem osprzętu. Panowie i PAnie czy nikt nie użytkuje tego typu rowerów? Prosiłbym o fachowe doradztwo. Czy osprzęt Giant LX vs Trek navi 2.0. jest znacznie lepszy - bo cena tych roweró praktycznie jednakowa. Oczywiście pozostaje jeszcze przymierzenie się do kształtu ramy i to też będzie decydować.
MrOwA Napisano 30 Marca 2011 Autor Napisano 30 Marca 2011 Widzę, że nikt bardzo nie chce mi pomóc Dzisiaj widziałem jeszcze rowerek Jamis. Wygląda praktycznie jak Trek. Co sądzicie o tej marce i który z tych 2 byście polecili? http://www.jamisbikes.com/usa/thebikes/sportcomfort/hudson/11_hudson2.html http://www.jamisbikes.com/usa/thebikes/sportcomfort/hudson/11_hudson3_wh.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.