nabial Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 popatrz na szerokosc wewnetrzna equalizera i nie bedziesz mial dylematow, baaa zastanowisz sie i usmiechniesz, dlaczego w ogole myslales o takiej obreczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Macie może w planach test którychś z kółek Industry 9? Np. czegoś w stylu http://beastiebikes.pl/bestiarium/display_product.php?pro=8&mod=19&id=84 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 niestety nie...sam o nich mysle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Szkoda. Z drugiej strony miałem okazję przyjrzeć się piastom na tym spotkaniu http://emtb.pl/forumo/thread-4954-post-114052.html#pid114052 tudzież zamienić parę słów i zobaczyć je w akcji, niestety na sucho. Brzmiały (tj. jazgotały) i zbierały się bardzo zachęcająco, a według Beastie wersja XC spokojnie wytrzyma nasze szlaki pod 85kg riderem. No ale test by się przydał nie powiem. To może jakiś Easton? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) moze wstrzymaj sie kilka miesiecy i kup np dt tricon 1550 powinny wazyc kolo 1700-1750, mavic tez chyba cos knuje... Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez nabial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapid Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 już niedługo podzielę się wrażeniami z jazdy http://www.wtb-bike.eu/en/stryker-tcs-cross-country-29--c16-p129.htm , robią dobre wrażenie , ale zobaczę jak się mają w użytkowaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plan Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 hej. ja mam przód novatec, tył dt 240, cresty czarne. szprychy to muszę spytać magika, co to składał ogólnie dla mnie bomba: lekkie i nie czuję braku sztywności. hamulec nie ociera przy skręcaniu reba też mi działa okej. ważę 74kg, coś tam trenuje i maratony. zdecydowanie szczerze polecam cresty. kolega z teamu jest cięższy o pewnie z 5-8kg i jeździ bardzo szybkie (ekstremalne) xc i obręcze te od początku tego sezonu mu działają cudnie. był w prawdziwych kamienistych górach również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Czołem kolarze! Czy może ma ktoś podzieli się spostrzeżeniami po eksploatacji lekkich tylnych piast nowateka w tym sezonie? Było kilka błotnych maratonów... Trzaskają bębenki? Stają łożyska? Czas dokonać wyboru - nowatek czy 2x droższy Xtr... W nowym kole pokręci głównie góry -bez subtelności bez względu na pogodę, choć globalnie przebieg roczny nie duży... Dzięki jeśli ktoś znajdzie czas i coś napisze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyra2 Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 ja polecam xtr nowego - mam 2 tylne: plusy niska waga i center lock minusy kowadlasty zacisk jak zawsze ;( w shimano, kolor taki mało XTR Pozdrawiam Pyra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 po 1500km stanal mi bebenek, wymienili i od tego czasu spokoj, ja bym bral novateca, a jak chcesz cos lepszego to juz dt240, zadne polsrodki pyra2 - a jak kola na crestach? luzuja sie dalej? jaka sztywnosc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyra2 Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 tylko jedno mi się luzowało;) generalnie ok ale opony szersze niż 2,0 to tylny trójkąt w błocie poobcierany od wewnątrz:( wezmę koła do Karpacza szukaj mnie na mecie, powinienem być szybciej niż w Wieluniu;). Z tyłu teraz staram się w górach jeździć na ARCh, i fastrack s-works 2,0 i zwykłych sapimach i jest dobrze. Z przodu crest i capitan s-works 2,0, w błocie oba koła sobie raczej kiepsko radzą ale chyba beaver tylko da radę, kupię przetestuje, jak będziesz pierwszy uszczelnij proszę;p i daj znać. Oba na płyn, z ZTRami zero problemu z uszczelnieniem. A xtr jest tańszy od DT jak mało jeździsz to nie ma sensu dopłacać. Novateci no właśnie ciągle coś, ktoś przy nich robi. pozdrawiam pyra PS pokrowce zatora dajcie znać, bo chce kupować a on czeka na info od was ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam. Używa może ktoś z was obręczy ZTR Crest przy wadze 95 kg? Chcę złożyć koła i zastanawiam się czy przy mojej wadze nie kupić jednak ZTR Arch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) to zależy, jakich szprych chcesz użyć, i w jakim terenie jeździsz. jeśli szprychy 2.0-1.8, zaplecione przez doświadczonego kołodzieja, który porządnie je ponaciąga i będą używane w łatwym terenie, to powinny dać radę ja mam 75kg, i pierwotnie naciągnięte przez bikestację były galaretowate, po dociągnięciu na miejscu jest super i pomimo, że nie ważę jakoś dużo, to lekko ze mną nie mają - maratony, czasem też w górach - na razie jestem zadowolony Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez BbartekK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Moim zdaniem Arch, a Cresty nie wchodzą w grę. Możesz się zasugerować limitem dla kół fabrycznych Stana: ZTR Crest 29er Stock Wheelset - 82kg ZTR Arch 29er Stock Wheelset - 104kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 doswiadczenia z crestami nie mam, ale przy moich 85kg zabraklo mi odwagi i wybralem xmd388 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 FRM XMD388 to faktycznie chyba najlepsza opcja do 90kg(z offsetem ciekawe rozwiązanie; swoją drogą), ale przy 95kg nie ma specjalnie wyboru w obręczach lżejszych niż Arch. No, chyba, żeby sprowadzić jakieś obręcze Velocity z USA, mają duży wybór 29': http://www.velocityusa.com/default.asp?contentID=580. I, o dziwo, też stosują ten offset. Widzę, że jednak Velocity ma dilera w UK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Dzięki za porady. Prościej będzie może kupić gotowe koła w Bikestacji na Archach i Novatecach 711/712? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Pewnie, ale podobno kiepsko dociągają szprychy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 jesli sprawa stanie na archach, to olalbym system i wzial maviki tn719, na ktorych mozna cuda wyczyniach...swoja droga, jak tylko dokompletuje obrecze i szprychy, to bede mial do sprzedania set novatec d711/712+dt champion+mavic tn719...masa 1988g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo1 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 jesli sprawa stanie na archach, to olalbym system i wzial oczywiście ZTR FLOW na których dopiero można wyczyniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Myślłem o tym zestawie : http://www.bikestacja.pl/zestaw-novatec-tubes-arch-disc-sapim-p-18305.html?cPath=296_696 Kusi mnie w nich całkiem przyzwoita waga. Na ZTR Crest byłoby ok 1570g a cena podobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) leo1 - amerykanscy spece uwazaja, ze mavic jest sztywniejszy od flowa oczywiscie jego szerokosc i kompatybilnosc z twoim magicznym mlekiem sa nie do przecenienia, a co do kol z bikestacji, to nie slyszalem o duecie kola zaplatane na ztr+zadowolony klient=zrobione nalezycie, ludzie musieli poprawiac wszystkie szprychy, a czasami i to nawet nie pomagalo i skutkowalo odeslaniem bubla Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez nabial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 To znaczy ZTR jest do niczego, czy zaplatanie w Bikestacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 leo1 - amerykanscy spece uwazaja, ze mavic jest sztywniejszy od flowa Możesz dać przykład? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo1 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Co do ZTR Flow to dla mnie na plus przede wszystkim szerokość i łatwość uszczelniania. A sztywność jest wystarczająca do moich 104kg i zamiłowania do jazdy w terenie oraz techniki, która pozwoliła mi połamać dwie ramy i wygiąć dwie sztyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi