Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

popatrz na szerokosc wewnetrzna equalizera i nie bedziesz mial dylematow, baaa zastanowisz sie i usmiechniesz, dlaczego w ogole myslales o takiej obreczy :)

Napisano

Szkoda.

Z drugiej strony miałem okazję przyjrzeć się piastom na tym spotkaniu http://emtb.pl/forumo/thread-4954-post-114052.html#pid114052

tudzież zamienić parę słów i zobaczyć je w akcji, niestety na sucho. Brzmiały (tj. jazgotały) i zbierały się bardzo zachęcająco, a według Beastie wersja XC spokojnie wytrzyma nasze szlaki pod 85kg riderem.

No ale test by się przydał nie powiem.

To może jakiś Easton? ;)

Napisano (edytowane)

moze wstrzymaj sie kilka miesiecy i kup np dt tricon 1550 :) powinny wazyc kolo 1700-1750, mavic tez chyba cos knuje...

Edytowane przez nabial
Napisano

hej. ja mam przód novatec, tył dt 240, cresty czarne. szprychy to muszę spytać magika, co to składał :)

ogólnie dla mnie bomba: lekkie i nie czuję braku sztywności. hamulec nie ociera przy skręcaniu ;) reba też mi działa okej. ważę 74kg, coś tam trenuje i maratony. zdecydowanie szczerze polecam cresty. kolega z teamu jest cięższy o pewnie z 5-8kg i jeździ bardzo szybkie (ekstremalne) xc i obręcze te od początku tego sezonu mu działają cudnie. był w prawdziwych kamienistych górach również.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Czołem kolarze!

Czy może ma ktoś podzieli się spostrzeżeniami po eksploatacji lekkich tylnych piast nowateka w tym sezonie? Było kilka błotnych maratonów...

Trzaskają bębenki? Stają łożyska?

Czas dokonać wyboru - nowatek czy 2x droższy Xtr...

W nowym kole pokręci głównie góry -bez subtelności bez względu na pogodę, choć globalnie przebieg roczny nie duży...

Dzięki jeśli ktoś znajdzie czas i coś napisze...

Napisano

ja polecam xtr nowego - mam 2 tylne:

plusy niska waga i center lock

minusy kowadlasty zacisk jak zawsze ;( w shimano, kolor taki mało XTR

Pozdrawiam

Pyra

Napisano

po 1500km stanal mi bebenek, wymienili i od tego czasu spokoj, ja bym bral novateca, a jak chcesz cos lepszego to juz dt240, zadne polsrodki

pyra2 - a jak kola na crestach? luzuja sie dalej? jaka sztywnosc?

Napisano

tylko jedno mi się luzowało;) generalnie ok ale opony szersze niż 2,0 to tylny trójkąt w błocie poobcierany od wewnątrz:( wezmę koła do Karpacza szukaj mnie na mecie, powinienem być szybciej niż w Wieluniu;).

Z tyłu teraz staram się w górach jeździć na ARCh, i fastrack s-works 2,0 i zwykłych sapimach i jest dobrze.

Z przodu crest i capitan s-works 2,0, w błocie oba koła sobie raczej kiepsko radzą ale chyba beaver tylko da radę, kupię przetestuje, jak będziesz pierwszy uszczelnij proszę;p i daj znać.

Oba na płyn, z ZTRami zero problemu z uszczelnieniem.

A xtr jest tańszy od DT jak mało jeździsz to nie ma sensu dopłacać.

Novateci no właśnie ciągle coś, ktoś przy nich robi.

pozdrawiam

pyra

PS pokrowce zatora dajcie znać, bo chce kupować a on czeka na info od was ;(

• 2 miesiące temu...
Napisano

Witam. Używa może ktoś z was obręczy ZTR Crest przy wadze 95 kg? Chcę złożyć koła i zastanawiam się czy przy mojej wadze nie kupić jednak ZTR Arch?

Napisano (edytowane)

to zależy, jakich szprych chcesz użyć, i w jakim terenie jeździsz. jeśli szprychy 2.0-1.8, zaplecione przez doświadczonego kołodzieja, który porządnie je ponaciąga i będą używane w łatwym terenie, to powinny dać radę :) ja mam 75kg, i pierwotnie naciągnięte przez bikestację były galaretowate, po dociągnięciu na miejscu jest super :) i pomimo, że nie ważę jakoś dużo, to lekko ze mną nie mają - maratony, czasem też w górach - na razie jestem zadowolony

Edytowane przez BbartekK
Napisano

jesli sprawa stanie na archach, to olalbym system i wzial maviki tn719, na ktorych mozna cuda wyczyniach...swoja droga, jak tylko dokompletuje obrecze i szprychy, to bede mial do sprzedania set novatec d711/712+dt champion+mavic tn719...masa 1988g

Napisano

jesli sprawa stanie na archach, to olalbym system i wzial

oczywiście ZTR FLOW :thumbsup: na których dopiero można wyczyniać ;)

Napisano (edytowane)

leo1 - amerykanscy spece uwazaja, ze mavic jest sztywniejszy od flowa :) oczywiscie jego szerokosc i kompatybilnosc z twoim magicznym mlekiem sa nie do przecenienia, a co do kol z bikestacji, to nie slyszalem o duecie kola zaplatane na ztr+zadowolony klient=zrobione nalezycie, ludzie musieli poprawiac wszystkie szprychy, a czasami i to nawet nie pomagalo i skutkowalo odeslaniem bubla

Edytowane przez nabial
Napisano

Co do ZTR Flow to dla mnie na plus przede wszystkim szerokość i łatwość uszczelniania.

A sztywność jest wystarczająca do moich 104kg i zamiłowania do jazdy w terenie oraz techniki, która pozwoliła mi połamać dwie ramy i wygiąć dwie sztyce ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...