Hubercik Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 siema!Mam problem z hamulcami. Kupiłem je od kumpla ale nie moge ich przkręcić,gdyż kumpel odkręcił je razem z piwotami bo zmienial na hydrauki. Piwoty sa nie do ruszenia... co mam zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwo1281 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Ale jak nie do ruszenia? Nie kręcą się? Psiknij WD-40. Zaciśnij piwoty w imadło, odkręć śrubkę od góry i ruszając w prawo i lewo wyciągnij do góry. Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 nie mam imadla. mieszkam w bloku... zebym mial to bym dawno to zrobil kreca sie razem ze srubbka.. czyli krece srubka i sie razem kreca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Nie masz jakiegoś roweru, ramy?Wtedy zdejmujesz standardowe piwoty, wkręcasz te i gotowe.Albo próbuj kombinerkami.Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwo1281 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Od Dołu piwoty własnie złap kombinerkami alko kluczem, chyba 10 idzie i wykręć od góry imbusem, to lekko pociągniesz i samo wypadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwo1281 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 O... Ramkę masz, także wkręć w nią piwoty i porostu wyjmij to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Ja nie wiem jak on to tak wykręcił , ja bym kupił małe imadełko modelarskie za 25 zł na allegro a przyda się też do wielu innych rzeczy PS. Delikatnie z tym imadłem bo piwoty możesz sprzedać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 bede piwoty za 10zl sprzedawal?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OKO Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Zaraz, zaraz - to jak ten hampel ma działać jak nie porusza się na piwocie? ...chyba że śruba jest wyjechania, którą jest V przykręcona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Nie porusza się pewnie bo sprężyna mocniejsza niż chwyt na dwa palce . Przejdź się po warsztatach samochodowych, gdzieś musi być imadło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Sorry ale czy umiecie wykręcić piwoty nie zdejmując hamulca? Pewnie nie, dlatego myślę że on wykręcił go kręcąc za imbusa... ta śrubka chyba trochę zapieczona. I w rękach to z tym nic nie zrobisz, imadło, klucz, WD-40 i na siłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rondel96 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 chyba jakiś burak Ci to sprzedał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 chyba jakiś burak Ci to sprzedał... Zależy po jakiej cenie . Może to nie najlepsza metoda, ale jeśli WD i wykręcenie tego w imadle nie pomoże, to uciąć łebek śruby brzeszczotem. Kolega co ci sprzedał to, powinien ci pomóc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 PROSZE WAS.. TO SA NOWE HAMULCE PRAWIE TYLKO ZMIENIAL NA TARCZE I ODRAZU WYKRECIL Z PIWOTY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Dobrze, nie krzycz tak. Skoro to nowe hamulce, to zrób jak ci poradzili czyli w imadło i WD-40. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 2 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Zaraz, zaraz - to jak ten hampel ma działać jak nie porusza się na piwocie? ...chyba że śruba jest wyjechania, którą jest V przykręcona. Ponieważ hamulec nie rusza się na piwocie, tylko na tulei ślizgowej. Ponad to tu nie jest problem ściągnąć ramię z piwota tylko odkręcić śrubę mocującą ramię, która odkręciła wraz z piwotem. W tej sytuacji imadło może tylko pomóc. Łapiesz piwota gwintem w imadle i odkręcasz śrubę. Prawdopodobnie jak uda Ci się to wykonać, będziesz miał również problem ze zdjęciem ramienia z piwota. Wtedy robisz to samo tylko używasz młotka i stosujesz terapię szokową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.