Skocz do zawartości

[Tarczówki] Piszczą po myciu, deszczu

broklyn20

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, ja kiedyś miałem taki problem że też piszczało itp. (Tarcza Avid Roundagon 160) <_< wymyłem w wodzie z proszkiem, przetarłem LEKKO papierem ściernym i wszystko hulało jak należy. <_<

Co nie zmienia faktu że powinieneś spróbować z inną tarczą. :rolleyes:

Może tarcze już przeżyły najlepsze swoje czasy i trzeba pomyśleć o nowych. Bo jak przypuszczam klocki są całkiem świeże? Jeśli klocki dwóch róznych producentów piszczą na tych tarczach to coś może być już z nimi nie tak. Ile tysi przejechały? Może ten link Ci pomoże w serwisowaniu http://www.hcfr.pl/news.php?readmore=567 Pozdrawiam <_<

no właśnie przemyłem nitro klocki przetarłem papierem i cisza nic nie piszczy i siła troche wzrosła myśle żę jak przejadę pare kilometrów to wszystko wróci do normy wygląda mi to na zatłuszczenie ale dlaczego dzieje się tak po kontakcie z wodą i musi to być jakaś mała warstewka skoro tak łatwo się usuwa

NIe mam pojęcia jaki mają przebieg bo dostałem używane ale mają swoje myśle żę koło 7kkm klocki są ledwo dotarte

• 2 tygodnie później...

Moim zdaniem winne tej sytuacji jest koło. Jak miałem mechaniczne MX4 była cisza podczas hamowania, teraz mając Stroker Trail taki odgłos mam przy każdym hamowaniu. Moim zdaniem winne są źle naciągnięte szprychy pracujące podczas hamowania. Nic z tym nie robię bowiem planuję złożenie nowych kółek. Dociągnij szprychy i powinno zniknąć.

Proponuje poczytać Ci artykuł na temat Disc Silencera firmy Swissstop. Trochę sceptycznie podchodzę do tego specyfiku, ale może pomoże. Ja jak mam problemy z piszczącymi tarczami to po prostu je odtłuszczam, a same klocki przecieram drobnym papierem ścierny - u mnie pomaga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...