prekto Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Witam, Chciałbym kupić kask tak ok do 450 zł a że jest to już trochę kasy prosiłbym o opinie. Wybrałem 3 kaski i sam nie wiem jaki wybrać. Problemem jest, że nie mogę nigdzie przymierzyć w sklepie więc muszę zamówić od razu z internetu. nie jest to może za duży problem ponieważ mam 10 dni na oddanie ale jest upierdliwe dlatego proszę o opinie na temat kasków które wybrałem. Firmy te wybrałem ponieważ mają rozmiar od 55-59 a ja mam obwód głowy ok 57 a np. firma Met, którą też chciałem wziąć pod uwagę ma rozmiary do 57 i od 57 więc sobie odpuściłem. 1. Catlike Whisper Plus - podoba mi się ale mam okrągłą twarz po świętach trochę najedzoną a w tym kasku są otworki okrągłe i mogę głupkowato wyglądać dlatego sam nie wiem 2. Bell Volt - niby się podoba ale mam jakieś ale i sam nie wiem jakie 3. ALPINA Pheos - jakoś najbardziej mi pasuje ale dręczy mnie opinia na stronie http://www.bikeradar.com/gear/category/protection/helmet-standard/product/alpina-pheos-helmet-39783 która nie jest aż tak przychylna. Może ktoś miał styczność z tymi kaskami? Proszę o opinie. Pozdrawiam, Prekto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwo1281 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Witam. Ja mogę polecić kask Bell. Miałem w takim wypadek i obyło się nawet bez siniaków, A mocno przydzwoniłem o ziemię. Oraz są wygodne, fajnie się noszą itp. Polecam go naprawdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prekto Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Witam, Dzięki za odpowiedź. Kupiłem tak jak pisałeś kask firmy Bell model Volt i w niedzielę pojechałem w teren Ogólnie to nawet nie czułem, że mam kask czyli myślę, że będę zadowolony. Muszę trochę więcej pojeździć aby napisać coś więcej ale na razie po przymiarkach w domu (jak był śnieg za oknem) i siedzeniem w kasku przed komputerem, tv po kilka godzin )) no może przesadziłem 2 godziny chyba max był to jest ok. Pozdrawiam, Prekto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 mogles sobie zrobic zdjecie jak siedzisz przed tv w kasku potem wrzucic na demoty i podpisac "W domu też jest niebezpiecznie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scorpion2011 Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 A mając do wyboru kask MET Stradivarius i Catlike Whisper Plus który byście poradzili??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Ten, który będzie wygodniejszy? I jeden i drugi to podobna półka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scorpion2011 Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 no właśnie stradivariusa mierzyłem i jest całkiem nieźle a do catlika nie mam dostępu, jedynie przez allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 To kup Stradivariusa, poza tym jak Ci się coś z nim stanie to łatwiej będzie zanieść do sklepu niż gdzieś go znów odsyłać (objęty jest programem Crash Replacement). Przerabiałem ten temat z Giro, gombeczky, wymiana kasku - wszystko musiałem załatwiać na poczcie. A tak to idziesz do sklepu, mierzysz, podoba Ci się to kupujesz i jeździsz. Nie ma czegoś takiego jak kaski lepsze lub gorsze, każdy Ci czachę ochroni, a zrobi to lepiej ten który będzie na głowie leżał pewniej, czyli będzie lepiej dopasowany. Niezależnie od tego czy będzie to kask z Tesco czy najwyższy model Giro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Z tym, że kask z Tesco będzie chronił lepiej niż nawet niedopasowany markowy kask nie zgodzę się. Nie ma co porównywać Giro, MET czy Catlike z wyrobami kaskopodobnymi. Nie ma co kombinować skoro MET dobrze leży. Kupisz Catlike, okaże się, że niewygodny i co wtedy? Ja wiem, 10 dni na zwrot i te sprawy, ale jak kto woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Chronić może nie, ale życie Ci każdy uratuje Co do METa to Cię popieram, jeśli dobrze leży to brać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.