RicardoPL Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Witam Posiadam ramę Giant XTC 2011, mufa suportu szerokości 89mm. Suport jest w standardzie press fit. Wymyśliłem sobie do tej ramy korbę Aerozine X12-SL-A3, ale z korbami sprzedawany jest łącznie wkład suportu wkręcany, który w tej ramie nie może być zastosowany. Ja potrzebuję wkład suportu Shimano SM-BB91-41A Press Fit. Czy można ten wkład suportu ożenić z tą korbą i będzie to dobrze współpracować, czy lepiej dać sobie spokój i kupić komplet shimano XT ? Pozdrawiam Ricardo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Działać będzie z tym suportem (mam taki sam w anthemie 2011) a nie wiem czy nie lepiej slx + zmiana zębatek wyjdzie lżej niż xt i ta sama trwałość sam sobie w brodę pluje że kupiłem xt za 150zł więcej niż slx bym miał a napisy nie jeżdżą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 nie dlubalem nigdy przy bb30, wiec poddam pewna kwestie watpliwosci - w aerozinie montuje się ramie podobnie jak w xtr, czyli wkrecamy je do oporu, jesli rozstaw bedzie minimalnie za duzy - korba bedzie sie rozkrecac, jesli za maly - bedzie luz, a nie wiem, czy da rade upchnac gdzies ewentualne cienkie podkladki, ktore w oryginalnym zamysle ida pod miski w bb24...w xt i nizej nie ma tego problemu, bo najwyzej ramie nie bedzie w 100% dosuniete do konca, co w niczym nie przeszkadza ogolnie korba jest swietna, nie ma sie do czego przyczepic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 jeśli będzie luz to podkładki od suportów ht II pasują 5min temu sprawdzałem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.