Skocz do zawartości

[Korba] Aerozine X12-SL-A3 i suport Shimano

RicardoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam ramę Giant XTC 2011, mufa suportu szerokości 89mm. Suport jest w standardzie press fit. Wymyśliłem sobie do tej ramy korbę Aerozine X12-SL-A3, ale z korbami sprzedawany jest łącznie wkład suportu wkręcany, który w tej ramie nie może być zastosowany. Ja potrzebuję wkład suportu Shimano SM-BB91-41A Press Fit. Czy można ten wkład suportu ożenić z tą korbą i będzie to dobrze współpracować, czy lepiej dać sobie spokój i kupić komplet shimano XT ?

Pozdrawiam

Ricardo

nie dlubalem nigdy przy bb30, wiec poddam pewna kwestie watpliwosci - w aerozinie montuje się ramie podobnie jak w xtr, czyli wkrecamy je do oporu, jesli rozstaw bedzie minimalnie za duzy - korba bedzie sie rozkrecac, jesli za maly - bedzie luz, a nie wiem, czy da rade upchnac gdzies ewentualne cienkie podkladki, ktore w oryginalnym zamysle ida pod miski w bb24...w xt i nizej nie ma tego problemu, bo najwyzej ramie nie bedzie w 100% dosuniete do konca, co w niczym nie przeszkadza

ogolnie korba jest swietna, nie ma sie do czego przyczepic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...