slim44 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Witam chciałbym zapytać was co sądzicie o moim bopligjcie i warto zmienić w mojej maszynie by zejść z wagi jak najwięcej przy tym wydając około 1000 O to rozpiska i linki do zdjęcia Rama : BopLight MARATON SPORT Kąt tylnego trójkąta: 73 Długość rury górnej: 534mm/546mm/564mm Średnice rury pod siodłowej: 27,2mm Do hamulców tarczowych i V-brake Waga – 1020 g Stery : Boplight Kapsel Sterów : KTM – 5g Amortyzator : Manitu Skareb - 1340 g Dane Amorka : o Waga: 1340 g o Skok: 80 mm o Tłumienie: TPC ze zdalną blokadą o Regulacje: ciśnienia, tłumienia, odbicia, blokada o Smarowanie: wewnętrzna pół-kąpiel, uszczelki Evil Genius o Medium sciskane: sprężyna powietrzna o Dolne golenie: magnez o Górne golenie: 28.6 mm aluminium o Rura sterowa: 1 1/8" aluminium 7050 o Korona: próżniowa, kute aluminium o Oś: standardowa o Wysokość jazdy: 470 mm o Kolor: czarny Suport : Shimano XTR Korba : Shimano SLX - z suportem slx 909g tu został on wymieniony na xtr niewiem ile on waży ale przyjmuje wage całej korby ok. 890 g Mostek : Boplight race - 105 g Kierownica : Boplight team -140 g Hamulce przód : Shimano XTR v-brake - 200 g Hamulce tył : Shimano XTR v-brake - 200 g Klamki hamulcowe przód : Shimano XTR - 82,5 g Klamki hamulcowe tył : Shimano XTR - 82,5 g Przerzutka tył : Shimano XT - 220 g Przerzutka przód : Shimano XT 152 g Łańcuch : Shimano XTR/Dura-Ace CN-7701 - 280 g Kaseta - Shimano XTR Sztyca : Boplight race - 189 g Zacisk sztycy : KCNC - 15 g Siodło : Selte Italia Carbonio SLR - 120 g - 480 zł Manetki : Shimano Deore 300 g Koło przód : Xero Element shm-01 24 szprychy 750 g Koło tył : Xero Element shm-01 24 szprychy 840 g Pedały : SPD Shimano PD-M520 - 380 g Linki : Shimano XTR Pancerze : Jagwire Białe nie ważone Opony Continental Race King 2.0 - 480 g UST http://www.bikestats.pl/rowery/Boplight-2010-MARATHON-SPORT_5881_4974.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Może wymień pedały na Crank Brothers-EGG Beater C? Kosztują 200zł a zysk przy M520 to 80g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomciox Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Na początek wymieniłbym manetki i pedały. Czy którakolwiek z części roweru była przez Ciebie ważona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacholski Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Albo zle odczytalem albo... Ty zrobiles blad. Ile rama wazy? 1020 g o.O? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Piękny rowerek!Kurde co ty w nim zmieniać?Można by zmienić manetki na xtr zysk ok 50g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim44 Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 rama jest rozmiaru 17 " ważę jakieś 65 kg przy wzroście 183 cm więc mogłem sobie pozwolić na odchudzenie ramy tu i ówdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 ekhm...na moj gust 17" w przypadku tej ramy jest na kogos...w okolicach 165cm wzrostu na twoim miejscu nie myslalbym o niczym innym, jak tylko o blyskawicznej zmianie ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim44 Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Nigdy !!!! jej nie zmienię po pierwsze są na niej malowania na które długo czekałem (imię nazwisko grupa krwi data urodzenia ) z resztą ten rozmiar idealnie się nadaje na osobę w moim wzroście która się ściga a nie jeździ rekreacyjnie ( przynajmniej mi się dobrze jeździ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacholski Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Masz moze jakies zdjecie samej ramy na wadze? http://rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul&kat=87&mar=60&art=1023 jak tutaj wazy bez sterow 1495g i do tego o 2" jest mniejsza od Twojego rozmiaru... To o.O? Jak to mozliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Nigdy !!!! jej nie zmienię po pierwsze są na niej malowania na które długo czekałem (imię nazwisko grupa krwi data urodzenia ) z resztą ten rozmiar idealnie się nadaje na osobę w moim wzroście która się ściga a nie jeździ rekreacyjnie ( przynajmniej mi się dobrze jeździ ) no wlasnie problem w tym, ze ta rama w ogole nie nadaje sie do scigania, jest idealna dla kogos o niebotycznie krotkim tulowiu lub po prostu kobiety...miales okazje byc w posiadaniu jakiejs innej ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 2 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Opony UST o wadze 480 gram? To fakt stwierdzony organoleptycznie czy tylko pobożne życzenie? Poza tym w rozpisce niepotrzebnie umieszczasz dane techniczne amorka; cena siodełka też zbędna. Brak wagi kasety. Podaj proszę jak odchudziłeś ramę o prawie 500 gram? Waga amorka realna? wg weightwennies najlżejszy Skareb ( pod v-ki) waży ok. 1450 gram. Rama 17" dla osoby o wzroście 183 cm z mostkiem na minus do jazdy rekreacyjnej??????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 tylna xt 220g? Czyli jak zmienie moja lx to bd mial zysk 90 g? Przednia xt wazy kolo 170g, suport xtr na pewno nie jest lzjeszy o 19g. Ciekawe, bo ja mam 182 wzrostu i mam rame 19,5 i jest idealna, do tego jest dłuższa o ponad 5 cm. Jak długą masz sztyce, przy takim wzroscie? 45 cm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 pony UST o wadze 480 gram? Znalazłem coś innego waga: 2.0 - 650g Ostro przegięte te wagi się wydają Arek03170, 225-230g waży XT LX jakoś 305g chyba (sgs) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Faktycznie, zwracam honor, slx waży 260, a moja lx '06 wazy 310 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OKO Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Waga amorka realna? wg weightwennies najlżejszy Skareb ( pod v-ki) waży ok. 1450 gram. Ja znalazłem fotę na wadze - wersja pod tarcze: jest idealna dla kogos o niebotycznie krotkim tulowiu lub po prostu kobiety A pan w sklepie mówił, że to męski rower - przepraszam za kąśliwa uwagę ...już się nie odzywam. --------------------------------------------------------------------- Jeszcze mała nieścisłość: Waga z korkami - razem ok 3g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 nie chodzilo mi o zlosliwosci, tylko delikatna probe naprowadzenia wlasciciela, ktory padl ofiara produktu, ktory w swiecie rzeczywistym nie powinien miec odbiorcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 OKO, na rowerowawaga.pl znalazłem Boplighta kierownice 144 i 149g: http://rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul&kat=46&art=890 Więc tego bym się akurat nie czepiał. 144g, do tego można ją lekko przyciąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 To moja kierownica, ważona : Handlebar: (Kierownica) - Boplight Team 25,4 560mm 151g to tamta musiała mieć ok 510mm jak na tym się jeździ to nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Te wagi to jakiś kosmos... Zwłaszcza rama i tylna przerzutka. Także mostek który sam miałem jest raczej cięższy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Daj dokładniejszą rozpiskę, podaj wagi rzeczywiste KAŻDEJ części, bo te mi trochę zajeżdżają katalogiem, części najlepiej ułóż alfabetycznie tak jak w linku poniżej jest: http://www.forumrowerowe.org/topic/46206-zasady-dodawania-projektow/ Jak możesz to napisz co zrobiłeś dokładnie z tą ramą co wycinałeś, gdzie nawiercałeś? Opona UST 480g? Nawet jak byśmy uznali że może tyle ważyć to jest waga jednej! A gdzie waga drugiej? Gdzie waga kasety, linek i pancerzy, sterów? Sztyca ile ma długości? jak osiągnąłeś taką wagę? Z tego co mi wiadomo suport nie mógł ważyć aż tyle mniej. Pozdr Kostek Tylny XT shadow waży 224 gramy na kółeczkach XTR 970, więc pewnie przyjął taką wagę, podobnie jak pewnie z innymi wagami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 To, że ten rower waży poniżej 9kg to jakieś pobożne życzenai właściciela. Na oko waży ~10kg. Zresztą daj zdjęcie całego roweru na wadze to będzie jasność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacholski Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Wagi brane z neta albo z glowy . Mnie najbardziej rama interesuje . Uczepilem sie, wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Pisał przecież, że modyfikowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Ta, modyfikowana i zszedł na wadze ~500g. To on tylny trójkąt uciął, czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 "Polak potrafi" , może uciął górną rurę i górę z trójkata uciął ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.