Skocz do zawartości

[koszyk bidon] wkladany od boku

jasskulainen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

poprzedni sezon przejezdzilem z buklakiem ale latem robi sie nieznosnie goraco w plecy, woda sie gotuje od plecow, a na maratonie kiedy woda juz sie konczy a akurat mamy za soba ciezki podjazd

ciezko jest zaciagnac wode....

poszukuje dobrego koszyka ktory zmiesci sie pod rura podsiodlowa

bidon wkladany od boku ,bo od gory ciezko wlozyc nawet 0.5l (sprawdzone)

chetnie sie dowiem z jakim bidonem taki koszyk sie 'lubi' bo juz sie przekonalem ze niektore latwo wypadaja albo ciezko je potem wyjac...

pozdro !

Napisano

Wybaczcie, że podczepiam się do tematu, ale też myślę o drugim koszyku. Szukam informacji o Zefalu Wiiz, czy są tu jacyś użytkownicy? Mam już model Spring, więc o wytrzymałość się nie boję, ale jak z trzymaniem bidonu?

Napisano

Są. A przynajmniej ja jestem :)

Wiiz'a gorąco polecam. O wytrzymałość nie boisz się pewnie z tego samego powodu co ja: trudno sobie wyobrazić, aby tak elastyczny materiał pękł. Zauważ że wszystkie elementy uchywtu są szerokie. To też dobrze rokuje na żywotność koszyka.

O trzymanie bidonu też nie musisz się martwić. Wożę w nim bidon 0.7 i siedzi bardzo pewnie a przy tym łatwo się wyjmuje i wkłada. Jednym słowem koszyk jest świetny. Ma tylko jedną wadę: nie podoba mi się wygląd: te szerokie elementy uchywtu (ale przynajmniej nie pęknie jak poprzedni). Waga 65g też może czcicieli Wagomira odstraszyć, bo są lżejsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...