Contract Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Napisano 1 Stycznia 2011 Znalalzłem za 2599 zl http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-unibike-expert-2010.html I rame którą 19 or 21? Mam 185 cm wzrostu, już nie rosnę nogi dość długie. Kallys ładniejszy, ale unibike tez spoko i jak piszecie, że lepszy to może sie skusze
Matti95 Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Słuszny wybór P.S. Panie sylwester jest trza fajerować
Kellysbicycles Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 A ja mówię kelly's. No dobra unibike ma lepsze hample (to największy atut tego roweru). Do rzeczy. Widelec w Madmanie na pewno lepiej pracuje niż tora. Madman jest lżejszy. Jeżeli chodzi o przerzutki to między SLX a XT z tyłu nie odczujesz różnicy, a bynajmniej stosując je z manetkami Deore. Przód wiadomo.
Ada93m Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Giant Talon 2 a jeśli za bardzo przekroczył budżet to Giant Talon 3 . Ja jeżdżę Talon'em 1 z 2010 roku i jestem zadowolony.
CarNeezA Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Te Talony są gorsze od Unibike'a i Kellys'a i to sporo. To są 2 najlepsze propozycję( jak do tej pory i pewnie już nikt nic lepszego nie znajdzie) i wybierałbym między tymi 2 modelami.
Contract Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Napisano 1 Stycznia 2011 Niestety chory jestem i w sylwester w domu No miedzy Kellysem i Unibike. Ale Unibike mam do wyboru 19 lub 21 cali. To ktora wybrac jezeli bede brał Unibike?
Ada93m Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Te Talony są gorsze od Unibike'a i Kellys'a i to sporo. To są 2 najlepsze propozycję( jak do tej pory i pewnie już nikt nic lepszego nie znajdzie) i wybierałbym między tymi 2 modelami. 0 Owszem, ten Unibike ma komponenty wyższej półki. Ale żeby odrazu mówić ze te Talony są gorsze i to sporo to przesada i to spora. Wystarczy poczytać jakiekolwiek testy z jazd rowerami i zobaczyć jak wypadają ramy Gianta na tle innych "producentów" : typu Unibike Kellys itp.
kubek20 Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Ja też jestem za kellysem. Osprzęt ma gorszy ale rama będzie dużo lepsza od Unibika (bardziej zaawansowana technologicznie i ma normalną geometrię). Akurat rama Talona może być gorsza od tej z Kellysa, cenią się
Ada93m Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Akurat rama Talona może być gorsza od tej z Kellysa, cenią się może ale nie musi. Ja osobiście czytałem parę artykułów w krórych były porównywane ramy m.in. Giant vs. Kellys i inne, i zazwyczaj ramy Gianta były najlepiej oceniane. A co do tego że cię cenia , racja mają ceny, ale znajdż takie ilości Giant'ów na posezonowych wyprzedażach co np. Kellysów. Nie ma opcji nie znajdziesz, znaczy to że mimo ceny ludzie to kupują.
Contract Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Napisano 1 Stycznia 2011 Tylko np. jak jest z gwarancja w tej ofercie Kellysa? Sprzedawca napisał, cytuje: "z rowerem karta gwarancyjna z wbitym numerem ramy!!!! nie podbita przez sklep detaliczny !!! ". To jak cos sie zchrzani (w co wąpie, ale różnie bywa) to co wtedy?
Fenthin Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 A ja wciąż optuję za Kellysem. Może moje wrażenie, ale polski oddział Gianta leci sobie z klientem w kulki.
senjiro Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Tylko np. jak jest z gwarancja w tej ofercie Kellysa? Sprzedawca napisał, cytuje: "z rowerem karta gwarancyjna z wbitym numerem ramy!!!! nie podbita przez sklep detaliczny !!! ". To jak cos sie zchrzani (w co wąpie, ale różnie bywa) to co wtedy? Wtedy nic bo gdzie z tym pójdziesz? Jak się kupuję rower w sklepie to Ci tam dają pieczątkę i wtedy sklep kontaktuję się z dystrybutorem w sprawie gwarancji. W innym przypadku nie chce Cię martwić, ale możesz być zdany tylko na siebie.
slim44 Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 a może jakiegoś KTM-a z Rebą albo Torą do 2500 zł na pewno coś znajdziesz
CarNeezA Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Chodzi o rower używany ? Bo nowy rower z Rebą za 2500 to raczej coś niespotykanego
Contract Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Napisano 2 Stycznia 2011 Biorę Unibike (http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-unibike-expert-2010.html) jednak ale co myślkicie jeszcze o tym (http://allegro.pl/rower-kellys-magnus-2010-shimano-sram-x-9-zobacz-i1391729877.html) ?
Wafel Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Dobry wybór. Co do Kellysa to ma dobry napęd, ale nie rekompensuje to słabego amortyzatora i przeciętnych hamulców.
senjiro Napisano 3 Stycznia 2011 Napisano 3 Stycznia 2011 Dobry wybór. Co do Kellysa to ma dobry napęd, ale nie rekompensuje to słabego amortyzatora i przeciętnych hamulców. Zarówno Suntour jak i Tora SL to amortyzatory w dłuższej lub krótszej perspektywie do wymiany. A Kellys jakby nie patrzeć jest na znakomitym napędzie. Wiem że przemawia przez mnie propaganda Srama na którym już jeżdżę kilka lat, ale nie ma co ukrywać ze set X-7/X-9 będzie chodził precyzyjniej niż Deore/XT. Dlatego Kellysa bym tak od razu nie skreślał.
Wafel Napisano 4 Stycznia 2011 Napisano 4 Stycznia 2011 Tu się nie zgodzę. Różnica między XCR-em, a Torą jest i to znaczna. Bynajmniej Tora wcale nie musi być do wymiany. Wręcz przeciwnie, ma opinię bardzo trwałego amortyzatora. Wystarczy minimalny nakład wysiłku żeby Tora pojeździła kilka ładnych lat... A XCR co byś nie robił i tak nałapie luzów i w końcu trzeba będzie wywalić Do tego dochodzi jeszcze kwestia hamulców. W porównaniu Elixir R vs. J3 może być tylko jeden zwycięzca Za to zgodzę się, że napęd Kellys ma lepiej niż dobry
Contract Napisano 10 Marca 2011 Autor Napisano 10 Marca 2011 Ciężko z dostępnością roweru Unibike, ale już na dniach będzie mozna kupić. Mam pytanie. Który lepiej kupić : 1. z 2010 http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-unibike-expert-2010.html 2. z 2011 http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-unibike-expert-2011.html Proszę o odpowiedź.
Wafel Napisano 10 Marca 2011 Napisano 10 Marca 2011 Mimo iż 2011 ma napęd 3x10, ja postawiłbym na model z 2010 r. Kwestia hamulców - Elixiry vs. Deore na korzyść 2010 i jeszcze amortyzator - Tora SL SA jest powietrzna, a TK to wersja sprężynowa.
Contract Napisano 11 Marca 2011 Autor Napisano 11 Marca 2011 No właśnie patrzyłem na amor i hamulce i do tego cena Wiec będę brał z 2010 jak sie da. Pozdrawiam.
konturek1 Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 ak jak pisali koledzy, XCM długo nie pojeździ a na dodatek jak jeździsz również w zimie to będzie cały zardzewiały w środku, ale ten MBIKE RENEGADE wygląda fajnie. Jenak jak dla mnie najlepszy z tych proponowanych wcześniej jest unibike expert. Jest warty tej ceny a jak znajdziesz taniej to by było jeszcze lepiej
fiqs Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 Ciężko z dostępnością roweru Unibike, ale już na dniach będzie mozna kupić. Mam pytanie. Który lepiej kupić : Proszę o odpowiedź. 2010 nie mają w magazynie i pewnie nie będą mieli. Dzwoniłeś pytałeś?
Contract Napisano 12 Marca 2011 Autor Napisano 12 Marca 2011 No gadałem przez emaila i gosciu napisł, że może bedzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.