Skocz do zawartości

[rama] nowa do dh okolice 1000 zł

rafi08pl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym liczyć na waszą pomoc. Nie wiem jaką ramę fajną mogę dopaść za około 1000zł.

Macie jakieś propozycje?

Dzięki:)

Napisano

Napisz nam, czy te 1000zł to z damperem czy bez? Czy ramka HT czy bujana? I co przez DH rozumiesz? :) i skąd jesteś i gdzie chcesz jeździć, po jakich trasach, powiedz nam, bo może się okazać, że starczy Ci mocniejsze enduro na pograniczu z FR :icon_mrgreen: A.. i pod jaki skok amorka z przodu chcesz tę ramkę? bardziej w stronę zjazdu (190mm+) czy raczej FR (160-190mm) albo enduro (145-180mm)

Napisano

Za 1000 zł raczej fulla do DH/FR nie znajdziesz, raczej bym szukał jakiś HT albo dozbierał jeszcze trochę kasy.

Napisano

Wg mnie pytanie/prośba są trochę dziwne.

1. Zakładam że wiesz co to jest dh.

2. Zakładam że wiesz ile kosztuje sprzęt do tej dyscypliny i że z założenia najlepszym rozwiązaniem jest rower fs.

3. Nie chcesz signa który jest właściwie najtańszą opcją.

4. Masz dostęp do internetu i do najlepszego źródła w tym względzie czyli allegro i dh zone z działem sprzedam. Patrzysz do skarbonki i na allegro, zestawiasz realia z rzeczywistością i już.

5. Używasz signa do dh który rowerem do dh nie jest, więc wg mnie możesz poszukać po prostu mocnej ramy o duzym skoku niekoniecznie do dh. Pancerna, sprawdzona i obecnie dosyć tania rama to np bullit od santy. Ludzie wykorzystują ją do praktycznie wszystkiego, co do jakości wykonania na pewno lepsza od signa, skok większy od signa a zastosowanie tak samo niekoniecznie jak założenia producenta. Więc...

Napisano

No tak ale zamiast pytać to byś ruszył ręką i zamiast czekać na moją odpowiedź miałbyś już wynik wyszukiwania.Wpisanie w goggle i wejście na tą stronę zajęło mi 40 sekund.Dużo ? Nie...

Napisano

na twoim miejscu nie szukał bym na siłę fulla bo wybór w twojej sytuacji jest pomiędzy używaną często skatowaną ramą a porządnym sztywniakiem np. NS sugre :)

Napisano

naprawdę jeździsz dh?Dlaczego sing ci nie wystarcza(jakość, skok).Ramka do dh za 1k nowa?Full czy ht?Jak full to z nowych nic się nie znajdzie oprócz singa.Jak ht to nawet spoko ramke za tą sume można kupić.Napisz dokładniej jak jeździsz bo może wcale nie musisz mieć maszyny dh tylko np enduro?

Napisano

W ramkach nowych do 1k nie ma żadnego wyboru. A nie możesz porozglądać się za używką? Mój kolega ma do sprzedania DunCona Akite z 2005 roku. Co prawda troszkę stara, ale nie zjechana. Trochę na niej pojeździsz. Tutaj link:

http://allegro.pl/duncon-akita-unikat-monster-energy-damper-i1384330218.html

Albo coś takiego:

http://allegro.pl/duncon-akita-stan-bdb-tanio-okazja-nie-888-fox-i1377947317.html

Pozdrawiam!

Napisano

Tylko ta z drugiego linku nie ma dampera, musiałby dokupić a to wiąże się z kolejnymi kosztami. Więc jeśli chciałby wziąć fulla to ta Akita z pierwszego linku (chyba żeby znalazło się coś innego) , jeśli HT to NS Surge. :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...