acid1234 Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Witam Chcę kupić spodenki na lato z dobrą wkładką. Właśnie są promocje w sklepach lub druga opcja z prenumeratą MR. Moje typy to: 1.QUEST z wkładką 4-Way Pro5 (dostępne z prenumeratą Magazynu Rowerowego) 60 zł 2.SHIMANO ORIGINALS CW0U101400 (krótkie, letnie, na szelkach, z wkładką originals) - 70zł Problem dotyczy rozmiaru spodenek Quest. Z tabeli jednoznacznie nie wynika. Może to być S lub M? Moje wymiary: w pasie 81-82cm, w biodrach 90-91cm, wzrost 168cm, obwód klatki piersiowej 95cm. - Jaki rozmiar ?. - Czy zastosowana wkładka w spodenkach Quest(Pro5) jest porównywalna z wkładką SHIMANO ORIGINALS, czy jest lepsza? - Jak jest z tymi rozmiarami bo Shimano to na pewno S a Quest to niby M Poniżej rozmiarówka i wkładki firmy Quest: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Co do Questa to radzę Ci wziąć ten większy rozmiar. Według tabeli wynikało że powinienem mieć M i teraz trochę żałuję że nie wziąłem L. Dla anorektyków robią chyba te ciuchy. Co do samej wkładki jest bardzo wygodna i jak najbardziej polecam. Nie wiem jak w Shimano bo nie jeździłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fert Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Mógłbyś dać linki do sklepów? Też zastanawiam się nad kupnem spodenek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioo Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 SHIMANO ORIGINALS za 69zł sa w promocji w cykloturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 >>>> Misioo >>>> Masz rację SHIMANO ORIGINALS w CYKLOTURZE. Adres znany . Opcja druga (spodenki QUEST) to z 2 letnią Prenumeratą Magazynu Rowerowego całkiem tanio wychodzi 169zł(lub 159zł) - za całość. Tylko brać . link do strony:QUEST STRONA. Robią ubrania na zamówienie z własnych projektów(też pojedyncze sztuki) ale różne opinie słyszałem co do cen to już koszt dużo wyższy. Co do wkładek to oglądałem ostatnio kilka par spodenek i fajnie wyglądają MAVICi (solidnie), i wysoki model SHIMANO Spodenki PREMIUM 2010 z wkładką PREMIUM (wydawał mi się średnia), z wkładką ORIGINALS nie było akurat w tym sklepie(jutro spróbuję obejrzeć). >>>> Senjiro >>>> Znalazłem coś o strojach Questa i wielkości(rozmiarach): Mój odnośnik i chyba masz rację z tymi rozmiarami. W QUEST jeżdżą np. Grupa CCC ale jakie mają wykonanie w porównaniu z tym co chce zamówić. Na stronie jest tylko opis, że zastosowali najlepsze materiały i wkładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Tym że jeździ w nich jakaś grupa to bym się nie sugerował. Dla nich pewnie szyją ze specjalnych materiałów i na miarę. Poza tym że jest to CCC to nie dziwota bo w końcu założycielką firmy Quest jest matka Mai Włoszczowskiej, więc trudno żeby miała jeździć w czymś innym . Ja mam już 3cie spodenki z Questa i miałem okazję na własnej skórze (tyłku) przekonać się jak zmieniały się wkładki w spodenkach i niestety rozmiarówka.Zaczynałem od L, potem M (które były idealne) i teraz M które są za małe. Ostatnio doszedł w ogóle jakiś krój Race Cut i aż się boje myśleć jakie bym musiał mieć BMI żeby w coś takiego się wbić. Poza tym kupując spodenki z Questa przygotuj się na to że będziesz musiał skracać na dzień dobry szelki (jeśli oczywiście takowe będą posiadały) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 >>>> Senjiro >>>> Masz jakieś doświadczenia z innymi spodenkami(wkładkami)? Jakie dystanse pokonujesz? Ja obecnie mam jakieś luźne szorty z Decathlona z badziewną wkładką i po 50km jest nieciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Ja na szosie sporo jeżdżę (3-4h treningi czasem). Sama wkładka jest bardzo fajna i nic do niej nie mam. Jedyne z czym Quest ma problem to krój. Co do innych spodenek do jeździłem w Biemme, Rogelli, Accentach, Authorze i BCM nowatex. Z wymienionych najlepsze wkładki miały BCM Nowatex i Author. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 A co z tym krojem wkładki nie tak? za szeroka z przodu? BCM ma siedzibę pod Poznaniem to może podjadę. Ale i tak chyba się zdecyduje na QUESTA rozmiar M bo to jak za darmo(oferta) i gazetka na 2 latka. Chyba za szybko przeczytałem Jedyne z czym Quest ma problem to krój. Chodzi o krój całych spodenek(rozmiarówka i szelki za długie)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Mogę polecić Endurę, jednak przy dłuższej jeździe tylko z szelkami. Wkładka leży elegancko, jednak tu prawie jak z siodłem to kwestia konstrukcji zadka Wcześniej miałem Scotta, ale szybko się rozjechały. Endura jest mocna i wytrzymała nawet po wielu praniach. Barierą może być jednak cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 A co z tym krojem wkładki nie tak? za szeroka z przodu? BCM ma siedzibę pod Poznaniem to może podjadę. Ale i tak chyba się zdecyduje na QUESTA rozmiar M bo to jak za darmo(oferta) i gazetka na 2 latka. Chyba za szybko przeczytałem Chodzi o krój całych spodenek(rozmiarówka i szelki za długie)? Chodzi o krój całych spodenek, dlatego najlepiej byłoby przed zakupem przymierzyć. Sama wkładka jest ok. Jeśli masz okazję podjechać do BCM Nowatex to myślę że warto, ja kupiłem cały komplet tej w firmy w rozmiarze takim jaki wynikał z tabeli (M) i na mnie był idealny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Dzięki za wszystko. Muszę Pomyśleć co wybrać, najlepiej po przymierzać . Mam jeszcze sporo czasu bo do sezonu daleko - niestety. Endura - Dużo dobrego czytałem o ich spodenkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Jestem posiadaczem spodenek Shimano cw7u101400 na szelkach i mogę powiedzieć, że jeśli chodzi o wkładkę to jest naprawdę ok, pomimo wielokrotnego prania zachowała swój kształt i jest komfortowa. Szelki wykonane z przewiewnej siateczki i tu również nie mam zastrzeżeń. Natomiast jakość szwów pozostawia wiele do życzenia... Dosyć szybko przetarły mi się w kroku właśnie przy wkładce więc je zszyłem. Za jakiś czas przetarły się w innym miejscu, więc ponownie zszyłem zwykłą nitką i do dziś jest ok. Niestety ostatnio zauważyłem że przetarły się również na tyłku, a dokładnie na styku krzyża i tyłka zrobiła się dziura od przetarcia niestety nie do zszycia i w tym momencie muszę im podziękować za współpracę Spodenki posiadam od 28.05.2009 także sam oceń czy to długo. Ja mimo wszystko na jakiś czas podziękuję spodenkom Shimano i wypróbuję coś innego Za swoje dałem 150zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpecjalistaGiant Napisano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Cześć.. miałem BCM nowatex i sobie chwalę. Na lato mam także dwie pary spodenek kolarskich Giant - i z pewnością będę ja nadal używał. Niedawno na zimę kupiłem co ciekawe (w Decathlonie) spodnie długie ciepłe, na szelkach i przyznam, że mają całkiem niezłą wkładkę oraz dobrze sprawują się w takich warunkach. Była to posezonowa wyprzedaż, wiec właściwie kupiłem je za mniej niż połowę ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Zamówiłem spodenki QUESTa z prenumerat MR. Wczoraj dostałem i jestem po pierwszej przymiarce. Muszę powiedzieć, że całkiem nieźle wykonane i wkładka też fajna(jestem miło zaskoczony). Białe boczki i część tyłu a reszta czarna. Dobrze, że zamówiłem QUESTA rozmiar M bo w S to chybabym się nie wcisnął. Szelki nie są za długie, tylko nogawki(gumki na dole) cisną(może się trochę rozejdą). Zobaczymy jak wypadną w czasie jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Rozejdą się, bez obaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.