Skocz do zawartości

[Spodenki] - letnie i krótkie?

acid1234

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę kupić spodenki na lato z dobrą wkładką.

Właśnie są promocje w sklepach lub druga opcja z prenumeratą MR.

Moje typy to:

1.QUEST z wkładką 4-Way Pro5 (dostępne z prenumeratą Magazynu Rowerowego) 60 zł

2.SHIMANO ORIGINALS CW0U101400 (krótkie, letnie, na szelkach, z wkładką originals) - 70zł

Problem dotyczy rozmiaru spodenek Quest. Z tabeli jednoznacznie nie wynika.

Może to być S lub M? Moje wymiary: w pasie 81-82cm, w biodrach 90-91cm, wzrost 168cm, obwód

klatki piersiowej 95cm.

- Jaki rozmiar ?.

- Czy zastosowana wkładka w spodenkach Quest(Pro5) jest porównywalna z wkładką SHIMANO

ORIGINALS, czy jest lepsza?

- Jak jest z tymi rozmiarami bo Shimano to na pewno S a Quest to niby M

Poniżej rozmiarówka i wkładki firmy Quest:

post-115800-0-72856000-1293572287_thumb.jpg

post-115800-0-13320800-1293572348_thumb.jpg

Co do Questa to radzę Ci wziąć ten większy rozmiar. Według tabeli wynikało że powinienem mieć M i teraz trochę żałuję że nie wziąłem L. Dla anorektyków robią chyba te ciuchy. Co do samej wkładki jest bardzo wygodna i jak najbardziej polecam. Nie wiem jak w Shimano bo nie jeździłem.

>>>> Misioo >>>> Masz rację SHIMANO ORIGINALS w CYKLOTURZE. Adres znany :).

Opcja druga (spodenki QUEST) to z 2 letnią Prenumeratą Magazynu Rowerowego całkiem tanio wychodzi 169zł(lub 159zł) - za całość. Tylko brać :).

link do strony:QUEST STRONA.

Robią ubrania na zamówienie z własnych projektów(też pojedyncze sztuki) ale różne opinie słyszałem co do cen to już koszt dużo wyższy.

Co do wkładek to oglądałem ostatnio kilka par spodenek i fajnie wyglądają MAVICi (solidnie), i wysoki model SHIMANO Spodenki PREMIUM 2010 z wkładką PREMIUM (wydawał mi się średnia), z wkładką ORIGINALS nie było akurat w tym sklepie(jutro spróbuję obejrzeć).

>>>> Senjiro >>>>

Znalazłem coś o strojach Questa i wielkości(rozmiarach): Mój odnośnik

i chyba masz rację z tymi rozmiarami.

W QUEST jeżdżą np. Grupa CCC ale jakie mają wykonanie w porównaniu z tym co chce zamówić.

Na stronie jest tylko opis, że zastosowali najlepsze materiały i wkładki.

Tym że jeździ w nich jakaś grupa to bym się nie sugerował. Dla nich pewnie szyją ze specjalnych materiałów i na miarę. Poza tym że jest to CCC to nie dziwota bo w końcu założycielką firmy Quest jest matka Mai Włoszczowskiej, więc trudno żeby miała jeździć w czymś innym :P. Ja mam już 3cie spodenki z Questa i miałem okazję na własnej skórze (tyłku) przekonać się jak zmieniały się wkładki w spodenkach i niestety rozmiarówka.Zaczynałem od L, potem M (które były idealne) i teraz M które są za małe. Ostatnio doszedł w ogóle jakiś krój Race Cut i aż się boje myśleć jakie bym musiał mieć BMI żeby w coś takiego się wbić. Poza tym kupując spodenki z Questa przygotuj się na to że będziesz musiał skracać na dzień dobry szelki (jeśli oczywiście takowe będą posiadały):D

Ja na szosie sporo jeżdżę (3-4h treningi czasem). Sama wkładka jest bardzo fajna i nic do niej nie mam. Jedyne z czym Quest ma problem to krój. Co do innych spodenek do jeździłem w Biemme, Rogelli, Accentach, Authorze i BCM nowatex. Z wymienionych najlepsze wkładki miały BCM Nowatex i Author.

A co z tym krojem wkładki nie tak? za szeroka z przodu?

BCM ma siedzibę pod Poznaniem to może podjadę.

Ale i tak chyba się zdecyduje na QUESTA rozmiar M bo to jak za darmo(oferta) i gazetka na 2 latka.

Chyba za szybko przeczytałem

Jedyne z czym Quest ma problem to krój.

Chodzi o krój całych spodenek(rozmiarówka i szelki za długie)?

Mogę polecić Endurę, jednak przy dłuższej jeździe tylko z szelkami. Wkładka leży elegancko, jednak tu prawie jak z siodłem to kwestia konstrukcji zadka ;) Wcześniej miałem Scotta, ale szybko się rozjechały. Endura jest mocna i wytrzymała nawet po wielu praniach. Barierą może być jednak cena.

A co z tym krojem wkładki nie tak? za szeroka z przodu?

BCM ma siedzibę pod Poznaniem to może podjadę.

Ale i tak chyba się zdecyduje na QUESTA rozmiar M bo to jak za darmo(oferta) i gazetka na 2 latka.

Chyba za szybko przeczytałem

Chodzi o krój całych spodenek(rozmiarówka i szelki za długie)?

Chodzi o krój całych spodenek, dlatego najlepiej byłoby przed zakupem przymierzyć. Sama wkładka jest ok. Jeśli masz okazję podjechać do BCM Nowatex to myślę że warto, ja kupiłem cały komplet tej w firmy w rozmiarze takim jaki wynikał z tabeli (M) i na mnie był idealny.

Jestem posiadaczem spodenek Shimano cw7u101400 na szelkach i mogę powiedzieć, że jeśli chodzi o wkładkę to jest naprawdę ok, pomimo wielokrotnego prania zachowała swój kształt i jest komfortowa. Szelki wykonane z przewiewnej siateczki i tu również nie mam zastrzeżeń. Natomiast jakość szwów pozostawia wiele do życzenia...

Dosyć szybko przetarły mi się w kroku właśnie przy wkładce więc je zszyłem. Za jakiś czas przetarły się w innym miejscu, więc ponownie zszyłem zwykłą nitką i do dziś jest ok. Niestety ostatnio zauważyłem że przetarły się również na tyłku, a dokładnie na styku krzyża i tyłka zrobiła się dziura od przetarcia niestety nie do zszycia i w tym momencie muszę im podziękować za współpracę :D

Spodenki posiadam od 28.05.2009 także sam oceń czy to długo.

Ja mimo wszystko na jakiś czas podziękuję spodenkom Shimano i wypróbuję coś innego ;)

Za swoje dałem 150zł

Cześć.. miałem BCM nowatex i sobie chwalę. Na lato mam także dwie pary spodenek kolarskich Giant - i z pewnością będę ja nadal używał. Niedawno na zimę kupiłem co ciekawe (w Decathlonie) <_< spodnie długie ciepłe, na szelkach i przyznam, że mają całkiem niezłą wkładkę oraz dobrze sprawują się w takich warunkach. Była to posezonowa wyprzedaż, wiec właściwie kupiłem je za mniej niż połowę ceny.

• 2 tygodnie później...

Zamówiłem spodenki QUESTa z prenumerat MR. Wczoraj dostałem i jestem po pierwszej przymiarce.

Muszę powiedzieć, że całkiem nieźle wykonane i wkładka też fajna(jestem miło zaskoczony). Białe boczki i część tyłu a reszta czarna.

Dobrze, że zamówiłem QUESTA rozmiar M bo w S to chybabym się nie wcisnął. Szelki nie są za długie, tylko nogawki(gumki na dole) cisną(może się trochę rozejdą). Zobaczymy jak wypadną w czasie jazdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...