Chaosek Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Witam. Posiadam rower wymieniony w temacie i tu nasuwa sie moje pytanie jak tego kloca odchudzić poniżej daje specyfikacje i licze na wasze propozycje co można w nim zmienić na początku Rama:Merida matss 200D Widelec:Rock Shox Dart 3 Piasty:Shimano Alivio Obręcze:Alexrims TD17 Sztyca:X-mission Mostek:X-mission Kierownica:X-mission Siodło:X-mission Hamulce:Shimano Deore hydraulika przód 180mm, tył 160mm Klamkomanetki:Shimano Deore dualcontrol Korba:Shimano Deore Pedały:Shimano M520 Przerzutka tył:Shimano Deore XT Przerzutka przód:Shimano Deore Kaseta:SHIMANO CS-HG 50-9, 11-32T Łancuch:??? Wkład suportu:Shimano Deore Opony:Michelin XC A/T Dętki:jakieś pierwsze lepsze decathlonowskie Na wydatki chciałbym stopniowo przeznaczyć do około 700zł schodząc jak najbardziej z wagi. Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CarNeezA Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 (edytowane) Dart 3 dosyć sporo waży, no ale dobry, lekki amorek to duży wydatek za 700 zł nie wiem czy coś nowego i lekkiego znajdziesz, może jakaś używka w dobrym stanie. r7, reba, sid są lekkie ale nie wiem czy znajdziesz je w takich cenach. Jest też axon wazy ponad 1600 g także dość fajna waga jak za taka cene no ale to sutour Edytowane 28 Grudnia 2010 przez CarNeezA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 On ma 700zł przeznaczone na wszystko a nie na sam amortyzator Najlepiej wymień koła są strasznie ciężkie, opony też do najlżejszych nie należą @CarNeezA - co z tego że suntour - firma się rozwija i robi coraz lepsze produkty w przystępnych cenach ( nie każdy musi bujać się na fox-sie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekc12 Napisano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Zrób tak jak ja i jak polecają nasi koledzy z forum: poważ sobie swoje części i wstaw do tabelki. wypisz nowe części i ich ceny i wybierz te cą będą miały dobry stosunek cena/waga/jakość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi