RastaPastor Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Witam kupiłem wczoraj hamulec elixir CR na tył z tarczą 203mm ale i hamulec który miałem poprzednio na tyle dałem skrócić przewód i zamontowałem go z przodu i teraz nie wiem czy dobrze , Juicy 5 którego miałem na tyle miałem na tarczy 185mm ale kupiłem adapter na 203mm na przód i tarcze 203mm.podczas skracania jak wiadomo hamulec się odpowietrza ale i tak coś jest nie tak jak ma byc.opcjonalnie dodaję zdjęcia Foto 1 Foto 2 Foto 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Nie wiem co może być nie tak, może napisz dokładniej co dolega, bo ze zdjęć to nie widzę niczego dziwnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Brakuje podkładek TriAlign nad zaciskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal93 Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 i chyba są założone na śrubę łączącą ramę z adapterem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RastaPastor Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 to możecie mi powiedzieć jak mam to zrobić , aby działało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 adapter przykręć bez podkładek.. na sztywno śrubami. a zacisk do adaptera układając te stożkowate podkładki jak na tym zdjeciu. http://content.mtbr.com/images/Tradeshow/13/251/prodimg9.jpg A dokładnie rzecz biorąc to u siebie musisz dodać, na samej górze po jednej takiej wklęśniętej podkładce, i wywalić te wszystkie z adaptera. Te które są na śrubach łączących adapter z ramą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RastaPastor Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 ale jak przykręcę bez podkładek do mi śruby będą haczyć o tarczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 to kup śruby odpowiednie, albo użyj podkładek do tego przeznaczonych, bo te na pewno nie są do tego, jak byś mocniej skręcił to by popękały,albo powyginały sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Podkładki nie z tej strony dałeś. Tu masz zdjęcie - http://www.pinkbike.com/photo/5815622/ i przymocuj hamulec tak jak jest na zdjęciu. Adapter -> podkładki -> zacisk hamulca -> podkładki -> śruba Adapter przykręć bezpośrednio do ramy bez żadnych podkładek. Masz zdjęcie poglądowe jak to powinno prawidłowo wyglądać i tak zrób. To chyba nic trudnego. http://www.pinkbike.com/photo/5782169/ http://www.mtb-mania.co.uk/images/avid_juicy_7_front_1.jpg Tu masz jeszcze instrukcję i obrazki które mogą Ci pomóc -> http://www.sram.com/_media/techdocs/95-5013-109-000.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RastaPastor Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 ok już kapuję , a czy do zamontowania adaptera do amortyzatora mogą byc użyte takie śruby? PS. chodzi o tą z niebieskim klejem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Może być. Akurat połączenie Adapter -> Rama możesz przymocować takimi śrubami, byle by nie były za długie lub za krótkie no i żeby się wszystko solidnie trzymało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 28 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Nie byłbym pewien czy one tam wejdą. Nie łatwiej wydać kilkadziesiąt groszy i kupić normalne, właściwe śruby? I jeszcze jedno - śruby piszemy przez u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RastaPastor Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Wielskie dzięki wszystkim za pomoc pozdrawiam i jutro jadę kupić śruby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 śruby piszemy przez u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 No właśnie... Polska to naród dyslektyków... Śruby, śruby, śrubki, śrubki... Mnie się nawet palce na klawiaturze nie układają do tej śruby... Nie rozumiem jednak dlaczego Polska to naród ślepców... Przecież czerwony wężyk pod napisanym słowem znaczy, że jest błąd ortograficzny. CZERWONY WĘŻYK... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Czerwony wężyk działa jak masz włączoną kontrolę błędów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.