Earl Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Witam mam problem z przerzutką tylną Deore LX RD-M570 (srebrna) . Jest wyregulowana, pancerzyki czyste linka dobrze naciągnięta, hak prosty kaseta i łańcuch współpracują ze sobą. Problem jest taki, że przerzuca tylko 3 "biegi" (kaseta 8 przełożeń), reszty nie obsługuje. Regulowałem, zmieniłem linkę pancerzyki nadal nic. Ma ktoś pojęcie co mogło się stać? Przerzutka nigdzie nie pęknięta, sprężyna dobra też nie pęknięta. Proszę o pomoc bo przerzutkę na nowy sezon potrzebuję . P.S: Manetka to Alivio SL-M410, w 100% sprawna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 jesli przerzutka jest sprawna, linki czyste, hak prosty i przerzutka wyregulowana to musi działać. tylko któreś z tych punktów może być wadliwe. obstawiam naciąg linki i wyregulowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Które 3 biegi obsługuje? Ogólnie po wrzuceniu biegu w górę wózek powinien się przemieścić w stronę największej zębatki. Jak jest w tym przypadku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Obsługuje tylko 1,2 i 3. Przerzutkę regulowałem z 3 razy i nic, ciągle tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Czyli 3 najmniejsze zębatki, tak? Potem daje się na manetce wrzucać biegi dalej w górę czy jest opór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Sprawdzales czy gorny ogranicznik wychylu nie jest 'wkrecony'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Dokładnie o to chodzi. Jeśli masz na manetce opór i nie da się wrzucić "wyżej" najprawdopodobniej za bardzo wkręcona jest śrubka oznaczona "L". Wykręć ją tak, żeby umożliwiała wrzucenie wszystkich biegów, ale równocześnie aby łańcuch nie mógł spaść pomiędzy kasetę i szprychy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Spróbowałem ze śrubą L, obsługuje 7 przełożeń 8 jeszcze nie obsługuje, idę jeszcze regulować. Dzięki wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.