Bialcus Napisano 27 Grudnia 2010 Napisano 27 Grudnia 2010 Witam, przy odkręcaniu śrub w wahaczu nastąpił u mnie problem. Odkręciłem jedną śrubę, ale w drugiej poszedł chyba gwint, bo się dostał tam piach nie wiem jakim cudem. Odkręcam ją i się kręci w kółko. Jak podgrzeję palnikiem to pomoże? Nie zniszczą się łożyska? Czy lepiej rozwiercić? pozdrawiam
enduroriderPL Napisano 28 Grudnia 2010 Napisano 28 Grudnia 2010 Wnioskując po tonie Twojej wypowiedzi to lepiej idź z tym do serwisu i niech oni sie tym zajmą zanim coś poważnie uszkodzisz.
Bialcus Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Napisano 28 Grudnia 2010 hulkiem to ja nie jestem, ale serwis lepiej i tak zrobi ; ) dzięki.
kubek20 Napisano 28 Grudnia 2010 Napisano 28 Grudnia 2010 Nie zrozumiałem tego dokładnie, odkręciłeś z 1 strony a z drugiej nie idzie ? Może będzie tam cos typu komin w korbie który będzie można wyciągnąć (w makrokeszach często stosują takie rozwiązania, może u ciebie też tak jest )
Bialcus Napisano 29 Grudnia 2010 Autor Napisano 29 Grudnia 2010 Nie zrozumiałem tego dokładnie, odkręciłeś z 1 strony a z drugiej nie idzie ? Może będzie tam cos typu komin w korbie który będzie można wyciągnąć (w makrokeszach często stosują takie rozwiązania, może u ciebie też tak jest ) rzeczywiście to jest taki "komin" : ) tą śrubą to można zabić xD łożyska są w takim stanie tak jakby ich nie było. totalnie się nic nie ruszają... żeby je wyjąć trzeba po prostu je wybić tak? pozdrawiam o jizys... załatwiłem chamów. Czułem się jakbym rozbierał 30letni samochód. wszystko zardzewiałe w łożyskach.... dzięki za pomoc ; )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.