Skocz do zawartości

[wahacz] sign fr2 śruba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

przy odkręcaniu śrub w wahaczu nastąpił u mnie problem. Odkręciłem jedną śrubę, ale w drugiej poszedł chyba gwint, bo się dostał tam piach nie wiem jakim cudem. Odkręcam ją i się kręci w kółko. Jak podgrzeję palnikiem to pomoże? Nie zniszczą się łożyska? Czy lepiej rozwiercić?

pozdrawiam

Napisano

Nie zrozumiałem tego dokładnie, odkręciłeś z 1 strony a z drugiej nie idzie ? Może będzie tam cos typu komin w korbie który będzie można wyciągnąć (w makrokeszach często stosują takie rozwiązania, może u ciebie też tak jest ;))

Napisano

Nie zrozumiałem tego dokładnie, odkręciłeś z 1 strony a z drugiej nie idzie ? Może będzie tam cos typu komin w korbie który będzie można wyciągnąć (w makrokeszach często stosują takie rozwiązania, może u ciebie też tak jest ;))

rzeczywiście to jest taki "komin" : ) tą śrubą to można zabić xD łożyska są w takim stanie tak jakby ich nie było. totalnie się nic nie ruszają... żeby je wyjąć trzeba po prostu je wybić tak?

pozdrawiam

o jizys... załatwiłem chamów. Czułem się jakbym rozbierał 30letni samochód. wszystko zardzewiałe w łożyskach....

dzięki za pomoc ; )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...