Skocz do zawartości

[Rower] Giant Reign 2 2010

malcu88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Dlugo zastanawiałem się nad zakupem roweru do enduro. Podwyższałem pułap cenowy, przestawiałem sie z jednego modelu na inny model, itd. Dzis jestem zdecydowany na Giant Reign 2 2010 moge go mieć za 5600zl nówke sztuke. Pasował by rozmiar L 20cali dla gościa 186cm wzrostu i o długosci nogi jakies 90cm +- ?? Może coś innego byscie mi polecili w podobnej cenie?? Może warto poczekac do wiosny i kupić cos z modeli 2011?? Możecie mnie jakos zachęcić do kupna tego roweru, bądz zniechecic i zaproponować cos innego lepszego?? Wydając taka sume chciałbym wybrać cos naprawde dobrego :icon_mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Napisano

Powinieneś wsiąść na niego i sprawdzić, ciężko jest dobrać rozmiar ramy z wykresem rozmiar/wzrost w ręku.

Wydaje mi się jednak że 20 cali to dużo, o wiele za dużo. w fr i enduro raczej wygodniej mieć krótszą ramę.

Ja w swoim el nino mam 19 cali przy wzroście 181 i to naprawdę duża rama. Gdybym kupował ramę typu reign (a mam to w planach) postawiłbym na 17 cali.

Pozdrawiam

Napisano

witam, Mam Reign'a 2 2008 rozmiar L. Niestety kupując go dwa lata temu mialem jakies zacmienie umyslu inaczej kupilbym XL.

Mam 192 wzrostu i eLka jest dla mnie za mala. Skusiłem się na L sądząc że będzie zwrotniejsza, poręczniejsza, łatwiej będzie się prowadzic i łatwiej będzie zrobic mały skok na jakiejś hopce. Niestety Reign jest jakis krótki - odległość kiery do siodełka. Niewygodnie mi się na nim jeździło i bolały mnie plecy. Przestałem na nim jeździć.

A na bike'u Kona Coiler 2007 rozmiar L jeździ mi się bardzo dobrze. L nie równe L.

Musisz porządnie przetestować daną ramę.

BTW. sprzedaje swoją reginę 2 2008 jeśli jesteś zainteresowany zapraszam na testy.

pzdr.

Napisano

...tyle, że w Reignie mniejsza rama niż 20" to dopiero 18" - sądzę, że będzie za mała.

Osobiście zamówiłem (korzystając z opinii użytkowników) Trance-a w rozmiarze 20" - mam 185cm wzrostu

• 3 tygodnie później...
Napisano

Dziś doszedł do mnie rower :P Tylko bez pedałów - tak powinno byc? A i niby serwis ustawial zawieche pod moja wage 100kg a jak siadam to prawie caly damper sie ugina takie mam wrazenie :P Jakie pedaly kupic? Jakeis nie za drogie bez zadnych zatrzaskow, itd.

Napisano

Dziś doszedł do mnie rower :P Tylko bez pedałów - tak powinno byc? A i niby serwis ustawial zawieche pod moja wage 100kg a jak siadam to prawie caly damper sie ugina takie mam wrazenie :P Jakie pedaly kupic? Jakeis nie za drogie bez zadnych zatrzaskow, itd.

Fajnie :)

Chyba wszystkie albo znaczna większość rowerów sprzedawana jest bez pedałów.

Ja na swojego Trance muszę jeszcze wytrzymać do marca <_< ...a już mnie nosi, chodź pewnie teraz bym nie jeździł ale rower by już stał i cieszył oko

Napisano

az szkoda nim jezdzic taki ladny i czysty :D ;D potrzebuje teraz zebyscie mi polecili dlugie spodnie jakie kupic interesuja mnie jakies luzne i nie zadrogie, oraz przewiewne. Jakie pedełay kupic(interesuja mnie do zwyklych adidasow bez zadnych zatrzaskow) oczywiscie tez w dobrej cenie nie za drogie.

Napisano

az szkoda nim jezdzic taki ladny i czysty :D ;D potrzebuje teraz zebyscie mi polecili dlugie spodnie jakie kupic interesuja mnie jakies luzne i nie zadrogie, oraz przewiewne. Jakie pedełay kupic(interesuja mnie do zwyklych adidasow bez zadnych zatrzaskow) oczywiscie tez w dobrej cenie nie za drogie.

Coś tu nie pasuje.. W adidasach na Reign w stylu enduro?? Chyba pomyliło Ci się przeznaczenie tego roweru. No i wydajesz ponad 5 tyś na rower a na pedałach chcesz oszczędzać?

Co do czystości tego roweru, to on raczej łyso wygląda bez błota.

Napisano

Jeśli chodzi o pedały to HT AN01SS. Tanie, lekkie, niezawodne. Spodni poszukaj w ofercie Endrua, bo spełniają twoje kryteria.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...