malcu88 Napisano 27 Grudnia 2010 Napisano 27 Grudnia 2010 Witam! Dlugo zastanawiałem się nad zakupem roweru do enduro. Podwyższałem pułap cenowy, przestawiałem sie z jednego modelu na inny model, itd. Dzis jestem zdecydowany na Giant Reign 2 2010 moge go mieć za 5600zl nówke sztuke. Pasował by rozmiar L 20cali dla gościa 186cm wzrostu i o długosci nogi jakies 90cm +- ?? Może coś innego byscie mi polecili w podobnej cenie?? Może warto poczekac do wiosny i kupić cos z modeli 2011?? Możecie mnie jakos zachęcić do kupna tego roweru, bądz zniechecic i zaproponować cos innego lepszego?? Wydając taka sume chciałbym wybrać cos naprawde dobrego
rukahs96ogcjm Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 Powinieneś wsiąść na niego i sprawdzić, ciężko jest dobrać rozmiar ramy z wykresem rozmiar/wzrost w ręku. Wydaje mi się jednak że 20 cali to dużo, o wiele za dużo. w fr i enduro raczej wygodniej mieć krótszą ramę. Ja w swoim el nino mam 19 cali przy wzroście 181 i to naprawdę duża rama. Gdybym kupował ramę typu reign (a mam to w planach) postawiłbym na 17 cali. Pozdrawiam
gregor77 Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 witam, Mam Reign'a 2 2008 rozmiar L. Niestety kupując go dwa lata temu mialem jakies zacmienie umyslu inaczej kupilbym XL. Mam 192 wzrostu i eLka jest dla mnie za mala. Skusiłem się na L sądząc że będzie zwrotniejsza, poręczniejsza, łatwiej będzie się prowadzic i łatwiej będzie zrobic mały skok na jakiejś hopce. Niestety Reign jest jakis krótki - odległość kiery do siodełka. Niewygodnie mi się na nim jeździło i bolały mnie plecy. Przestałem na nim jeździć. A na bike'u Kona Coiler 2007 rozmiar L jeździ mi się bardzo dobrze. L nie równe L. Musisz porządnie przetestować daną ramę. BTW. sprzedaje swoją reginę 2 2008 jeśli jesteś zainteresowany zapraszam na testy. pzdr.
OKO Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 ...tyle, że w Reignie mniejsza rama niż 20" to dopiero 18" - sądzę, że będzie za mała. Osobiście zamówiłem (korzystając z opinii użytkowników) Trance-a w rozmiarze 20" - mam 185cm wzrostu
malcu88 Napisano 9 Stycznia 2011 Autor Napisano 9 Stycznia 2011 Juz kupiłem Reigna 2 2010 w rozmiarze L. Takze temat mozna zamknac
malcu88 Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Napisano 27 Stycznia 2011 Dziś doszedł do mnie rower Tylko bez pedałów - tak powinno byc? A i niby serwis ustawial zawieche pod moja wage 100kg a jak siadam to prawie caly damper sie ugina takie mam wrazenie Jakie pedaly kupic? Jakeis nie za drogie bez zadnych zatrzaskow, itd.
OKO Napisano 27 Stycznia 2011 Napisano 27 Stycznia 2011 Dziś doszedł do mnie rower Tylko bez pedałów - tak powinno byc? A i niby serwis ustawial zawieche pod moja wage 100kg a jak siadam to prawie caly damper sie ugina takie mam wrazenie Jakie pedaly kupic? Jakeis nie za drogie bez zadnych zatrzaskow, itd. Fajnie Chyba wszystkie albo znaczna większość rowerów sprzedawana jest bez pedałów. Ja na swojego Trance muszę jeszcze wytrzymać do marca ...a już mnie nosi, chodź pewnie teraz bym nie jeździł ale rower by już stał i cieszył oko
malcu88 Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Napisano 27 Stycznia 2011 az szkoda nim jezdzic taki ladny i czysty ;D potrzebuje teraz zebyscie mi polecili dlugie spodnie jakie kupic interesuja mnie jakies luzne i nie zadrogie, oraz przewiewne. Jakie pedełay kupic(interesuja mnie do zwyklych adidasow bez zadnych zatrzaskow) oczywiscie tez w dobrej cenie nie za drogie.
cynamon Napisano 27 Stycznia 2011 Napisano 27 Stycznia 2011 az szkoda nim jezdzic taki ladny i czysty ;D potrzebuje teraz zebyscie mi polecili dlugie spodnie jakie kupic interesuja mnie jakies luzne i nie zadrogie, oraz przewiewne. Jakie pedełay kupic(interesuja mnie do zwyklych adidasow bez zadnych zatrzaskow) oczywiscie tez w dobrej cenie nie za drogie. Coś tu nie pasuje.. W adidasach na Reign w stylu enduro?? Chyba pomyliło Ci się przeznaczenie tego roweru. No i wydajesz ponad 5 tyś na rower a na pedałach chcesz oszczędzać? Co do czystości tego roweru, to on raczej łyso wygląda bez błota.
JustMe Napisano 28 Stycznia 2011 Napisano 28 Stycznia 2011 Jeśli chodzi o pedały to HT AN01SS. Tanie, lekkie, niezawodne. Spodni poszukaj w ofercie Endrua, bo spełniają twoje kryteria.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.