JoeMonster Napisano 26 Grudnia 2010 Napisano 26 Grudnia 2010 Witam, poszukuję informacji na temat tego roweru http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=2056 tzn czy jest to dobry wybór za te pieniądze, jak wypadają ramy tego producenta, co możecie powiedzieć mi na temat kół które tutaj są
ukaniex Napisano 26 Grudnia 2010 Napisano 26 Grudnia 2010 Mam część roweru AL 7.0W, rower jak każdy inny. Osprzęt dobry, czy wart ceny nie wypowiem się. Koła to custom DT dla Canyon'a na piastach DT 370. Na pewno mocne ale informacji o nich ze świeczką szukać. Co do samej ramy, dobrze wykonana, zastosowane patenty typu: - tylny adapter PM - główka ramy tapered (dolna miska 1.5" górna 1 1/8") - przerzutka przednia e-type - prowadzenie linek w ramie Waga mojej ramy w rozmiarze 16'5 (czyli 17" innych producentów) wraz z miskami sterów, hakiem to 1545g. Jak sprawuje się w jeździe tego niestety jeszcze nie wiem ale jeżeli jesteś niski i ciężki to obawiałbym się o ramę, ponieważ przy rozmiarze 16.5" sztyca ma średnicę 27.2mm do tego bardzo cienkie tylne widełki (to ma być jakieś system VCLS który tłumi drgania... a rama będzie miękka jak... ?).
spootnick Napisano 27 Grudnia 2010 Napisano 27 Grudnia 2010 Jakbyś jeszcze nie widział tutaj jest test. Mi się rowery Grand Canyon bardzo podobają (AL i CF). Według mnie świetna geometria do maratonów (dość długa rama z płaskim kątem główki, lekka, komfortowa). Ja bym nie kupował średniego modelu tylko najtańszy i ewentualnie za resztę oraz pieniądze z Crossride dopasował pod siebie. Za około 6000 zł można już kupić sensowny węgiel i taka propozycja może być ciekawsza.
JoeMonster Napisano 27 Grudnia 2010 Autor Napisano 27 Grudnia 2010 jeśli chodzi o moje gabaryty to mam 185 cm wzrostu czyli rama najprawdopodobniej 18.5, od rozmiaru L (20) chyba już są sztyce 30.9 (bynajmniej w karbonowych CF tak jest), ważę koło 100 kg i nie wiem jak będzie ze sztywnością tej ramy... niestety ten test jest w języku niemieckim więc wiele mi to nie mówi
spootnick Napisano 27 Grudnia 2010 Napisano 27 Grudnia 2010 Ja używam tego do tłumaczenia z niemieckiego.
ukaniex Napisano 27 Grudnia 2010 Napisano 27 Grudnia 2010 Jest dokładnie tak jak piszesz więc o sztywność chyba martwić się nie musisz. Zajrzyj do klubu canyon tak jeden z kolegów ma taka ramę w tym rozmiarze. Sent from my HTC Magic using Tapatalk
wojtek76 Napisano 27 Grudnia 2010 Napisano 27 Grudnia 2010 Jeżeli wybierzesz opcje INT w rodzaju języka, a potem włożysz wybrany rower do "koszyka" to wybór wielkości ramy (dł. nogi, ramion, tułowia i wzrost) będze w języku angielskim. Jest jeszcze opcja na głównej stronie "find your size" też po angielsku (fajna grafika ).
puchaty Napisano 27 Grudnia 2010 Napisano 27 Grudnia 2010 Co do rozmiaru - ja mam 176 cm i jeżdżę na ramie Canyona F6 M czyli 18,5'' i jest akurat. Przy Twoim wzroście Lka raczej - czyli 20,5''.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.