kubeq Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Witam. Mam zamiar sprawić sobie opony Continental Race king, zwijane 2.2, jednak przed kupnem chciałbym się upewnić, czy bez problemu zmieszczą się w tylnim widelcu, który ma szerokość 6,8cm (w miejscu, gdzie jest opona oczywiście). Wiem, że RK 2.2 mają szerokość 5,4cm jednak zastanawiam się, czy nie będzie za mało miejsca między oponą a widelcem (7mm z każdej strony). Jeśli to ma znaczenie - mam obręcze 19mm. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Może być ciężko, a jak masz V-ki to na bank będziesz miał problem żeby wsadzić napompowane koło. Bo generalnie to powinno się zmieścić, oczywiście ważne dobre wycentrowanie. PS: Wiem z doświadczenia że trochę lipnie się rozkładają opony przy takich wąskich obręczach, ale niektórym to pasuje, mi przy mniejszym ciśnieniu robi się niestabilnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeq Napisano 26 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Przy przyszłej konfiguracji (Mavic Crossride, Conti RK) na bank będę miał tarcze Ale sam nie wiem - zmieścić się zmieści, to oczywiste ale właśnie to mnie martwi, że przy niskim ciśnieniu nie dojadę na stację a przy lekko scentrowanym kole do serwisu bo mi klocki będą trzaskać o ramę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Klocki trzaskać nie będą, bo w RK z boku najbardziej wystaje balon a nie ten mini-bieżnik Wg mnie śmiało możesz kupować RK, moja rama w tym miejscu też ma mniej niż 7cm i RK bez problemu wchodził czyt. bezpiecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Nawet RK 2,4 powinien wejść bez problemu. Jeżeli pamięć mnie nie myli to z tym 2.2 troszkę przesadzili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sibonan Napisano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 ja ma bike złożony w takiej konfiguracji: mavic Crossride i Conti Race King 2.2. Jeździ się super. A wygląda to tak: http://www.bikestats.pl/rowery/CUBE-LTD-2011_8787_7155.html Opony race king mam na dwóch roweruch w rodzinie i uważam, że są to najbardziej uniwersalne opony MTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeq Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Dzięki wszystkim, teraz na 100% kupuję Crossride'y i RK 2.2 Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.