Danielasty Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Rama: Schwinn rocket 88 17' Amortyzator: Marzocchi bomber mz supercomp 100m DA Damper: Stratos super sport Stery: Accent kulkowe niezintegrowane Mostek: Ritchey comp 100mm Top Cap: Accent Kierownica - Easton EA30 Riser Bar Prosta 580mm Chwyty - Amoeba Opony: Schwalbe Smart sam 2.1 drutowe Dętki: Kenda Obręcz przód: Quando Obrecz tył: Shimano acera Piasta przód: Shimano Hone Center Lock Piasta tył: Shimano Acera Szprychy przód: Noname srebrne Szprychy tył: Noname srebrne Korba: Shimano alivio Suport: Accent BL-10 Pedały: Accent Kaseta: Shimano Altus 7 rzędów Łańcuch: Shimano Altus 7 rzędów Spinka: Shimano 7 rzędów Pancerze: Jagwire / Shimano Przerzutka przednia: Shimano SLX Przerzutka tylna: Shimano Deore Hamulec Przedni: Shimano alivio mechaniczny Tarcza przód: Shimano deore Center Lock 160mm Hamulec tylni: Brak Klamko - Manetki: Rapid Fire Plus Shimano Altus ST-EF50 Sztyca: 26.4 - 300mm Siodło: Velo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Nie hamujesz tyłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 26 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Na fotce nie widzę żadnych pancerzy/linek (oprócz przedniego hamulca) - przerzutki same się naciągają, czy jak to działa? Mimo tego, że widać ślady użytkowania to chyba nie jest gotowy rower, co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Ustwione na sztywno:) Ew. nowa technologia bez linkowa... A tak serio to jesteśmy ciekawi co tworzysz? I do czego użyjesz roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 On ma przerzutki na bluetootha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Heheh nie nabijajcie się z chłopaka, to nie jest zdjęcie gotowego roweru. Z tyłu hamulca jeszcze nie ma bo koledze v-ki pękły A reszta już jest tylko zjęcia w aktualnym stanie nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danielasty Napisano 26 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Faktycznie. Ze stanu aktualnego zdjęcia nie mam. Rower służy w początkowym XC, jeździe w lesie ścieżkami i w mieście dla wygody Przesiadłem się z HT Garego Fishera. Jak widać na pierwszym zdjęciu damper został zdjęty, w celu przeserwisowania oleju. Wymiana okazała się an plus, damper wybiera znacznie lepiej i tak teraz nie odbija. Operacje wykonał Pichu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Przeserwisowaliście olej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Przeserwisowaliście olej? Skoro ma przerzutki na bluetooth'a to i olej serwisuje. W ciemnogrodzie mieszkasz to się nie znasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Hm.. budżetowy full.. całkiem fajnie się zapowiada, ale powiedz nam, w jakim kierunku zmierzasz? Masz zamiar na tym się ścigać czy tylko bujać w terenie dla siebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danielasty Napisano 26 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Co do oleju to stary śmierdział jak zgniłe truskawki i nie posiadał właściwości tłumiących. Na nowym oleju pracuje znacznie lepiej. @up Ogółem to kupiłem dla bujania się w terenie dla siebie, natrafiła się okazja to kupiłem. Czy będę startował w zawodach? Na pewno. Może nie na czas ale dla własnej satysfakcji się po prostu sprawdzić. Przy pierwszej okazji pojadę to zważyć. Ciekaw jestem na jakim fullu się bujam A dokładnie taki budżetowy full który nie jest dla mnie jakimś makroszitem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Przeserwisowaliście olej? Przeserwisowaliśmy damper, kolega użył złego określenia. Został wymieniony olej, no i jako tako (na tyle na ile sie dało - igła + pompka do amora, patent jak w foxie) podpompowałem komore negatywna powietrzem bo kolega nieopatrznie spuścił z amora azot z komory negatywnej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Nie był bym taki pewny, czy tam był azot, no nic... Powiem jedno ta ramka jest ładniejsza niż nie jedna lepsza konstrukcja:) Życzę powodzenia, i zaopatrzenia się w okablowanie, bo na bezprzewodowych przerzutkach daleko nie dojedziesz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Okablowanie już dawno jest tylko zdjęć nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danielasty Napisano 27 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 2 zdjęcie w 7 poście. Naprawdę nie widzicie okablowania? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukes Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 No, ja już mówiłem. Fajny rowerek Cieszę się, że rozmiar okazał się jednak dobry. Teraz tylko czekać na damper, hamulec na tył i jazda! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danielasty Napisano 27 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 To się ładnie pochwale że dzięki pewnemu starszemu Panu. No dobra, nie starszemu ale Panu ;D. Na tyle zawita SR Epicon LOD 165mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Starszemu Panu, ale żeś walnął Buheheheh Fajnie, że będziesz miał NORMALNY damper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Rzućcie w najbliższym czasie fotki z nowym damperem, bo prawdę mówiąc to jedna z ciekawszych konstrukcji na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danielasty Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Damper niby został już wysłany ale dojść nie może. Jak jutro nie dojdzie to będę dzwonić czy został w ogóle zapakowany. Cieszę się że rower się podoba. Szczerze mówiąc kupiłem ramę nie wiedząc nic o niej, żadnych opinii, polskich zdjęć, komentarzy. Dziś wyszedłem na rower jeszcze z starym damperem i z dnia na dzień coraz gorzej. Cały skok ramy to nieszczęsny SAG co bardzo wkurza. rama bez przerwy się obija o dolny wahacz co bardzo denerwuje. W dodatku gdy rama jest "dobita" nie da się zmienić na najmniejszą z przodu bo zahacza właśnie o ten wahacz na dole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Ciekawe jak jest łożyskowoany "zawias" na suporcie, jak i pozostałe. Ja nie przepadam za rozwiązaniami "oryginalnymi" bo zazwyczaj wiąże się z nimi duży problem serwisowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Łożyska maszynowe Tobo Wszystkie punkty w zawieszeniu są na łożyskach maszynowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danielasty Napisano 31 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 ojj Pichu, nie myl tu ludzi. 3 łożyska są maszynowe a łożysko na supporcie to ślizg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 No ok, tego akurat z bliska nie widziałem Założyłem więc że są wszystkie 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 I tu będziesz miał pewien problem, jak się to wyrobi, to raczej nic nie dokupisz... Trzeba by wytoczyć na zamówienie czy cos takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.