Skocz do zawartości

[rower]Schwinn Rocket 88

Danielasty

Rekomendowane odpowiedzi

Rama: Schwinn rocket 88 17'

Amortyzator: Marzocchi bomber mz supercomp 100m DA

Damper: Stratos super sport

Stery: Accent kulkowe niezintegrowane

Mostek: Ritchey comp 100mm

Top Cap: Accent

Kierownica - Easton EA30 Riser Bar Prosta 580mm

Chwyty - Amoeba

Opony: Schwalbe Smart sam 2.1 drutowe

Dętki: Kenda

Obręcz przód: Quando

Obrecz tył: Shimano acera

Piasta przód: Shimano Hone Center Lock

Piasta tył: Shimano Acera

Szprychy przód: Noname srebrne

Szprychy tył: Noname srebrne

Korba: Shimano alivio

Suport: Accent BL-10

Pedały: Accent

Kaseta: Shimano Altus 7 rzędów

Łańcuch: Shimano Altus 7 rzędów

Spinka: Shimano 7 rzędów

Pancerze: Jagwire / Shimano

Przerzutka przednia: Shimano SLX

Przerzutka tylna: Shimano Deore

Hamulec Przedni: Shimano alivio mechaniczny

Tarcza przód: Shimano deore Center Lock 160mm

Hamulec tylni: Brak

Klamko - Manetki: Rapid Fire Plus Shimano Altus ST-EF50

Sztyca: 26.4 - 300mm

Siodło: Velo

DSC01978.jpg

Faktycznie. Ze stanu aktualnego zdjęcia nie mam. Rower służy w początkowym XC, jeździe w lesie ścieżkami i w mieście dla wygody :laugh: Przesiadłem się z HT Garego Fishera.

DSC02006.jpg

DSC02012.jpg

Jak widać na pierwszym zdjęciu damper został zdjęty, w celu przeserwisowania oleju. Wymiana okazała się an plus, damper wybiera znacznie lepiej i tak teraz nie odbija. Operacje wykonał Pichu ;)

Co do oleju to stary śmierdział jak zgniłe truskawki i nie posiadał właściwości tłumiących. Na nowym oleju pracuje znacznie lepiej.

@up

Ogółem to kupiłem dla bujania się w terenie dla siebie, natrafiła się okazja to kupiłem. Czy będę startował w zawodach? Na pewno. Może nie na czas ale dla własnej satysfakcji się po prostu sprawdzić. Przy pierwszej okazji pojadę to zważyć. Ciekaw jestem na jakim fullu się bujam :whistling: A dokładnie taki budżetowy full który nie jest dla mnie jakimś makroszitem

Przeserwisowaliście olej? :whistling:

Przeserwisowaliśmy damper, kolega użył złego określenia. Został wymieniony olej, no i jako tako (na tyle na ile sie dało - igła + pompka do amora, patent jak w foxie) podpompowałem komore negatywna powietrzem bo kolega nieopatrznie spuścił z amora azot z komory negatywnej... :wallbash:

Nie był bym taki pewny, czy tam był azot, no nic... Powiem jedno ta ramka jest ładniejsza niż nie jedna lepsza konstrukcja:)

Życzę powodzenia, i zaopatrzenia się w okablowanie, bo na bezprzewodowych przerzutkach daleko nie dojedziesz:)

Damper niby został już wysłany ale dojść nie może. Jak jutro nie dojdzie to będę dzwonić czy został w ogóle zapakowany. Cieszę się że rower się podoba. Szczerze mówiąc kupiłem ramę nie wiedząc nic o niej, żadnych opinii, polskich zdjęć, komentarzy. Dziś wyszedłem na rower jeszcze z starym damperem i z dnia na dzień coraz gorzej. Cały skok ramy to nieszczęsny SAG co bardzo wkurza. rama bez przerwy się obija o dolny wahacz co bardzo denerwuje. W dodatku gdy rama jest "dobita" nie da się zmienić na najmniejszą z przodu bo zahacza właśnie o ten wahacz na dole

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...