ryba5374 Napisano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Witam Jestem z Zawiercia i planuje na wiosnę jechać do Krakowa, tylko nie wiem, którą drogą jechać. Chciałbym jechać rowerem trekkingowym,czyli muszę szosą. Najlepiej jakby to była mało ruchliwa droga. Jechaliście do Krakowa rowerem? I jeszcze jedno ryzykować i pojechać na wiosnę od razu czy lepiej w lato jak kondycje odzyskam? W tym roku zrobiłem ponad 6500km i mam dobrą kondycję ale ona może przez okres zimy spaść, gdyż nie jeżdżę w zimę. Przez okres zimy chodzę na siłownię i trenuje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Ja jeżdżę do Krakowa drogą 94, fajnie sie jedzie bo jest pobocze. Jak zrobiłeś w tym roku 6,5 to nie ma co sie bać, przecież do Karkowa będziesz miał z jakieś 70km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gilevich Napisano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Są dwie całkiem fajne możliwości możliwości: Pierwsza to trasa Zawiercie- Pilica- Wolbrom- Skała- Kraków. Jechałem na 15 kg fulu z Pilicy do Krakowa i nie było żadnego problemu. Ruch umiarkowany teren nieco pofalowany ale bez przesady. W tym wariancie proponował bym w Skale pojechać na Ojców, walory turystyczne a oprócz tego droga bardzo spokojna i połowe ruchliwej trasy Kraków- Skała mamy z głowy. Druga Opcja To Zawiercie- Ogrodzieniec-Olkusz- Sułoszowa- Ojców- KrakówTutaj ruch też umiarkowany, nieprzyjemny jest tylko fragment w Olkuszu. Odległość pewnie wyjdzie podobna co wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.