Skocz do zawartości

[dojazd]Zawiercie - Kraków

ryba5374

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem z Zawiercia i planuje na wiosnę jechać do Krakowa, tylko nie wiem, którą drogą jechać. Chciałbym jechać rowerem trekkingowym,czyli muszę szosą. Najlepiej jakby to była mało ruchliwa

droga. Jechaliście do Krakowa rowerem?

I jeszcze jedno ryzykować i pojechać na wiosnę od razu czy lepiej w lato jak kondycje odzyskam? W tym roku zrobiłem ponad 6500km i mam dobrą kondycję ale ona może przez okres zimy spaść, gdyż nie jeżdżę w zimę. Przez okres zimy chodzę na siłownię i trenuje.

Pozdrawiam

Są dwie całkiem fajne możliwości możliwości:

Pierwsza to trasa Zawiercie- Pilica- Wolbrom- Skała- Kraków. Jechałem na 15 kg fulu z Pilicy do Krakowa i nie było żadnego problemu. Ruch umiarkowany teren nieco pofalowany ale bez przesady. W tym wariancie proponował bym w Skale pojechać na Ojców, walory turystyczne a oprócz tego droga bardzo spokojna i połowe ruchliwej trasy Kraków- Skała mamy z głowy.

Druga Opcja To Zawiercie- Ogrodzieniec-Olkusz- Sułoszowa- Ojców- KrakówTutaj ruch też umiarkowany, nieprzyjemny jest tylko fragment w Olkuszu.

Odległość pewnie wyjdzie podobna co wcześniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...