wigry Napisano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Czy do tych gripów wybrać chwyty 60mm czy 130mm ? ...albo inaczej - jaki wymiar ma ta część z napisem GRIPSHIFT w gripie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 60 mm , ta rączka od gripa ma jak się nie myle 75mm Pardon ma 58 mm ale i tak wybrał bym chwyty 60mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wigry Napisano 24 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Ja już wybrałem ale po %%%% i teraz zastanawiam się czy dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 130 mm niewygodne moim zdaniem dla zmiany biegów, przy 60 mm może zaistnieć przypadkowa zmiana biegu ale tu trzeba się przyzwyczaić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 U mnie po kilku jazdach przebiegła całkowita adaptacja i nie zmieniam przypadkowo biegów. W wyższych grupach jest to jeszcze lepiej zrobione, ale X5 też dobrze śmiga i ma mega prostą konstrukcję Przed chwilą zmierzyłem suwmiarką i część, za którą można złapać ma 58mm. Używam dociętych chwytów srama i ok. 55mm+SX5 wystarcza mojej rączce z lekkim zapasem. Tak więc z 60mm powinieneś być zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Konstrukcja gripshiftów wymaga trzymania ich podczas jazdy z prostego względu - hamulce. Już gdy mamy klamkę przy zwykłym gripie, trzymamy rękę prawie przy klamce, może kilka cm od niej, aby wygodnie hamować. 6cm dalej nie wchodzi w grę jak dla mnie, więc do tego zestawu krótkie gripy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Tez doradzę krótkie. Przez wiele lat używałem manetek obrotowych.Zainwestuj tez w dobre rękawiczki(-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wigry Napisano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Macie może foto tych gripów (tych z pierwszego postu) założonych na kierownicy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Mam rower rozebrany, więc musisz się zadowolić fotką z jazdy Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wigry Napisano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 o kurde fajnie boje sie tylko o hamulce bo miałem bardziej w poziomie,a tu widze masz opuszczone do dołu przez ten wskaźnik z gripów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Nie mam klamek opuszczonych z powodu telewizorków w manetce Po prostu taka pozyzja(klamki) jest dla mnie prawidłowa i ręka leży pod odpowiednim kątem. Na pewno klamki zupełnie poziomo w rowerze MTB nie mogą być ergonomicznym ustawieniem. Klamki ustawiasz w przybliżeniu tak, aby były równolegle do ramion. Jak będzie za mocno w górę, bądź w dół, to będą bolały nadgarstki. Przy ustawieniu zbyt nisko, będą łapy zjeżdżały z kiery. Oczywiście możesz dać klamki wyżej i wtedy telewizorki też. Pozdro. Ustawiasz tak, aby klamki były odpowiednio, a nad nimi dajesz telewizorki i tyle w temacie. Telewizorki nie wpływają na pozycję klamek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.