Duckbill Napisano 24 Grudnia 2010 Napisano 24 Grudnia 2010 Cześć, zmieniam właśnie kierownicę ze standardu 25,4 na 31,8 mm. Długość kierownicy to 580 mm. Wszystko jak na razie szło super aż do momentu gdy przyszło mi założyć klamki hamulcowe, manetki, gripy i rogi. Za nic w świecie nie jestem wstanie tego pomieścić. Jakoś po wielu trudach udało mi się to upchnąć zostawiając dosłownie minimum na rogi ale przy takiej konfiguracji klamki hamulcowe mam już na 'zgrubieniu' kierownicy i nie wydaje się to pewnym mocowaniem. Jedyne co mi przychodzi na razie do głowy to skrócić 'gripy' ale nie do końca chciałbym to robić. Proszę Was o pomysły co mogę zmienić, informacje jak macie u siebie 'rozplanowane' rozłożenie na kierownicy. Zdjęcia będą bardzo miło widziane. Przypuszczam że były już podobne dyskusje ale przeszukałem forum i ja na nie nie trafiłem. Jeśli ktoś zna jakąś to będę wdzięczny ze wklejenie linku. Dołączam dwa zdjęcia. Zdjęcie 1 Zdjęcie 2
Mod Team sznib Napisano 24 Grudnia 2010 Mod Team Napisano 24 Grudnia 2010 Gdyby nie rogi byłoby na styk. Teraz to musztarda po obiedzie, trzeba było kupić dłuższą kierownicę. Możesz albo, jak pisałeś, skrócić gripy, albo jeździć bez rogów, albo sprzedać kierownicę i kupić dłuższą (najlepsza opcja to kupno jak najdłuższej, bo zawsze można przyciąć do rozmiaru jaki nam pasuje. Jak za krótka doopa zbita).
Mod Team michuuu Napisano 24 Grudnia 2010 Mod Team Napisano 24 Grudnia 2010 Jeżeli matematyka mówi że jest ciasno to d-pa. Pewnie błędem było nabycie 580mm zamiast trochę dłuższej, ale zanim nie doświadczysz to wszystko wydaje się ok. Sądzę że rozwiązaniem(jedynym) jest skrócenie chwytów albo zrezygnowanie z rogów. Nie ryzykuj zakładania rogów jeżeli jest mało miejsca na pewne mocowanie szkoda zdrowia. No i sznib mnie uprzedził.
1415chris Napisano 24 Grudnia 2010 Napisano 24 Grudnia 2010 Tak z ciekawosci jaka dlugosc maja te gripy i czy jest to system lock-on? Jesli tak to brakuje jednej koncowki...? Wygladaja dlugasnie ale moze to efekt zdjecia. 12cm chwytu jest zupelnie wystarczajace. Ja swoja fsa 31.8 600mm przycinalem do 580mm z hamplami, triggerami, nieruszanymi gripami i oczywiscie rogami; i na wszystko starczylo miejsca. Cos mi sie wydaje ze te Twoje gripy zabieraja nieco wiecej miejsca niz standardowe.
Duckbill Napisano 24 Grudnia 2010 Autor Napisano 24 Grudnia 2010 Gripy mają 13,5 cm samej gumy. Do tego jeszcze dochodzi pierścień - jakieś 1 cm. W sumie jest jeszcze z czego ciąć ale nim noże i piły polecą w ruch to najpierw zasymuluje sobie wszystko bez gripów bo bardzo je lubię i nie chciałbym nadaremnie ich zniszczyć. Kierownicę brałem taką jaką miałem poprzednią czyli 580 mm i nie chciałem dłuższej bo na takiej mi się świetnie jeździło. Ale może faktycznie trzeba było dłuższą brać... Polak mądry po szkodzie. Trudno się mówi, jak coś to allegro czeka PS Gripom niczego nie brakuje
ukaniex Napisano 24 Grudnia 2010 Napisano 24 Grudnia 2010 Są ewidentnie za długie. Mam kierownicę tej samej długości (również OS), mieszczą się gripy 12cm, manetki, klamki i pop-lock, a jak się uprę to i rogi zmieszczę. :-)
Mod Team bogus Napisano 24 Grudnia 2010 Mod Team Napisano 24 Grudnia 2010 Ja mam u siebie chwyty 130 mm, klamki Avida J3 i manetki SLX z telewizorkami i jeszcze trochę miejsca zostaje. Kierownica oczywiście 580 mm. Ja wymieniłbym chwyty jeśli chcesz mieć rogi, albo rezygnacja z rogów.
stefan2810 Napisano 24 Grudnia 2010 Napisano 24 Grudnia 2010 Chwyty do cięcia. Możesz minimalnie żeby rogi sie zmieściły wystarczy. 0,5-1cm.
dzanas Napisano 24 Grudnia 2010 Napisano 24 Grudnia 2010 Powiedzmy sobie szczerze, czy na pewno używasz całej długości chwytów przy jeździe? hmmmmm miałem podobny dylemat i bardzo szybko go rozwiązałem - dotnij chwyty i po sprawie
marsman Napisano 24 Grudnia 2010 Napisano 24 Grudnia 2010 a może inna kierownica?? też miałem taki problem z kierownicą Boplighta. z Truvativem wszysko było ok-to zgrubienie na środku było węższe choć jeśli nie masz lapy jak kowal to tnij te gumki. wszystko zmieścisz przy okazji będzie lżej
Duckbill Napisano 24 Grudnia 2010 Autor Napisano 24 Grudnia 2010 Dzięki WIELKIE za rady. To jeszcze taka prośba do tych co mają kierownice zbliżoną długością do mojej: możecie jakieś fotki wrzucić ?
1415chris Napisano 24 Grudnia 2010 Napisano 24 Grudnia 2010 Z poprzedniego roweru, kiera 580mm i jak widac do zgrubienia jest jeszcze troche.
Minor Napisano 24 Grudnia 2010 Napisano 24 Grudnia 2010 tak z ciekawości, masz jakieś porównanie jak się jeździ za odwróconymi hamulcami? znaczy no w PL twoje ustawienie nie jest stosowane. w Anglii chyba tak mają.
1415chris Napisano 24 Grudnia 2010 Napisano 24 Grudnia 2010 Tak w uk to standard w mtb i road, kwestia przyzwyczajenia, ja juz tak mam ponad 5 lat, taki system hampli jest rowniez stosowany w sporcie motorowym, jakby to mialo jakies znaczenie
Minor Napisano 24 Grudnia 2010 Napisano 24 Grudnia 2010 ale żadnych wymiernych korzyści z tego nie ma?
1415chris Napisano 24 Grudnia 2010 Napisano 24 Grudnia 2010 To tak jak z lewostronnym ruchem jazdy, po prostu jest inaczej i tyle. IMO linka przedniego hamulca ma ladniejsza linie w porownaniu z hamplem przednim po lewej stronie
ukaniex Napisano 24 Grudnia 2010 Napisano 24 Grudnia 2010 U mnie wygląda to mniej więcej tak. Jeżeli chciałbyś to mogę założyć rogi takie jak u Chris'a i zrobić foto.
Duckbill Napisano 29 Grudnia 2010 Autor Napisano 29 Grudnia 2010 Problem rozwiązany W sumie to dzięki Waszym zdjęciom bo to one posunęły mi pomysł. Zamieniłem miejscami manetki i klamki hamulca tak że manetki są teraz pierwsze patrząc od mostka potem klamki, gripy i rogi. Trochę smaru pod manetkę żeby się ślizgała i udało się ja pięknie przesunąć tyle ile chciałem. Generalnie gripy skrócone o około centymetr i jeszcze jest trochę miejsca Cała operacja miała miejsce wczoraj późno wieczorem i tylko kilka minut na trenażerze potestowałem ten "układ" ale wydaje się być chyba nawet wygodniejszy niż poprzedni. Mam nadzieję że dzisiaj znajdę więcej czasu na jazdę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.