Skocz do zawartości

[korba] 2 Rzędy-okolice Jeleniej Góry ?

Gość JGa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czy ktoś posiada rower z korbą z dwoma blatami w Jeleniej lub okolicach aby przetestować to rozwiązanie?

• Mod Team
Napisano

W jakim sensie chcesz testować? Chodzi Ci o kombinację mały blat plus średni plus rocking i przerzutka? Jeśli tak to mnóstwo osób jeździ z takim setem i działa na 100% :icon_wink:.

Napisano

Rozwazajac teoretycznie mozesz zalozyc sobie jakie blaty bedzie miala korba i policzyc sobie indeksy, tak zeby miec wyobrazenie z czym zastowowanie napedu 2x bedzie sie wiazalo w odniesieniu do 3x.

Napisano

rozważania teoretyczne mam za sobą, chcę przetestować ten system w boju, choć teraz będzie to trudne bo w górach sporo śniegu a to właśnie w górskim terenie najczęściej się poruszam, także maratony które jeżdżę są górzyste i mam obawy co do tego czy pod koniec trasy gdzie zostanie mi jeszcze kilka gór do przejechania nie spuchnę czego skutkiem będzie dymanie z buta ;)

Napisano

No chyba nie masz za soba skoro nie wiesz jak taki system z innymi przelozeniami bedzie wygladal.

Tak jak pisalem powyzej zakladajac np mala zebatke 26t i kasete z 34t, min przelozenie jakie bedziesz mogl uzyc bedzie mialo indeks 0.76, takowe przy malej zebtce korby 22t uzyskasz pomiedzy koronkami kasety 28 i 30 (blizej 28t)

Zacznij po prostu jezdzic na tych przelozeniach jako maksimum i wtedy bedziesz mial odpowiedz czy dasz rade czy nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...