Skocz do zawartości

[Amortyzator - droadztwo]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym kupić nowy amortyzator tylko do hamulce DISC ważę 68kg ( ale to ima więc trochę zapewne schudnę :D ). Chciałbym na to przeznaczyć około 1800zł. Jaki amortyzator wg. was jest najlepszy, proszę o pomoc. Z góry dzięki za pomoc. :thumbsup:

Napisano
Napisano

Jako, że jesteś lekki to SID Race/Team zależnie co Ci się trafi w dobrej cenie. Ja w tamtym roku za 1.500 wyrwałem Race z Pushlock'iem i pompką (nie wiem czemu, jedni ją dokładają inni nie, u mnie akurat niby była za dopłatą...).

Napisano

ja bym kupił fox-a ze względu na jego płynność skoku. chyba że wagę stawiasz na pierwszym miejscu to wtedy sid (miałem sid-a i mam teraz 2 foxa)

Napisano

Zastanów się nad ofertą w cyklotourze - Mają promocję (do ofert przecenionych możesz doliczyć jeszcze 5% zniżkę) oraz do każdych zakupów za 1000 dostaniesz 100 na zakupy u nich. Wg mnie wypada to bardzo korzystnie :)

Napisano

DragonBike przy tej wadze, to ja bym brał Magurę Durin Race szczególnie biorąc pod uwagę fakt, z jakiej ceny zeszli :whistling:

Pod względem pracy:

1: Rock Shox

2: Fox

3: Magura

4: Manitou

Pod względem wagi:

1: Magura

2: Manitou

3: Rock Shox

4: Fox

Pod względem ceny:

1: Manitou

2: Magura (biorąc pod uwagę zniżkę Cyklo)

3: Rock Shox

4: Fox

Pod względem serwisu(dostępności)

1: Rock Shox

2: Fox

3: Manitou

4: Magura

Ja bym mimo wszystko zaryzykował Magurę. Miałbyś super lekki, mało spotykany sztuciec. Co do serwisu to zawsze możesz dać do dystrybutora na Polskę. Na drugim miejscu postawiłbym na Rock Shoxa ze względu na najtańszy serwis i jego dostępność oraz dual-air. Potem na Foxa a na końcu Manitou ze względu na utratę wartości i golenie 30mm

Co myślicie o suntour duro djd 130mm?

Myślę, że jesteś zwykłym nabijaczem postów i nie masz pojęcia o temacie :wallbash:

Napisano

Cechy, które podałeś są bardzo subiektywne, ale jak tam patrze na nie to przyszedł mi do głowy pewien pomysł. Może zróbmy ankietę i wtedy każdy według uznania dopasuje je do danej marki :whistling:

Cena, dostępność części, praca, łatwość serwisu, łatwość obsługi, waga - tyle powinno wystarczyć.

Napisano

pozwolę sobie zamknąć tę bezproduktywną rozmowę. jak się kolega Dragon Bike zastanowi do czego będzie używał swojego nowego amortyzatora to niech skorzysta z szukajki i dopiero po zapoznaniu się z tym co już zostało u nas o amortyzatorach napisane to ewentualnie wtedy moze rozwiewac swoje wątpliwości w konkretnym nowym temacie.

A na to to już mi kompletnie brak słów:

A gdyby każdy z was miał wybrać 1 amor to który by to był?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...