Skocz do zawartości
  • 0

Pytania początkującego

Gość Robert

Pytanie

Gość Robert
Napisano

Witajcie. Wiem, że nie ja pierwszy staję przed wyborem roweru. Mój budżet wynosi około 700 zł więc mniej więcej tyle jestem w stanie poświęcić. Mój wybór padł na Kross Hexagon v3 - powiedzcie proszę, czy jest to dobry wybór i czy za tą cenę dostanę coś lepszego?

Poza tym powiedzcie jak wygląda sprawa z wyprzedażami? Na ile taniej mógłbym liczyć kupując krossa? (obecna cena na allegro to 715+przesyłka ~ 750)

Kolejna sprawa... obecnie jestem posiadaczem kilkuletniego już "makrokesza". Czy po przejściu z niego na coś w granicach ~700 zł zauważę poprawę jazdy?

Rower byłby używany głównie do jazdy asfaltowej,w granicach 10-30km, sporadycznej jazdy po lesie.

Z góry dziękuję za wyrozumiałość i odpowiedzi :)

Pozdrawiam, Robert.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, za w granicach 700zł to chyba najlepszy wybór.

Tutaj podsuwam ci 2 rowery trochę ponad tą kwotę.

http://allegro.pl/rower-mtb-26-kands-energy-1300-alivio-sr-suntour-i1362540090.html

http://allegro.pl/rower-gorski-unibike-mission-09-19-zobacz-i1380515094.html

Ten kands osprzętowo wypada lepiej, ale nie jestem przekonany do tych jego piast. Największa różnica to chyba amortyzator. W tym podanym przeze mnie to XCR, a w tym hexagonie to zwykły zoom. Jeśli możesz dołożyć to brałbym jednego z nich i ile masz wzrostu, bo tego nie podałeś?

Napisano

Witam

Parę lat temu sam sie zastanawiałem nad hexagonem v3, wtedy mial wieksza cene. Sprzęt jak sprzęt za takie pieniądze nie ma rewelacji, do delikatnego użytkowania ma sie nadawać.

Jeżeli chodzi o poczucie różnicy, na pewno nowy sprzęt ślicznie będzie działać niestety długo to nie potrwa, nie wiem czy znajdzie sie cos sensowniejszego w tej cenie

Napisano

Witam już jako zarejestrowany i dziękuję za odpowiedzi.

Mój wzrost to 183cm.

Natomiast co do wskazanych rowerów, jest może jakaś szansa że ich cena spadnie? (wyprzedaż)

• Mod Team
Napisano

Witam już jako zarejestrowany i dziękuję za odpowiedzi.

Mój wzrost to 183cm.

Natomiast co do wskazanych rowerów, jest może jakaś szansa że ich cena spadnie? (wyprzedaż)

Już po wyprzedażach (głównej fali). Pozostały skrajne rozmiary XS albo XL. No ale poszukać warto. Albo jakiegoś dotartego na allegro poszukaj. A jeżeli asfalty to może lepiej trekinga jakiegoś, wygodniejszy będzie.

Napisano

a gdybym tak dołożył 200 zł, to cóż ciekawego za 9stów bym dostał? hexagon v4? na jakie ramy mam patrzeć przy moim wzroście? 19"?

z góry dziękuję :D

Napisano

Schwinn Mesa. Kaseta zamiast zwykłego wolnobiegu. Ogólnie lepszy do rozbudowy będzie. I rama wydaje mi się być trochę lepsza geomterycznie na asfalt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...