Skocz do zawartości

[trening] jakie ćwiczenia na nogi przy problemach z kręgosłupem

nedvet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych kolegów i koleżanki.

Mam pytanie odnośnie treningu nóg, a dokładnie jakie można wykonywać ćwiczenia nie obciążając kregosłupa. Od stycznia chiałem troche potrenować mieśnie nóg. Aktualnie jestem w okresie przygotowawczym. Jednak mam problemy z kręgosłupem na odcinku piersiowym i lędźwiowym i niechiałbym go bardziej skopać. Próbowałem robić przysiady ze sztangą na barkach i wspięcia na palce również ze sztangą. Ale to wszystko obiąża mi kręgosłup bo to zawsze jest to dodatkowe minimum 40kg docisku. Więc czy są jakieś ćwiczenia na mięsnie nóg które nie działają na kręgosłup. Najchętniej ćwiczyłbym domowymi sposobami jeżeli sie tylko da. Jeżeli beda potrzebne jakieś maszyny do ćwiczeń to sie może zmusze iść na siłownie i ćwiczyć w towarzystwie koksów:):)

Jeśli masz czas, to poszukaj na tej stronie: www.bikejames.com - jest tam wiele artykułów m.in. o ćwiczeniach po wszelkich kontuzjach, rehabilitacji - o ile pamiętam, to były też posty nt ćwiczeń właśnie z urazami kręgosłupa...

Od siebie polecę przysiady na jednej nodze i wszelkie ich wariacje ;) (znajdziesz na powyższej stronie bardzo dużo ćwiczeń z ciężarem ciała)

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...