Mod Team Lookas 46 Napisano 21 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 1. Która z tych opon lepsza ? 2. Ile atm władować ? W instrukcji do tacxa napisali, że min 6atm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Ja pod 28" wybrałem Conti i daję max tego, co zaleca instrukcja, czyli 8atm. Ważna uwaga: nie używaj tylnego hamulca, niech trenazer sam wyhamuje oponę. Inaczej rolka zrobi dołek w miejscu styku z oponą. Sprawdziłem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 1. Która z tych opon lepsza ? 2. Ile atm władować ? W instrukcji do tacxa napisali, że min 6atm... Mam conti w dwóch rowerach i nabijam w pobliżu max dla obręczy, bo pamiętaj że obręcze też mają swoje MAX A jak mi się zapomni albo nie chce w trakcie zimy dopompować to i na niższym jeżdzę i różnicy nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 z pewnoscia wezsza bedzie cichsza, a to chyba jest glowna zaleta opony dedykowanej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 A ja mam Tacx`a i też sprawdza się bardzo dobrze. Pompuje 6-8 atmosfer, ale z ciśnieniem generalnie lepiej nie przesadzać. Wszystko zależy tez od tego jak mocno masz dociśnięta rolkę do opony. Obydwie oponki różnią się jeszcze tym że opona Tacxa ma dwa małe rowki, które mają zmniejszać hałas i ograniczać nagrzewanie się samej opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.