Skocz do zawartości

[piasta] Novatec tył

Hubercik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak to nie wyjdzie, bo po prostu piasta nie będzie się opierać na hakach.

Są ludzie, którzy jeżdżą na takim zestawie ale nie jest to najzdrowsze dla ramy - wybór należy do Ciebie. Wolałbym dopłacić stówę i kupić piastę pod mtb http://allegro.pl/lekka-piasta-tyl-mtb-novatec-nt-f742-36h-251g-i1367443867.html

Inną sprawą jest rozbieżność tego wymiaru w różnych ramach, w niektórych trzeba lekko rozpychać widełki aby zmieścić piastę, w innych wręcz odwrotnie.

Napisano

Ja od siebie powiem tak: jeżdżę na takim czymś już 5lat tylko ze piasta to stare XT z osią 130mm przy zapinaniu koła rama się schodzi o 1,5mm z każdej strony bo pod kontry dodałem 1mm podkładkę na stronę Nie zauważyłem żadnego wpływu na ramę (jeżdżę trochę street trochę trial)

Oczywiście nie sugeruję nic - decyzję pozostawiam Tobie :)

• Mod Team
Napisano

Oczywiście że możesz takie koło bezpiecznie złożyć, ale z bezpiecznym użytkowaniem będą problemy, piasta długo nie wytrzyma.

Napisano

Ja jeździłem na takim przednim szosowym Novatecu przez 2 sezony i nic się kompletnie z nim nie działo, a ważę 72kg. Kolega miał całe koła na Accentach Roadrunnerach i też dawały radę. Pasty nie są z papieru, bez przesady :wacko: Co najwyżej można zrobić krzywdę ramie :)

Napisano

A jak z osią , nie ma problemów z aluminiowymi osiami ? Ma ktoś jakieś doświadczenia ? Wolałbym Dartmoor , gdyż występuje w kolorach , np. niebieskim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...