Niedzwiedz1 Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Jeździcie na jednym connex'ie czy 2 lub 3 na przemian? Bo głównie rozchodzi mi się o to czy jeden wytrzyma więcej niż 2 shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Dajcie jakąś odpowiedź, nie wiem czy mam zamawiać dwa czy jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuberider Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Ja bym na początek dał słabszy łańcuch coś w stylu kmc Z 9900 a potem po 2 tysiach wymieniłbym na connexa. Potem znów zamiana po 1 tys. na KMC i po kolejnym tys. zamiana na connexa i do śmierci kasety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Nie wiem czy byłby to dobry wybór. U mnie KMC Z72 wyciagął sie po 300km tak jak Wippermann Connex 800 po 450-500km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Cały sezon (pare tys. km) przejeździłem na 908. Miałem zamiar go teraz wymienić, ale właściwie jest w tak dobrym stanie, że chyba jeszcze się wstrzymam. Polecam Connexa. tak to czemu na złotym conexie zrobiłem tylko 350km i (wyciagniety na 2 zab {czyli smietnik} ) a na campie c9 praiwie 2000?? w dorobku mam jeszcze jeszcze szybsze zmasakrowanie xt (jeden krutki trening + maratn) po nicałych 100km (2 zabek w przymiarze wskoczyl...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Coś nieprawdopodobne mi się wydają te wartości, czy przymiar jest na pewno dobrej jakości? Trudno mi sobie wyobrazić, że jakikolwiek współczesny łańcuch shimano da się zużyć (w moim rozumieniu rozciągnąć o 1%). Badając rozciągnięcie stosuje suwmiarkę i metodę znanego lubelskiego mechanika Jana Cytawy, oraz zwykły przymiar- linijkę 30cm z podziałką calową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 w tamtym zesonie miałem łupniecie w nodze przymiar jaknajbardziej ok a connexy wszystkim co znam szybko padły z sh*tano podejrzewam cos felernego cos kiedys słyszałem jak ktos gadał o lipnych łancuchach ultegry tyle ze pod 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.