Skocz do zawartości

[hamulce] Skrzypienie Tektro IO

Sliv

Rekomendowane odpowiedzi

Hamulce te mają taką przypadłość trzeba posmarować taki bolec na którym się wspiera klamka a także bolec który porusza tłoczkiem (nie wiem jak to na szybko lepiej wytłumaczyć)

Do smarowania najlepiej użyć czegoś w spray'u byle nie wd40 i temu podobne Ja smaruję OKS 4220

Hamulce te mają taką przypadłość trzeba posmarować taki bolec na którym się wspiera klamka a także bolec który porusza tłoczkiem (nie wiem jak to na szybko lepiej wytłumaczyć)

Do smarowania najlepiej użyć czegoś w spray'u byle nie wd40 i temu podobne Ja smaruję OKS 4220

Co? Nigdzie nie trzeba smarować tylko co najwyżej przetrzeć tarczę i klocki, a potem docierać.

Co? Nigdzie nie trzeba smarować tylko co najwyżej przetrzeć tarczę i klocki, a potem docierać

Kto nie smaruje ten nie jeździ!!! :)

Nie wiem czy niewyraźnie napisałem (może) ale nic nie pisałem o smarowaniu elementów które smarowane być nie powinny z oczywistych powodów :)

Bugatti

Co? Nigdzie nie trzeba smarować tylko co najwyżej przetrzeć tarczę i klocki, a potem docierać.

A po co przetrzeć tarcze i klocki jeżeli coś skrzypi gdy rower stoi, czyli tarcza się nie obraca i klocki o nią nie trą?

Możliwe że piszczy sworzeń w klamce lub zacisk hamulca, tak jak pisał kolega wyżej. Po kropelce jakiegoś smaru, czy oleju na sworzeń klamki (taki bolec na którym klamka sie obraca, wykonuje ruch) i w zacisk hamulca, tylko nie na klocki!.

Wątpię żeby to była wina tarczy czy klocków, ponieważ skrzypi gdy rower nie jest w ruchu, ale można próbować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...