Tomato Napisano 5 Maja 2010 Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Hej, Kompletuje właśnie nowe kółka. Ostatnie były zaplatane w centrumrowerowe.pl ( wykonali naprawdę świetną robotę ). Jednak średnio podoba mi się pomysł wysyłania do nich wszystkich elementów. W związku z tym krótkie pytanie, gdzie w Łodzi warto oddać koła do zaplatania ? Ktoś ostatnio polecał Dynamo czy to dobry trop ? Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 5 Maja 2010 Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Zajrzyj na Legionów, p. Kasiński bodajże... Z tego co słyszałem z różnych źródeł, potrafi wiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walen Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Tak jak pisze Premier: Ryszard Kasiński na Legionów 51 (dostaniesz sms-a jak zrobi koła :-). Godny uwagi jest również Czesław Pacholec (Kilińskiego 5, tuż obok Dynama). Np. jak poprawił po mnie mój pierwszy zaplot i centrę, to od 5000km w szosie, kółko jest proste!! Przy stanie okolicznych dróg jestem pełen podziwu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomato Napisano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Dzięki za rady. Zerknę jak wygląda kwestia terminów u Kasińskiego na początku przyszłego tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snack Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 mi w dynamie zapletli, nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczerb Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Zdecydowanie najlepszą renomę ma Pan Rysiu Kasiński, ale może by tak samemu zapleść? Wbrew pozorom nie jest to żadna filozofia - trzeba tylko robić powolutku, równo i z umiarem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomato Napisano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 No Pan Rysiu właśnie zaplatał moje kółka. Przejechane w lekkim terenie i asfalcie 30 km. Niestety tył jest do poprawki, dwie szprychy luźniutkie się zrobiły i nyple można dokręcać bez narzędzi. Przejadę się do niego w poniedziałek niech dociągnie wszystko. Przyznam szczerze że nie chciało mi się bawić w zaplatanie samodzielnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczerb Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Ja od lat plotę wszystkie swoje koła (poza czterema, które przy chwilowych brakach funduszy kupowałem używane...) z 8 + spokojnie drugie tyle dla znajomych. Pracując przez moment na serwisie chyba też kilka zaplotłem... Dużo to nie jest, ale ile kół można zapleść nie robiąc tego zawodowo...i cieszy fakt, iż chyba wszystkie te koła od lat trzymają się prosto (oczywiście przeważnie były minimalne korekty po pewnym czasie i coś troszkę po większych dzwonach) W każdym razie całkiem fajne zajęcie o ile ma się czas a nic trudnego naprawdę w tym nie ma. I zdecydowanie spokojniej się czuję wiedząc, że wszystko przy rowerze zrobiłem sam i pomijając wady materiałowej nie mam zupełnie czego się obawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Polecam Lazego, przy piwku, miła atmosfera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P3NNY Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Poszukuję sklepu/osoby która porządnie złoży kółka, znacie takowe może kogoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 połączyłem, osobiście polecam p. Kasińskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P3NNY Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Dziękuję man Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 A ja ze swojej strony polecę FR shop. Zapletli mi tam przednie koło i wytrzymało ono już bardzo wiele, bez dociągania szprych. Prawdopodobnie kolejne koło, które niebawem będę składał, również u nich zaplotę. Nie polecam natomiast zaplatania kół w sklepie GT rowery na piotrkowskiej. Tam robili mi tylne i niestety co chwilę coś się z tym kołem dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczerb Napisano 18 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Tego GT to ja tak generalnie nie polecam. Pod względem jakości usług, specyficznego zaopatrzenia, cen, podejścia itd... Zdecydowanie Rysiu. FR i Dynamo też wporzo. Na czarnkowskiej w Cykliście na pewno Michał też bardzo ładnie zaplecie, ale mało strasznie tego robią, więc nawet problemy z długościami szprych przyzwoitych mogą być... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.