Skocz do zawartości

[ Etapówka ] Carpathia MTB Venture

Grabarz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pochwalony!

Rok 2010 żegnał będę z wielkimi nadziejami. Kiedyś zachwyciła mnie idea wyścigów epickich (na których nie planowałem się z innymi ścigać), co do idei moje oczekiwania spełniała TransCarpatia, na którą pojechałem raz, drugi raz zapłaciłem, ale... już nigdy więcej. Ci, co byli, wiedzą w czym problem, inni albo się naczytali, albo, jeśli chcą mogą przeczytać (choć po co).

W naszym kalendarzu pojawia się nowa impreza, wpisująca się chyba w tą koncepcję: Carpatia MTB Venture.

Organizatorem jest znana wielu postać pana Golonki. Nigdy nie byłem na jego imprezach (ach, ta niechęć do ścigania), ale opinie, które są powszechnie dostępne, dotyczące jego zdolności organizacyjnych, każą mi z uśmiechem patrzeć na przyszłoroczny kalendarz i z niepokojem stawać przed wyborem: III Zlot FR vs. Carpatia Venture. Jeśli tylko będzie tam miejsce dla turystów z dużym skokiem, to mam dylemat...

Info (na razie) tylko na http://www.facebook.com/pages/Carpathia-MTB-Venture/167983939903929

POSTRO!

Gr!

Napisano

Ale etapy rzeznickie, jeden 115km przy 2800m przewyzszenia, w drugim 2800 przewyzszenia przy 60km... to chyba chodzone bedzie, szczegolnie jak tam popada, bo chyba nigdzie nie ma gorszego blota niz w okolicach Krynicy i Cisnej ;).

• Mod Team
Napisano

Grabarz mógłbyś coś bardziej nakreślić czemu TC jest BEEE ? Prawdę mówiąc to po Twoim opisie podczas zlotu z Szeferem postanowiliśmy w tym wystartować, a tu taki pikuś :)

Napisano

Pewmikiem chodzilo o przeboje organizacyjne, TC byla z tego znana... U Golonki raczej powinno byc ok, w koncu robi cykl maratonow i zdaje sie dwie etapowki, wiec wpadek chyba nie bedzie.

Tylko troche sie boje tej "prawdziwej dawki PURE MTB", z doswiadczenia wiem ze to oznacza ze bedzie grubo :).

Napisano

Carpatia MTB Venture to czwarta etapówka Pana Golonko, licząc ubiegłowoczny debiut Beskidy Road Trophy więc powinien znać się na rzeczy :)

Napisano

Sam nie wierzę w to co piszę ale poczekajmy na ostatni krzyk rozpaczy organizatora, TC jest tylko jedna, sam Rygielski tak powiedział, trzeba dać człowiekowi ostatnią szanse, taką ostatnią z ostatnich.

Napisano

Sam nie wierzę w to co piszę ale poczekajmy na ostatni krzyk rozpaczy organizatora, TC jest tylko jedna, sam Rygielski tak powiedział, trzeba dać człowiekowi ostatnią szanse, taką ostatnią z ostatnich.

Coś chyba nie jesteś w temacie na bieżąco.

Napisano

Złoty człowiek z Ciebie... A ile tych ostatnich gotowyś mu dać?

Napisano

jeżeli teraz z TC nic Rygielski nic nie zrobi, to z pewnością impreza odejdzie w niepamięć, czy jestem w temaciena bieżąco? Ja z pewnością tak. :P Pożyjemy zobaczymy ostatnia z ostatnich szans dostał na pewno nie jedną już ale jakakolwiek inna powstanie carpatia to nie będzie to już TC Zawsze można sobie samemu zorganizować taki tydzień w górach, bez dyplomów i koszulki wszystko na dziko i a może jakoś to będzie, to prawie to samo co ostatnia TC :whistling:

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jak golonko się już za coś weźmie to nie ma to tamto :)

Znajomy był na TC i nie narzekał ogólnie był zadowolony że ostatni nie przyjechał.

Różni ludzie, różne wymagania i oczekiwania, łączy nas jedno chęć pedałowania :)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Za nami pierwszy etap zapisów, do dziś 61 osób wpłaciło opłatę startową, kolejne 20 wpisało się na listę. Jak na razie jedyna uwaga to zbyt wczesne wrzucenie śladu tras. Zapewne w lato lokalsi będą zwiady wypuszczać. Szkoda trochę, dokładny przebieg trasy powinien byc tajemnica do końca.

A TC i TH chyba ostatecznie odpuściły.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...