DanielRTE Napisano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 witam, jestem tutaj nowy, z małym doświadczeniem o rowerach i chciałłbym się dowiedzieć czy jest możliwośc zainstalowanie przedniego hamulca tarczowego na piaście SHIMANO HB-RM40, oraz na tylniej SHIMANO FH-RM30 oraz jakich rozmiarów powinna być tarcza. pozdrawiam http://w315.wrzuta.pl/sr/f/8SQKOjn72Q8/zdjecie069 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Nie można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielRTE Napisano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Nie można potrzeba jest wymiana piasty ? bo ja już nie wiem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NitroS Napisano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Wymiana, piasty. Nie ma ani gdzie wkręcić 6 śrub czy nawet wpiąć Center Locka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Pytałeś jeszcze o rozmiar tarczy - z przodu w zależności od tego, na jak dużą tarczę pozwala producent amortyzatora. Z tyłu 160mm powinna wystarczyć, ewentualnie 180mm jeśli sporo ważysz. Jeśli to taki rower: Ceneo nie pakuj tarczówek, nie ma sensu. To nie sprzęt do agresywnej jazdy, więc V-brake wystarczają. A nowe koła i hamulce to conajmniej 450zł, czyli prawie połowa ceny roweru. Nie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Nie można ze względów opisanych przez kolegów. Jeśli narzekasz na siłę hamowania wyreguluj hamulce. Jeśli to nie pomoże kup dobre v-ki, np takie: http://allegro.pl/avid-hamulec-v-brake-single-digit-7-mega-moc-i1367725648.html. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.