Skocz do zawartości
  • 0

Jaki rower do 1000 zł

Gość Grzes3007

Pytanie

Gość Grzes3007

Witam. Mam pytanie. Chciałbym kupić rower nie jakiś wypasiony tylko taki na dojazdy do pracy i weekendowe wycieczki. Na razie zima ale jak wiosna przyjdzie będzie można gdzieś się pokręcić. Interesuje mnie coś w stylu roweru górskiego. Co polecicie za cenę do 1000 złotych?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu akurat Gianta a nie Kellysa? W tej cenie wszystkie rowery beda wazyly 14-15 kg, beda mialy bardzo slaby amortyzator i osprzet. Przypuszczam ze marki takie jak Kellys, Arkus, Unibike czy Kross pod wygledem osprzetu wyjda lepiej niz Giant czy Trek, gdzie sie troche doplaca ma marke. Na opony raczej nie ma co patrzec - to jest najmniej wazny element roweru przy zakupiec :). Bo w takim rowerze i tak nie beda opony drozsze niz 25-30 zl sztuka, w razie czego prawie zerowym kosztem mozna je sobie wymienic na takie ktore beda odpowiadac.

Wydaje mi sie ze jak juz chcesz miec w miare porzadny rower to powinienes celowac w przedzial mniej wiecej 1500zl, bo 1000 to niewiele wiecej niz za wypasionego makrokesza w markecie :icon_mrgreen:.

Przykladowy rower za 1000:

http://www.unibike.pl/mission.html - wolnobieg, bardzo slaby amortyzator, zupelnie podstawowe czesci.

Za 1500:

http://www.unibike.pl/evolution.html

Kaseta, amortyzator juz w miare dobry (oczywiscie jak na tani sprzet, bo naprawde dobry amortyzator kosztuje tyle co ten rower :D), czesci juz calkiem calkiem.

No ale skoro chcesz jakis podstawowy sprzet do pojezdzenia od czasu do czasu to moze faktycznie ten za 1000 sie do czegos nada. On po prostu nie wytrzyma regularnego jezdzenia powyzej 500km miesiecznie i szybko sie zacznie sypac.

J.w. - dołoż 500 zł. Najgorsza sprawa to z wolnobiegiem. Później i tak będziesz musiał wyłożyć więcej pieniędzy na wymianę na coś "cywilizowanego" Jest jakieś minimum, któro powinno się zachować. No chyba, że te 1000 zł to już absolutny limit. Możesz też poszukać Levela A2/A4 w przecenie za 1199 zł (powodzenia w szukaniu :icon_mrgreen:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...