Haker Napisano 19 Grudnia 2010 Napisano 19 Grudnia 2010 Witam . Na forum jestem nowy , i jeśli chodzi o rowery to jestem ,,zielony,, . A więc nie przedłużając , od dłuższego czasu interesuje się rowerami . I przyszedł czas na zakup , chodzi mi o rower Unibike Flite . Po przeglądaniu forum itp . Mój wybór padł na niego , na allegro można go kupić za niecałe 2000zł . I tutaj moje pytanie. Czy w/w rower z ramą 21' będzie odpowiedni dla mnie : wzrost - 187 , waga - ok.65-70 kg . Jak myślicie ? Aaa. I jeszcze jedno pytanie , czy w tym przedziale cenowym , czyli 2000zł można kupić coś bardziej lepszego , czy o już jest max.?? Będę wdzięczny za waszą pomoc . Pozdrawiam.
kkkrajek18 Napisano 19 Grudnia 2010 Napisano 19 Grudnia 2010 za troche wiecej bo 2399 zl masz : http://allegro.pl/mbike-renegade-0-6-black-avid-deore-xt-i1358140062.html#gallery jest on lepszy od flite jednak roznica cenowa jest w miare duza bo 500 zł. Jeżeli ograniczasz się do 2000 zł to bierz flite ale wydaje mi sie ze lepsza bedzie rama 19' dla ciebie.
kudlatty Napisano 19 Grudnia 2010 Napisano 19 Grudnia 2010 Ten MBike ma lepszy amortyzator, ale Unibike ma lepsze hamulce. Ja bym wziął Flite-a i za te 500zł kupił jakiś amor powietrzny Raidon/Epicon/Tora. Na czym ci bardziej zależy hamulce albo amor. PS. Żeby założyć tarcze do MBike musiałbyś założyć nowe piasty.
zwirek36 Napisano 19 Grudnia 2010 Napisano 19 Grudnia 2010 Witam Może na początku jakie są Twoje wymagania odnośnie roweru i komponentów takich jak: - hamulce - tarcze czy V'ki - amortyzator - powietrzny, olejowy - w jakim terenie będziesz jeździł - rower musi być nowy czy może być używany? Zwłaszcza to ostatnie pytanie jest ważne bo za 2000 można czasami znaleźć bardzo dobry, aczkolwiek używany rower. Pozdrawiam
seker1995 Napisano 19 Grudnia 2010 Napisano 19 Grudnia 2010 Chłopak napisał, że jest zielony w tym temacie, a wy mu zadajecie pytania typu: jakiego chce amora (powietrzny czy olejowy).... :EDIT: Chłopak, bo pisze w rodzaju męskim Chyba, że ma rozdwojenie jaźni bo w info ma kobieta
zwirek36 Napisano 19 Grudnia 2010 Napisano 19 Grudnia 2010 Dlatego też napisałem "- amortyzator - powietrzny, olejowy - w jakim terenie będziesz jeździł?" Patrząc na jego wagę lepszy będzie powietrzny, ale teren w jakim będzie jeździł też jest ważny, bo w mieście nie potrzebuje takiej dobrej amortyzacji jak w górach. Proste przedstawienie przynajmniej dla kogoś "zielonego" Pozdrawiam
Haker Napisano 19 Grudnia 2010 Autor Napisano 19 Grudnia 2010 Witam . Rowerem będe jeździł raz tu raz tu tzn.raz w mieście , raz w górach . A co do płci , to już poprawiłem ... Pozdrawiam. A czemu nie poleciacie ramy 21''??
Cuberider Napisano 20 Grudnia 2010 Napisano 20 Grudnia 2010 A ja raczej powiem ze 21" będzie dobry dla Ciebie ale oczywiście nie znam Twojej budowy ciała więc musisz sie przymierzyć przed kupnem Rower w tej cenie jak najbardziej OK do 2000 nic lepszego nie kupisz Dla przykładu ja mam 181 cm i śmigam na 20" na 19" z czasem może być Tobie nie wygodnie, będziesz chciał się "wydłużyć" i podnosić sztycę zaczniesz kombinować a lepiej od razu kupić odpowiedni rozmiar
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.