omen Napisano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Witam. Jako, że trafiła się okazja kupna lekkiego softtaila ( dzięki wielkie jeszcze raz Kopaczus ), zamiast Boplighta w moim garażu powstaje właśnie Cannondale Scalpel;) Oto specyfikacja: Brake (Front): Shimano XTR 2011, 214 Brake (Rear): Shimano XTR 2011, 230 Brake adapters, bolts: Shimano, 40 Brake rotors: Accent nano 6" w/bolts, 200 Cables: Nokon silver, 88 Cassette: Shimano XT 32t, 260 Chain: Shimano 7701 (110 links), 272 Crankset: Truvativ Noir, 798 Derlr (Front): Shimano xt, 159 Derlr (Rear): SRAM X-9, 204 Fork: Cannondale Lefty Speed 110 DLR2, 1616 Rear Shock: Fox Float RPL Air w/bolts, 234 Frame: Cannondale Scalpel 3 2007, 18.5", 2062 Grips: Ritchey WCS, 26 Handlebar: Ritchey WCS Carbon 31.8, 580mm, 132 Headset: Cannondale Si, 54 Pedals: Exustar ep m25, 279 Seat: Tune SpeedNeedle, 100 Seatpost: Accent Titan Carbon, 172 Shifters : SRAM X.0, 184 Skewer: BBB Wheelfix, 38 Stem: Cannondale Si 31.8mm, 204 Tire (Front): Continental race king supersonic 2.2 421 Tire (Rear): Continental race king supersonic 2.2 433 Tubes: Notubes Joe's Sealant, 60+60=120 Wheelset (Front): Omega Lefty SL, ZTR Olympic, Wheelsmith, alu nipples, 620 Wheelset (Rear): American Classic, ZTR Olympic, Wheelsmith, alu nipples, 724 Total: 9884g Większość rzeczy już leży u mnie, niestety brakuje mi siodła i sztycy bo nie wiem na co sie zdecydować.. Accent Titan Carbon nie ma żadnych opinii w internecie, a siodło.. niestety nigdy nie miałem okazji dosiąść tego siodła, a tu w Holandi ciężko kogokolwiek z znaleźć z takim siodłem.. Zdjęcia jak już poskładam całość czyli już po świętach.. Zapraszam do komentowania! PS. tutaj znajdziecie zdjęcia cześci i postępów w składaniu. jak na razie tylko hamulce na wadze http://picasaweb.google.com/sebkomtb/CannondaleScalpel?authkey=Gv1sRgCJPx1YCG0K3N_QE# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Accent Titan Carbon nie ma żadnych opinii w internecie, a siodło.. Łi tam, opowiadasz -> http://light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=9080&start=0 :-) Są różne zamienniki tej sztycy np.: Alero http://cgi.ebay.com/ALERO-3K-CARBON-SEATPOST-TI-BOLTS-31-6-27-2-350-/360328083994?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item53e53a3a1a czy choćby exotic http://cgi.ebay.com/eXotic-Carbon-Matrix-II-Seatpost-27-2-x-300-CrMo-Bolts-/200545883938?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item2eb1775722 lub coś lżejszego http://cgi.ebay.com/TOKEN-Seatpost-Ultra-Marble-Carbon-27-2mm-31-6mm-350MM-/370402840589?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item563dbad00d (sam będę ją kupował). A co do roweru to nie mogę się doczekać efektu końcowego... każdy cannon z leftym jest cudowny. Zapomniałem, Cycle King również robi takie sztyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 swietnie, ze nie bedzie boplighta nie za male klamki? jak zobaczylem te xtr jakis czas temu, to myslalem, ze to wersja dla dzieci...ale swieca sie bajecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Co do sztycy widzialem juz kilka/kilkanascie brandow oklejajacych ta sama konstrukcje. Moze Token w zaleznosci od srednicy w granicach 140-150g, moj 27.2 350mm 139g bez modyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 18 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 token kusi bo waga ładna tylko w jakiej cenie i czy jest dostępna w PL ? hamulce sa ok 2 palce sie zmieszczą pierwsze testy na początku lutego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Nawet nie raczyłeś sprawdzić... http://cgi.ebay.com/TOKEN-Seatpost-Ultra-Marble-Carbon-27-2mm-31-6mm-350MM-/370402840589?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item563dbad00d Nie ma w Pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 18 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 chyba jednak stanie na accencie, mogę mieć jak w każdej chwili a jakoś nie mam ochoty bawić się w zakupy za granicą. nie raczyłem sprawdzić, bo jak widzę linki z ebaya to dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Siemka! Cieszę się że trafił w dobre ręce! Mam nadzieję że będzie Ci służył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kellysbicycles Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Softail 9,8 kg a ty go dodajesz do działu "wasze rowery" ?! (mój HT waży 12,8kg) Chlopie, do projektów go daj a nie... Świetny sprzęt. Tylko te klamki XTR świecą się jak w macrocash'u. Co nie zmienia faktu, że to jest XTR i będzie działać miodnie ;D Ogólnie cały osprzęt jest z wysokiej półki. Ach i ten lefciak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Czy to Twój? Jeśli tak to... Piemkny! Zmieniłbym tylko sztycę na srebrną i siodło i kuniec! P.S. Nie pomyliłeś się czasem w wadze zacisków kół? BBB Wheelfixed ważą około 65g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 P.S.Nie pomyliłeś się czasem w wadze zacisków kół? BBB Wheelfixed ważą około 65g. A z przodu gdzie ma być ten zacisk? Całkiem miły ten scalpel, chodź sporo złego nasłyszałem się o zawieszeniu. A sztyca musiałaby być w kolorze ramy, czyt. "brushed alu" np. ritchey classic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 ... jako ozdoba. Co takiego słyszałeś o nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Co jest z tą rurą podsiodłową? Wygląda jak kiepsko odprasowana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Ano, że do miana fulla trochę mu brakuje; skoku mało bo niecałe 70mm, niezbyt czułe zawieszenie (ale akurat tego raczej można się spodziewać po fullu do xc) i co chyba najbardziej druzgoczące, pompowanie zawieszenia. A i słaby dostęp do tłumika czyt. blokady... W pewnym okresie mocno napaliłem się aby sprowadzić Scalpela z usa, ale po przeczytaniu i nasłuchaniu się kilku opinii zrezygnowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Panowie, to nie mój rower tylko kopaczusa mój troszkę będzie sie różnił.. ale baza czyli koła, rama i lefty to, to samo! tylko jeszcze nie mam sztycy i siodła SIC! ;/ ale foty bedą wieczorem myślę pozdro edit: 9:35 panowie maszyna w tej chwili częściowo uzbrojona. Niestety dostałem odp od Jarka z Luxtechu, że wykonanie sztycy najszybciej na wiosnę a chcę aby rower jeździł już pod koniec przyszłego miesiąca ;/ Druga sprawa, uszczelnił ktoś kiedyś Race Kingi 2.4 SS ? Bo albo na BP jest za słaby kompresor albo te koła są nie do uszczelnienia ;/ Po za tym to, tylny adapter źle dobrałem.. wszystko sie sypie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Co do uszczelniania Conti, to po przegranej walce ze Speed Kingami SS (cztery podejścia do różnych kompresorów na innych stacjach), uznałem, że "to se ne da". Conti poszła do ludzi, a w jej miejsce wstawiłem Schwalbe RoRo, którą poddała się pompce tłoczkowej Authora (sic!). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 http://picasaweb.google.com/sebkomtb/Cannondale?authkey=Gv1sRgCNKooeeM_ZfBSw# pozostało mi skrócić przewody hamulcowe, dokupić tylny adapter bo sie pomyliłem przy zamówieniu tego co dostałem, dlatego nie założony tylny hamulec.. no i wiadomo siodło, sztyca, jeszcze chwyty i 40 cm nokona matowego srebrnego bo mam w planach zamknąć całkowicie pancerz do tylnej przerzutki. gdy go teraz oglądam jestem zakochany a co dopiero jak zakończę całość pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Mało ostrosci w Twoich zdjęciach.... Wyprowadź go na zewnątrz i wtedy strzelaj foty , powinno byc lepiej. Strasznie jestem ciekawy recenzji hampli Xtr. a do do sztycy to proponuje srebrnego thomsona ...tylko że wtedy kokpit jakos może sie gryść Mam taki offtop , myslicie że korba xtr 980 będzie glajsko wspópracować z kaseta 9sp i łańcuchem kmc na 9 sp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.