Lukasz71 Napisano 16 Grudnia 2010 Napisano 16 Grudnia 2010 Witam, zakupiłem karbonową sztycę Specialized taką jak pod tym linkiem: http://www.specialized.com/pl/pl/bc/SBCEqProduct.jsp?spid=57436 I mam z nią problem, mianowicie nie wiem jak zmienić kąt pochylenia siodełka. Te prowadnice ani drgną w żadną stronę. Czy one są przymocowane na stałe i nie da się regulować kąta pochylenia w sztycy za TAKĄ KASE ?
KosteQ Napisano 16 Grudnia 2010 Napisano 16 Grudnia 2010 A próbowałeś mocniej odkręcić? Może masz za mocno skręcone i ząbki w środku nachodzą nadal na siebie.
Lukasz71 Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Napisano 16 Grudnia 2010 Te zewnętrzne "zatyczki" wyjąłem całkowicie, inaczej nie mógłbym włożyć siodełka do prowadnic. Lecz ta wewnętrzna część włożona w karbon ani myśli się ruszyć. Strona Specializeda przestała działać. Dodaje więc samo zdjęcie szytycy znalezione w necie: Problem rozwiązany Okazało się, że pod prowadnicami prawie nie było smaru i lekko się wszystko zastało. Udało mi się je wyciągnąć odginając śrubokrętem. Nasmarowałem dobrze bieżnie i teraz wszystko łatwo się obraca i można do woli ustawiać kąt siodełka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.